Originally Posted by
finans_mt
yýl olmuþ 2023, 43-45 yaþýnda insanlarý emekli eden bir ülkeden ve sistemden hayýr gelmez.
herkes bedavacý olmuþ, hükümet seçmeni tanýyor, seçim kazanmak için milleti bedavadan emekli yaptý resmen. kimsenin umrunda deðil ülke batsýn gerekirse ama ben kýrk yaþýnda yaþlýlýk maaþýmý alayým derdinde.
Bak arkadaþ, ara ara bu baþlýða gelip millet bedavadan emekli oldu vs yazýyorsun. Alýntý yaptýðýn adam zaten yüzüne tükürsen yaðmur yaðacak cinsten. Ne olduðu belli deðil, o kadar laf ediyor, kendi de erken emeklilerden. geçenlerde eþinin de eyt kapsamýnda müracaat ettiðini söylemiþti.
Kamyoncular lokaline takýlýp, kamyoncnculara laf etmek gibi seninkisi. Bir gün birinin þalteri atar kaldýramayacaðýn laflar eder. Bu nedenle uzatma istersen.
EYT li, zamanýnda gasp edilen haklarýný, 24 yýl mücadele ederek kazandý. Bal gibi biliyorum ki, sen de EYT li olsan hakkýmýzý aldýk diyecektin. Þimdi SGK batacak vs diyorsun. SGK batacaksa seçim rüþveti olarak min. emekli maaþýný durmadan yükselttiði için batacak. 5 milyon mülteciye beleþ saðlýk hizmeti veridði için batacak. 10 milyondan fazla kayýtsýz çalýþan yüzünden batacak. Zaten EYT li maaþý kuþa dönmüþ vaziyette emekli oluyor. Eskiden en düþük emekli maþýnýn 3 katýný alýrken, þimdi iki katýný bile alamýyor.
Ama varsa yoksa EYT, baþka bir þey bilmiyor musunuz? Ne koymuþ size bu EYT linin 24 yýl sonra hakkýný almasý. Derdiniz ne EYT li ile.
Hýrsýza, arsýza, ülkeyi yaðmalayan siyasetçi, yandaþ vs tayfaya sesiniz çýkmasýn. Ama vergisini ödemiþ, %99 oranýnda kayýt dýþý iþ yapmamýþ, vergisini düzenli ödemiþ, hak yememiþ insanlara laf atmaya çalýþýyorsunuz. Yazýk, gerçekten yazýk.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri