sn yıkıkkentli
paylaşım yapmak zor iş... bir yerlerde biraz bilgi kırıntısı konulan yazılara öyle cevap veriyorlar ki höst demek geliyor insanın içinden. bu kadar mı okuduğunu anlamaz insan diye düşünüyorum....
kendi adıma ben farklı değilim... İRAN ve AFGANİSTAN mücahit sistemlerini anlamak için yaklaşık 35 sene geçmişti. şimdi ise bazı şeylerle ilgili fikir serdetmeden gözlemliyorum.
sn nuri hoşgeldiniz,
bekliyorduk ama sanki biraz sahalara alışana kadar yorumlar uçmaya başlamış bence. ki doğru da olabilir ben yanılıyorumdur.
yazabileceğim şey şu:
eğer lideriniz öldürüldüyse ve siz bunu yalan söylüyorlar diye gizlediyseniz mantıklı bir açıklama olmadan ertesi gün dün sabah ölmüştü diyorsanız korkarım kendi halkınız bile size inanmaz artık... bu da fısıltıları artırır ki en tehlikelisi odur...
İsrail ve İran savaşta ise biz yezitler (onların tabiri bu ne yapalım) ne yapmalıyız... biraz sakin kalıp gözlemeliyiz bence... bu savaş maddi durumları köreltecek ise en az zarar bize olmalı. ama bölgede galiba bazı dengeler değişecek... hangi tarafta olacağımız bizim için elzem. gönül isterdi ki gerçekten tam donanımlı Devlet Ricali bu işe karar versin. aksi takdirde birileri sizin adınıza karar alır ve siz kendinizi içinde buluverirsiniz; üstelik kendi kararınızmış gibi düşünerek...
sn nurinin İsrail öngörülerine kaltılıyorum. bir nebze ileri gidelim. bu kadar savaştan sonra bundan sonra hedef Türkiyedir demek sıkar biraz. ama yukarıda söylediğim Rical meselesini unutmayalım... ben kendi adıma bütün rakiplerin zayıflamasını ümit etmekten başka bir şey yapamam. din kardeşliği mi dediniz cık cık biz yezit değil miydik

...
biraz olaylara çok yönlü bakalım ve gazlara aldanmayalım. önümüzde kış olacak ise o gazları ısınmada kullanalım. asıl problem Rusyadan alma, İrandan alma e biz kimden doğalgaz alıp ısınacağız... Devletimizin bunu çözmüş olması daha elzemdir halk için...
Yer İmleri