valla hocam borsadaki bu oynaklýktan dolayý birileri kaðýtta istediðini yapýyor, ee kaðýtta sýð olunca rezillik diz boyu oluyor. 2 ay sonra kapasitesini %30-40 arttýracak ,temettü verecek büyüme vizyonu olan kaðýt 9 fk ile fiyatlanýyor, yapacak bir þey yok. piyasanýn bunun farkýna varmasýný bekleyeceðiz...
Yaþarsam ilerleyen zamanlarda ayný bugünlerde yaþadýðýmýz satýþlar olursa ya da coþkuya kapýlýrsak buraya dönüp bakmak amacýyla bu yorumu býrakýyorum.
Umarým bugünlerde maddi manevi en az zararla geçer. Genel olarak bugüne kadar yazýlanlarý topladýðým bir yorum oldu. Özellikle kötü yönde oluþabilecek konular için katkýnýzý beklerim. Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermemektedir.
Ýyi Yönde Beklentiler
* Euro kurunun daha önceki çeyreðe(2022 3.çeyrek) göre daha yukarýda olmasý v
* Ülkede tuvalet kaðýdý fiyatlarýnýn 2022 4.çeyrek de artmasý
* Navlun fiyatlarýnýn düþmesi
* 2022 4.çeyrek bilançosunun 2021 deki ayný çeyreðe göre daha iyi geleceðine dair beklentinin olmasý
* Firmanýn yeni fabrikayý bu çeyrek devreye almasý
* 2022 deki 1.çeyrek karýnýn çok düþük olmasý ve içinde olduðumuz 2023 1.çeyrek ile devre dýþý kalacak olmasý
* Patron aylar öncesinde bir miktar lot alarak þirketin deðerini yansýtmadýðýný piyasaya mesaj olarak vermiþti. 2 ay önce de daha önce aldýðý bu lotlarý satarak o anda firmanýn gerçek deðerini yansýttýðýný piyasaya yine mesaj olarak verdiðini düþünüyorum.Þirketin 2 ay önceki patron satýþýný yaptýðý fiyatýn altýna gelmesi
* Þirketin temettü ya da bedelsiz potansiyeli
* Her yatýrým bitiþinin ardýndan yeni yatýrým için harekete geçilmesi
Kötü Yönde Olanlar ve Benim Bilmediklerim
* Hammadde fiyatlarý düþmesinin þirketin cirosuna ve karlýlýðýna etkisi hangi yönde olacaktýr?
* Marketlerin fiyat sabitlemeye gitmesi ve bunun þirketlerden de istenmesi
* Makro mikroyu etkiliyor. Global kriz mikro olarak nasýl ülkeleri etkilerse ayný þekilde BIST de olan satýþlarýn genele yayýlmasýna sebebiyet vermesi bunun hemen hemen her þirket de satýþ getirmesi
* Önümüzde seçim kaynaklý belirsizliðin olmasý. Ekonomi politikasýnýn ya da regülasyonlarýn sektörlere, piyasalar etkisi.
açýkçasý þu noktada þirketten bir geri alým beklerdim. eðer þirketine güveniyorsa, biraz alým yapmalý patron.
Mersin Tarsus OSB'deki yeni kaðýt üretim tesisi (PM4) yatýrýmýnýn en büyük kalemi olan yeni kaðýt makinesinin imalatý yurt dýþý üretici firma tarafýndan tamamlandý ve partiler halinde sevkiyatý devam ediyor.
Kaðýt makinesinin en büyük ve önemli parçasý olan 90 tonluk Kaðýt Kuruma Silindiri (Yankee) montajý tamamlandý. Mekanik montaj, borulama ve elektrifikasyon iþleri devam ediyor.
Yatýrýmýn, bu çeyrekte devreye gitmesi hedefleniyor.
Yer Ýmleri