Jackson Hinkle 🇺🇸
@jacksonhinklle
·
1 sa
Kaynak dil: İngilizce
🚨🇺🇸🇮🇷 SON DAKİKA: ABD, dondurulmuş İran fonlarından 6 MİLYAR DOLAR'ın serbest bırakılmasını yetkilendirdi.
Jackson Hinkle 🇺🇸
@jacksonhinklle
·
1 sa
Kaynak dil: İngilizce
🚨🇺🇸🇮🇷 SON DAKİKA: ABD, dondurulmuş İran fonlarından 6 MİLYAR DOLAR'ın serbest bırakılmasını yetkilendirdi.
Vatandaşa derhal 1'er dönüm bahçe tahsis edilmeli. Yalnız içine ev yapılamaz, beton kesinlikle yasak olmalı. İki katlı çardak yapılabilir. 20 m2'yi geçmeyecek şekilde. Üreticide 7 TL biber, marketlerde 200 TL. Üretim yapmayana da ciddi ceza kesilmeli.Mehmet Tülüce
@mehmettuluce51
Rusya’da yaklaşık 60 milyon kişinin hobi bahçesi (daça) var Genelde 600 m² içinde ev de var
Bu sistem tarımı engellemiyor, tam tersine üretim kültürünü destekliyor Ve Rusya bugün dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından biri
KöseMihal
@KoseMihal2
Rusya’da dacha bahçelerinde buğday ürettiklerini mi düşünüyorsun?Mehmet Tülüce
@mehmettuluce51
·
14s
Bu arkadaş gıda güvenliğinden zerre anlamıyor
Bir ülkenin tarımı sadece buğdayla değil, halkın sofrasındaki üretim gücüyle ölçülür.
Ruslar ayrıca çok ekmek tüketmez
Rusya’daki 60 Milyon Daça’nın Rakamları:
Patates: Rusya'nın toplam ihtiyacının %80'ini bu küçük bahçeler karşılıyor.
Sebze: Ülkenin toplam sebze ihtiyacının %70'i buralardan geliyor.
Ekonomik Pay: Rusya'nın toplam tarımsal üretim değerinin %40'ı bu "hobi bahçesi" denilen alanlardan çıkıyor.
Rusların formda ve sağlıklı görünmesinin özellikle kadınlarının sırrı da bu bahçelerdir; ekmeği az, kendi ürettikleri doğal sebzeyi bol tüketirler.
Zarafetleri pazar tezgahlarından değil, kendi elleriyle ektikleri toprağın bereketinden ve hareketli yaşam kültüründen gelir.Mehmet Tülüce
@mehmettuluce51
YEREL ÜRETİM: EN BÜYÜK MAZOT VE ENERJİ TASARRUFU
Herkes sebze-meyvesini kendi bahçesinde üretse ne kazanırız? Rakamlarla devasa tasarruf tablosu:
Mazot Tasarrufu: Türkiye’de her yıl 50 milyon ton sebze-meyveyi taşımak için 2,5 milyon kamyon seferi yapılıyor. Yerinde üretimle yıllık yaklaşık 800 Milyon Litre mazot ithalatından kurtuluruz.
Sıfır Fire: Tarladan sofraya gelene kadar ürünlerin %30'u (15 milyon ton) yollarda ve depolarda çürüyor. Bahçeden sofraya üretimde bu israf SIFIR olur.
Yol ve Köprü: Milyonlarca kamyonun yollarda ve köprülerde yarattığı aşınma ve bakım maliyeti devletin cebinde kalır.
Enerji: Dev soğuk hava depolarının tükettiği elektrik enerjisine ihtiyaç kalmaz.
Hobi bahçelerine "su tüketiyor" diyenler; o ürünleri şehir şehir taşımak için yakılan milyarlarca dolarlık ithal mazotu, yollarda çürüyen tonlarca gıdayı görmezden geliyor.
Kendi sebzeni üretmek sadece tarım değil, milli bir enerji ve lojistik hamlesidir.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...-kucuk-2493881
Ölenin arkasından konuşan terbiyesiz...Ne demişler “Kel ölür, sırma saçlı olur, kör ölür badem gözlü olur!”.
Tamam işte, gayet açık...Ama Yalçın Küçük ne “Atatürkçü ne de Cumhuriyetçi” idi...
Aytek Soner Alpan
@AytekAlpan
·
20s
Hayatının her döneminde başına devlet kuşları konan Emre Bey, hayatı boyunca tek muktedire etmediği lafları Yalçın Küçük'ün ardından sıralamış. Bu arada YK'nın kitaplarında sıklıkla dalga geçtiği Kongar'ın YK sağken bunları yazabildiğini de görmedim.
Cibilliyet ve hamur meselesi!
Aytek Soner Alpan
@AytekAlpan
·
20s
Bu arada Kongar'ın kendisinin bakanlık müsteşarlığı koltuğuna oturuşunu bir ilerleme olarak gösterişi üzerine Küçük'ün kendisine gönderdiği "tebrik" mesajı Bir Dikine Ülke (1993) kitabında yayımlanmıştır.
"Sen orada, değişmeyen Türkiye gericiliğinde sadece bir süssün."
Yer İmleri