sn ykkkentli
paylam yapmak zor i... bir yerlerde biraz bilgi krnts konulan yazlara yle cevap veriyorlar ki hst demek geliyor insann iinden. bu kadar m okuduunu anlamaz insan diye dnyorum....
kendi adma ben farkl deilim... RAN ve AFGANSTAN mcahit sistemlerini anlamak iin yaklak 35 sene gemiti. imdi ise baz eylerle ilgili fikir serdetmeden gzlemliyorum.
sn nuri hogeldiniz,
bekliyorduk ama sanki biraz sahalara alana kadar yorumlar umaya balam bence. ki doru da olabilir ben yanlyorumdur.
yazabileceim ey u:
eer lideriniz ldrldyse ve siz bunu yalan sylyorlar diye gizlediyseniz mantkl bir aklama olmadan ertesi gn dn sabah lmt diyorsanz korkarm kendi halknz bile size inanmaz artk... bu da fsltlar artrr ki en tehlikelisi odur...
srail ve ran savata ise biz yezitler (onlarn tabiri bu ne yapalm) ne yapmalyz... biraz sakin kalp gzlemeliyiz bence... bu sava maddi durumlar kreltecek ise en az zarar bize olmal. ama blgede galiba baz dengeler deiecek... hangi tarafta olacamz bizim iin elzem. gnl isterdi ki gerekten tam donanml Devlet Ricali bu ie karar versin. aksi takdirde birileri sizin adnza karar alr ve siz kendinizi iinde buluverirsiniz; stelik kendi kararnzm gibi dnerek...
sn nurinin srail ngrlerine kaltlyorum. bir nebze ileri gidelim. bu kadar savatan sonra bundan sonra hedef Trkiyedir demek skar biraz. ama yukarda sylediim Rical meselesini unutmayalm... ben kendi adma btn rakiplerin zayflamasn mit etmekten baka bir ey yapamam. din kardelii mi dediniz ck ck biz yezit deil miydik

...
biraz olaylara ok ynl bakalm ve gazlara aldanmayalm. nmzde k olacak ise o gazlar snmada kullanalm. asl problem Rusyadan alma, randan alma e biz kimden doalgaz alp snacaz... Devletimizin bunu zm olmas daha elzemdir halk iin...
Yer mleri