113
ondan tavuk kovalýyorlar..
Outbreak Spreads to 20 Provinces in China/The upgraded measures and bizarre moves of the government
https://www.youtube.com/watch?v=Df8bYtabJDs
113
ondan tavuk kovalýyorlar..
Outbreak Spreads to 20 Provinces in China/The upgraded measures and bizarre moves of the government
https://www.youtube.com/watch?v=Df8bYtabJDs
aralýkta faiz 14 e inerse.. stopaj indirimi de uzamazsa.. net faiz 11.9 olur..
vadesi dolan tl mevduatlar da 10 11 demeyip dövize dönerse.. nereye gidecek bu iþ..
10%u dönse 193 milyar tl... (1932 milyar 12.11)
12 olsa +16 milyar dolar..
2521 milyar tl yp var %56,6(12.11)
kur +10%, tl den de -10% -> 63% dolarizasyon olur..
faizi indirebildikleri kadar indirirler.. o olur..
benim gerek mesleðim, gerek yetiþtirilme tarzým, görüþüm/duruþum budur.. kusura bakmayýn..
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 21-11-2021 saat: 01:21.
anlýyorum..
benim takýldýðým biraz da bu zaten.. kendi görüþlerinizi/duruþunuzu.. herkesin kabul etmesi gereken kurallar gibi ortaya koyup, empoze ediyor/etmeye çalýþýyor olmanýz.
her neyse.. konu uzamasýn bence de.
Bakýn hepimiz ayný þeyi söylüyoruz;
-Bu aslýnda baþladýðýnda devletle alakalý bir durum deðildi, özel sektör kriziydi, gorili kamu aldý sýrtýna, hatýrlayýn çokomelli iktisata giriþ temalý powerpoint yansýlarýný, önde Þahenk, Sabancý filan oturuyordu. Çýkýþta Sabancý methiyeler düzmüþtü ekonomik programa.
-Dolayýsýyla hiç kimse masum deðil, herkes elele, kucak kucaða.
-Sardalya sürüsü burada halk, DTH sahipleri, balinalar da belli. Dedi ya Kavcýoðlu ilk çýktýðý SÝHA lardan bahsettiði TV programýnda, herkes aldý, kimin aldýðý belli bilançolarda açýn bakýn dedi.(Dalgalý kur rejiminde, dalgalandýrmadan arka kapýdan dolar alanlar meselesi)
-Özel sektörün faturasý devlete, devlet de pay ediyor iþte enflasyon vergisiyle, herkes payýna düþeni alýyor, hikaye bu. Sýnýfsal her þey, tercih meselesi, ne yani siz gerçekten cebinden milyonlar harcayýp seçim yatýrýmý yapan kiþinin devlete millete hizmet etme niyetiyle mi bunu yaptýðýný zannediyordunuz, titan titana...O yüzden fazla da þaapmamak lazým, al dolarýný otur aþaðýya dizi izle, çekirdek çitle
Arkadaþlar þunu öðrenmek istiyorum.
DXY'nin TL'ye etkisi nedir, nasýl olmaktadýr?
Diyelimki DXY 1 puan arttýðýnda Türkiye'deki dolar fiyatý ne kadar deðiþir?
Yer Ýmleri