Originally Posted by
playmaker
Tezol bu güzel bilanço gelmeden 28-30 fiyatýnda olmalýydý,
Bilanço ile de zirvesini geçip 35-40 tl fiyatlarýnda olmalýydý.
Borsa garip bir yer, siz araþtýrýr temiz bilanço arar ucuz þirketi bulursunuz. Fakat karþýlýðýný bazen hemen alamazsýnýz. 8 Liralardan baþladýðým TEZOL hak ettiði hareketi bir türlü yapamadý. Oysa bakýyorsunuz borç içerisinde þirketler, yatýrým yapýyor ileride þöyle olacak vs hesaplarla 30-40 çarpanlarla iþlem görüyorlar. Özellikle güneþ enerjisi sektöründe 3 sene sonra edeceði planlanan kâr rakamýna göre fiyatlanan þirketler var. Mesela GESAN, 18-20 liralarda ben de beðeniyordum, ama artýk 260 liralarý etmesi için 2.5-3 Milyar kâr etmesi 30 milyar ciro yapmasý lazým. Henüz 2 Milyar cirosu bile yok . Ýzleyip göreceðiz. Keza kontrolmatik benzer durumda 2-3 yýl sonra edeceði düþünülen kâr rakamýna göre fiyatlanýyor.
Tezol ise ettiði kârý bile fiyatlayamýyor henüz. Üstelik yüzde 40 kapasite artýþý saðlayacak son teknoloji fabrika montajý bitti, açýlýþa hazýrlanmakta olmasýna raðmen. Yüzde 40 kapasite artýþý ola da yeni teknoloji yüksek kar marjý demektir. Bunu da göz önüne almak lazým.
Ben borsada þuna inanýrým önermelerin doðru ise sonuç da doðru olacaktýr. Bu bazen kýsa vadede bazen uzun vadede gerçekleþir. Sabretmek önemli. 2 Yýl bekleyip yüzde 200 kazanýp, sadece 3. yýlda yüzde 300 kazandýðý þirketler olmuþtur.
Bazen kazandýk diye hisselerden erken çýkýyoruz, sonra piþman oluyoruz. YATAÞ 2 yýl tutup 1,80 den 5.80 e kadar getirip satmýþtým. Sonraki 1 yýlda 30 kadar yükselmiþti. Özetle, Büyüyen, satýþ ve kârýný artýran þirketler sabýr istiyor, sonunda çok memnun ediyor.
Yeter ki önermeleriniz doðru çýksýn
Yer Ýmleri