Ýþte bunu beðendim. Che, uyuþturucu müptelasý ve kokain kaçakçýsýdýr.Ernesto "Che" Guevara devrim þehididir.
Benzeri laf eden ve kendine "devrimci" diyen birini görürseniz hemen uzaklaþýn.
Çünkü karþýnýzda sol'un ýþid'çisi vardýr.
Ýþte bunu beðendim. Che, uyuþturucu müptelasý ve kokain kaçakçýsýdýr.Ernesto "Che" Guevara devrim þehididir.
Benzeri laf eden ve kendine "devrimci" diyen birini görürseniz hemen uzaklaþýn.
Çünkü karþýnýzda sol'un ýþid'çisi vardýr.
Abi bilgi, sosyal medyada kýrýntýlar halinde, orada burada ve üstü kapalý bir halde var. F/K da olur da onlarý bir çeyrek önceden hatta bir sene onceden tahmin etmek ilazim. Benim hafýzam zayifladi, cümleyi okumaya baþlayinca baþýný unutuyorum. Genclerin yapacagi iþler unlar, ben nasýl yapayim be yaaa?
JpMorgan benim hafizamda gümüþ olarak kayitli.
Ben haberin nasil yayildigina bakarim. Bir de haber nereden cikmiþ.
Sonra Altun/Gumuþ rasyosuna bakarýn.
Ve gumuþ alirin. Basit.))))))
Abi JpMorgan rapor yayinlamis iste. Senin hafizan cin gibi o raporu okusan, ozetini buraya yazsan, bu basligi epey okuyan var, sevap kazansan olma mi?
Beni niye yoruyon?
Ahaaaa...Önemli haber.HTÞ lideri Culani, Ýdlib’de örgütün askeri/güvenlik/mali iþlerinden sorumlu çok sayýda liderini yabancý istihbarat?la iþbirliði içerisinde, kendisine karþý askeri darbe planlama suçlamasý ile örgüt tarihinde görülmedik büyüklükte toplu tutuklama operasyonu baþlattý.
Bugün haberler acayip. Normal deðil abi. Bu haber yeni degil, zaman zaman bu haber çýkarilýr. Ýþte niye bugün? Bu haberin kaynagi Kibrisli Þeyh Nazim Kibrisi idi. Yanliþ hatirlamiyorsam?
Sosyal medya uzerinden haberlesiyorlar. Haberler kriptolu.
Haþti Þabi uzerinde Abd-Israil kontrolu falan filan iþte.
Kimligi belli olmayan ucaklar kalkar da furur mu bir yerleri?
sn nurinin sayfasýnda birazcýk ukalalýk edelim müsade ederse... o cevap vermiþ ama örnek vermemiþ...
dünyada ekonomik döngü çoðu zaman biz farkýna varmadan yenilenir ya da acýtarak yenilenir. mesela Aristokrasiden burjuvaya geçiþ için kitaplar yazýldý, sanayi devrimi için hakeza anadallar bile oluþturuldu... o dönemlerde büyük savaþlar olsa da dünya savaþlarý çýkmadý çünkü dünya o kadar haberli deðildi birbirinden... en fazla napolyon çýkýp dünyayý ele geçirmeye kalktý sahi neden Hi,tleri durdurmak için dünya birleþti de napolyon kendiliðinden yenildi... neyse bunlar benim alanlarým deðil... ekonomiler deðiþtikçe düzenler de üreti,m prosesleri de harcama kalýplarý da deðiþmekte...
yukarýda bazý linkler ve hesap ödemeleri verilmiþ... 2 kiþi zýkkýmlanmýþ 4500 lira ödemiþler... bizde üst düzey bir memur 10 yýl önce bir aralar 3000 dolar maaþ almaya baþlamýþtý...bütün fiyatlar bu þekilde ayarlanmaya baþlamýþtý. kafeler, restaurantlar hakeza her þey evler dahil dünyaya göre ayarlanmaya baþladý... sonra bizim memurlar 1200 dolara kadar düþtüler ( þimdilerde seçim zammýyla bu biraz arttý ama 2000 dolar deðil sanýrým) fiyatlar, kiralar ayný kaldý... müþteriler azaldýkça bizim ahlaký bol esnafýmýz mesarifi kýsmak yerine fiyatlarý yükseltmeye baþladý... toplumda etikete göre davranma kültürü olmadýðý ve çoðu yerde etiketler de olmadýðý için yersen hesaplarý oluþmaya baþladý. o hesabý ödeyen ve bilen bir daha gütmez ama baþkalarý gelir mantýðý uygulanmaya baþladý...
dün bir tanýdýðýmla görüþtüm. inþaat iþine girmiþler. iþlerin açýlacaðýný duymak istedi benden ki istediðini söylemedim tabii...sadece beyaz yaka memur maaþýný, faiz oranlarýný, esnafýn kira ve çalýþtýrdýklarýnýn nafakasýný çýkarmak için kazanmasý gerekenleri ( hedef kitlen kim ise onlarýn kazancýný bilmelisin) düþünüp hesap makinesini eklinden düþürmemesini söyledim. benim tahminim bir yenilenme gerek çünkü sürdürülebilitesi yok bu durumun...
þimdi borsa da ayný... efendim çimento uçacak ey, de biraderim inþaat uçmayacak ise çimentoyu cinler mi uçuracak... enerjiler uçacak... çinliler alaman enercicileri mahvederken ya Türkiyede perinçek biradere ayýp olmasýn diye ülkemizi pas mý geçecekler... neyse amerikan gevurcuðu da faizler yükselince morgýçýný ödeyemeyecekse piyasasý nasýl yükselecek? madem ki 1 Tl 100 000 dolar edecek nasýl olup da nasdak balonlarý uçmaya devam edecek...
neyse fazla ileri gittim... alýþkanlýklarý deðiþtirmek her zaman travmalar oluþturur. hatta bazý zamanlarda travma ile çözümlenmez savaþ çýkartýr... olmadý dünyayý savaþýn içine sokar... bilmem anlatabildim mi?
Yer Ýmleri