https://x.com/1rtyapilir/status/2043592304175219062
linkte video var.Avustralya çifte vatandaþlarýndan, israil ordusunda görev alanlar yargýlanacaklar ve mahkum edilecekler.
Avustralya Milletvekili Chris Sidoti
https://x.com/1rtyapilir/status/2043592304175219062
linkte video var.Avustralya çifte vatandaþlarýndan, israil ordusunda görev alanlar yargýlanacaklar ve mahkum edilecekler.
Avustralya Milletvekili Chris Sidoti
https://tr.investing.com/news/econom...irligi-3847952
Çok önemli ve olumlu bir haber. Yeni dünya düzeninde, Akdeniz Havzasýnýn hegemonu Fransa ve Türkiye, buraya baðlý bir alt hegemon. Fakat enerjide tam baðýmsýzlýk yoktur, paylaþým vardýr. 90 milyona yakýn nüfusuyla, artan milli geliri ve geliþen sanayisiyle, hidrokarbon kaynaklarýnda Türkiye'nin payý ne olacak?Investing.com - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklýðý (TPAO) ile Fransýz enerji þirketi TotalEnergies arasýnda stratejik bir Mutabakat Zaptý imzalandýðýný duyurdu. Ýstanbul’da gerçekleþen bu imza töreni, Türkiye’nin enerji alanýnda merkez ülke olma vizyonu doðrultusunda atýlmýþ kritik bir adým olarak kayýtlara geçti.
Anlaþma kapsamýnda, Türkiye sýnýrlarý içerisinde ve uluslararasý platformlarda hidrokarbon arama faaliyetlerine yönelik potansiyel iþ birliði olanaklarý kapsamlý bir þekilde deðerlendirilecek. Bakan Bayraktar, bu ortaklýðýn Türkiye’nin enerjide tam baðýmsýzlýk hedefine güç katacaðýný ve milli þirketin küresel bir oyuncu olma yolundaki ilerlemesini destekleyeceðini ifade etti.
Çin, Ýran'ý niye kurtarsýn? Tam tersine Ýsrail, Abd ve AB'yi desteklemesi lazým.Ýraný çin kurtardý....
Daha doðrusu ...çin kendi can derdinde....!!!!!!!!!!!!!!1
Çin'in, ABD ile ticaret hacmi 570 milyar dolar ve 200 milyar dolar fazla veriyor. AB ile ticaret hacmi 840 milyar dolar, 300 milyar dolar fazla veriyor. Ýsrail'le ticaret hacmi 28 milyar dolar, 6 milyar dolar fazla veriyor. Ýran'la ticaret hacmi 10 milyar dolar, sadece 3,5 milyar dolar fazla veriyor.
Çin'in son 20 yýlda ortadoðuya yaptýðý yatýrýmlar ve inþaat harcamalarý 270 milyar dolar. Daðýlýmlarý öyle:
Suudi Arabistan 82 milyar dolar. BAE 48 milyar dolar. Irak 40 milyar dolar. Ýran 25 milyar dolar.
Abd, Çin'in Venezuela ve Abd'den istediði kadar petrolü alabileceðini açýkladý. Rusya'dan da alabilir.
Yukarýdaki rakamlara göre, Çin'in Ýran'a saldýrmasý gerekir.
Tövbekar abi dün þöyle yazmýþtý:
Abi þimdi bu baþlýkta sýk sýk yazdýðým bir mevzu var. Dünya nüfusu ya 5 milyara, ya da 4 milyara inecek diye. Bunu Trump'ýn baþarýsý belirleyecek de demiþtim. Trump maalesef baþarýsýz oluyor, bundan sonra da toparlayamaz.bu hobi bahçeleri iþi gerçekten aptalca bir iþ. benim oturduðum kasabada dahi ben bir yere giderken yürüdüðümü görenler araban yok mu senin demekteler ?
ilçede elektrikli ya da benzinli olmayan 3 bisiklet var ikisi bana ( biri üç tekerli kullanmayý öðrenebilirsem pazara gitmeyi deneyeceðim) biri bizim kaþýk düþmanýna ait. çoluk çocuk elektrikli ve obez olacaklar...
Tamam, gemileri aldýk ama bu gemiler krediyle veriliyor, yetmedi Karadeniz'de gazýn yerini söylediler ve gemi oraya sondajý vurup, gazý buldu. Bu kýyak, Ukrayna savaþý ve buðday konusunda arabuluculuk için yapýldý. Rusya ile iyi geçinirken, diðer taraftan Ukrayna'ya silah sattýk. Ama artýk Ruslar bu oyunu sürdürmüyorlar, bizim düþen bir C 130 uçaðýmýz var.
Türkiye'nin 90 milyonluk nüfusuyla, bir enerji terminali olmasý ve batýya giden boru hatlarýnýn üzerinden geçmesi çok büyük tehlikedir. Þeytan gelir dürter, enerji hatlarý sizin üzerinizden geçiyor, istediðiniz kadar kullanýp, daha fazla büyürsünüz der ve çoðunluk da þeytaný dinleyebilir.))))))))))
Tabii batýlýlar ahmak deðiller, böyle olmasý durumunda en az 5 tane eylem planý yapmýþlardýr ve gerekli sigortalarý ülkeye yerleþtirmiþlerdir. Türkiye'nin baþýna yedi çetrefilli belalar açarlar.
Þimdi burada Türkiye pazarlýk edebilir. Ve yine Tayyip Erdoðan'ýn, Özgür Özel'e göre pazarlýk gücü fazladýr. Ama ne olursa olsun marj geniþ deðildir.
Türkiye'nin yapmasý gereken pazarlýk etmek, anlaþmak ve anlaþmalara da uymak olmalý.
AcEpic69
@AcEpic69
·
13s
Kaynak dil: Farsça
Amerika, Ýran'da kasýtlý kuraklýk yaratmaya itiraf etti.
Amerika hava durumu uzmaný:
Ýran'ýn bölgede yok ettiði 18 radar sayýsý, yalnýzca askeri füze ve hava savunma radarlarý deðildi, ayný zamanda bazýlarý coðrafi olarak Ýran bölgesindeki yaðmur bulutlarýný uzaklaþtýrmak için kullanýlan sözde meteoroloji radarlarýydý.
Irak'ýn Erbil'inde ve Birleþik Arap Emirlikleri'nde bulunan bu radar istasyonlarýný hedef alýp tamamen tahrip ettikten sonra, yaðmur getirici bulutlarýn ve uygun havanýn Ýran'a giriþi için alaný açtýlar!
Yani 80 yýlýndan beri, yaklaþýk 25 yýldýr Ýran'da yaðmur az yaðýyor, kar yaðmýyor ve kuraklýk var; aslen düþmanýn manyetik etkisi ve (HAARP) sistemi, sevgili Ýran halkýna karþýydý ve su, gýda savaþý ile biyolojik savaþ, kýtlýk yaratmýþlardý.
Sildim mesajlarý, az da olsa okuyanlar olmuþtur. Bu iþler, Alman vakýflarýyla ilgili tehlikeli iþler.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 14-04-2026 saat: 07:18.
بركان المسيرة
@AlnsarAllah10
Kaynak dil: Arapça
🟥🚨Ýran ordusu ilk kez, yaklaþan Amerikan saldýrýsýna yanýt olarak 500 kýtalararasý balistik füze donatýmýný duyurdu
Resmi olarak Ýran, eðer Ýran'a saldýrý olursa, Amerikan topraklarýnýn bizzat kendisi dahil Washington baþkenti ve New York þehri de dahil saldýrýya uðrayacak..
Yer Ýmleri