garfa uçarken bu neden yatar, anlamak zor...
garfa uçarken bu neden yatar, anlamak zor...
Tefecilere gün doðru, fakat bu þirketler caiz deðil, dikkat edin. Görünürde kazanýrsýnýz ama bereketi olmaz.
Mevcut hükümete yakýn olanlara caiz deðil, görünürde kazanýrsýnýz ama bereketi olmaz.
1994'ten beri de bu iþleri iyi biliyorsun.
Ben Ý.Ü.Ýktisat Fakültesi 1981 mezunuyum.
Ben bu iyi bildiðin iþleri pek anlayamadým.
Kabýzlýk iþte.
Biri bana bunu, yavaþ yavaþ bir anlatsa da anlasam.
Borsada secici olmak zor, ama 2001 krizinde faktöring þirketlerinin neler yaptýðýný gördüm, o dönem iþ bankasý korudu, yoksa devasa þirket batacaktý. Bu nedenle 20 küsür yýldýr faktöringlere ön yargým oluþtu, ondan yazdým. Diðer tarafdan mevcut hükümete yakýn borsaya açýk veya kapalý cidden çok þirket var, bu spk onaylarý yeni arzlar patýr patýr bu yüzden geliyor, son 2 senelik arzlarýn neredeyse tamamý bunlara yakýn. Torpilli þirketlerin kazancý vergisi bereketi olmaz. Keza torpilli iþinde ayný þekilde aldýðý maaþ haramdýr. KPSS cýkardýlar fakat oradan iþe giren çalýþan sayýsý çok az, her þey mülakatla dönüyor. Feto gitti mi evet gitti fakat adam ideolojisi bizzat devm ettirildi.
Sevgili Cakýr24,
2001 krizinde Faktoring þirketlerinin neler yaptýðýný gördün, tamam eyvallah.
Ancak benim takip ettiðim ve hisselerini portfoyde bulundurduðum iki Faktoring Hissesi var.
Biri LÝDFA, diðeri ULUFA.
LÝDFA Haziran 2014'te, ULUFA ise 2021'de halka açýldý.
Bunlarýn 2001 de neler yaptýðýný gördüðün dönem geçeli 24 sene olmuþ.
Bence kafayý deðiþtirmek daha doðrusu yenilemek lazým.
ULUFA ve LÝDFA dedik.
ULUFA hem 1 TL. nakit kar payý hem de %304.4 Bedelsiz açýkladý.
LÝDFA ise %90 Bedelsiz. ( Artýrýlacak 502.524.000- TL. sermayenin tamamýnýn finansal tablolarda yer alan olaðanüstü yedeklerden karþýlanmasý.)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1433083
Eðer bu olaðanüstü yedeklerdeki 502 Milyonu nakit kar payý olarak verseydi,hisse baþýna brüt 89.9 kuruþ verecekti, onun yerine %90 bedelsiz veriyor.
Yer Ýmleri