Mehmet Tülüce
@mehmettuluce51
Çobanlýk Peygamber Mesleðidir, Cahillik Ýse Senin Tercihin!
Bak arkadaþ, beni 'keçi çobaný' ve 'basit bir çiftçi' diyerek küçümsemeye çalýþman, aslýnda senin ne tarihten ne de insanlýk onurundan haberin olduðunun kanýtýdýr.
Gel, o 'boyunu aþan' dediðin meseleleri bir de bu 'çobandan' dinle:
Liyakat ve Diploma: Ben o 'organik domatesleri' yetiþtirdiðim tarlaya gökten zembille inmedim.
Pamuk tarlasýnda doðdum, üniversiteye kadar din eðitimi aldým
Üniversitede Siyaset Bilimi eðitimi aldým, devletin ve sistemin nasýl iþlediðini akademik olarak hatmettim.
Senin 'hoca' dediklerinin saray önünde eðildiði tarihin, ben tozlu raflarda ve orijinal kaynaklarda aslýna baktým.
“Çoban” diyerek aþaðýladýðýn o meslek, Hz. Muhammed baþta olmak üzere neredeyse tüm peygamberlerin ve büyük bilgelerin ortak paydasýdýr.
Doðayla iç içe olanýn zihni berrak olur, senin gibi 'saltanat dalkavuklarýnýn' isli dumanýyla bulanmaz.
Ben keçilerime bakarken adaleti, topraðý iþlerken hakikati öðreniyorum.
Gerçeðin Çiftçisinden Not: Ben sabah erken kalkýnca topraða emek veriyorum, rýzkýmý sermaye tahakkümüne boyun eðmeden, kendi güneþ panellerimle, kendi emeðimle kazanýyorum.
Sen ise sabah kalkýnca bir zalimi aklamak için klavye baþýnda 'profesörlük' taslýyorsun. Aklýný kiralamýþ bir zavallýsýn.
Kimin boyunu neyin aþtýðý çok belli: Benim ufkum binlerce yýllýk tarihe ve topraða uzanýyor, senin ufkun ise bir 'saltanatýn' gölgesinde bitiyor.
Git o çok bildiðin iþi yap; yani zulme kýlýf dikmeye, saltanat kýçý yalamaya devam et.
Ben domatesimi de yetiþtiririm, Yezid’in zulmünü de anlatýrým, senin o sahte cahil kibrini de topraða gömerim.
Seni kabak olarak eker, hýyar olarak çýkartýrým.
Hakikat sadece saraylarda deðil, en çok da o 'küçümsediðin' tarlalarda filizlenir.
Yer Ýmleri