A1 Capital Bofa’ya meydan okudu ama yaptýðý açýða satýþý mecbur kapatacak yarýn ola hayrola
A1 Capital Bofa’ya meydan okudu ama yaptýðý açýða satýþý mecbur kapatacak yarýn ola hayrola
Kurban bayramý baþlangýcý 9 temmuz 3 .çeyrek baþlangýcý olsa da muhtemelen biletleri en geç haziran sonu kapalý giþe olur.Kurban bayramýný da 2. çeyrek bilançoda deðerlendirmek gerekir diye düþünüyorum.3.çeyrek zaten yaldýr yaldýr kendini gösterecektir...
Türk Hava Yollarý, Airbus'tan dört adet Airbus A350 tipi uçak alacak.
AirportHaber'in edindiði bilgiye göre; Türk Hava Yollarý, Rus þirket Aeroflot'un sipariþleri için devreye girdi. Aeroflot'un Avrupalý üretici Airbus'a verdiði sipariþleri uygulanan ambargo nedeniyle teslim alamayacak olmasý uçaklarýn rotasýný Türkiye'ye çevirdi.
Ambargo nedeniyle Airbus'ta kalan uçaklar için Avrupalý üretici ile iletiþime geçen THY, uçaklarý daha uygun bir bedelle filoya kattý.
Uçaklarýn kýsa bir süre sonra filoya dahil edilmesi planlanýyor.
©AirportHaber
THY iþbirliðiyle özel bir uçak ve kruvaziyer paketi hazýrlandý
Verilen bilgiye göre, Costa Venezia için Türk Hava Yollarý (THY) iþbirliðiyle özel bir uçak ve kruvaziyer paketi hazýrlandý. Ýtalya dahil tüm Avrupa ülkelerinden THY'nin tarifeli seferleriyle Ýstanbul'a ulaþan turistler, Galataport'tan Costa Venezia'ya binecek. Tümü Ýstanbul'da biniþ ve iniþ olan 3 farklý güzergah bulunuyor.
THY, 1. çeyreði 163 milyon dolar esas faaliyet karý ve 161 milyon dolar net kâr ile tamamladý. THY'nin ilk çeyrekteki toplam gelirleri pandemi öncesi dönem olan 2019 yýlýnýn ayný çeyreðine göre yüzde 10'luk artýþla 3,1 milyar dolar
Küresel havacýlýk sektörü, tarihinin en aðýr krizini yaþadýðý iki yýlý geride býraktý. Türk Hava Yollarý, bu zorlu dönemde COVID-19 salgýný kaynaklý krizin etkilerine ve artan jeopolitik gerilimlere raðmen 2022 yýlýnýn birinci çeyreðini 163 milyon dolar esas faaliyet kârý ve 161 milyon dolar net kâr ile tamamladý.
Açýklamada þöyle denildi:
"Ortaklýðýmýzýn 2022 yýlýnýn birinci çeyreðindeki toplam gelirleri, 3,1 milyar dolar ile 2019 yýlýnýn ayný dönemindeki toplam gelirlerini yüzde 10 aþtý. Toplam gelirin yüzde 32 sini oluþturan kargo gelirleri söz konusu çeyrekte 2019 yýlýnýn ayný dönemine göre yüzde 141 artýþ gösterdi.
COVID-19 salgýný kaynaklý krizin talep üzerinde oluþturduðu tüm zorluklara karþýlýk, Ortaklýðýmýz yolcu taþýmacýlýðýnda emsallerine göre erken toparlanma gösterdi ve kargo operasyonlarýný salgýn öncesi döneme göre güçlendirdi. Artan petrol fiyatlarýna raðmen toplam gider kalemini maliyet azaltýcý tedbirler ile 2022 yýlýnýn birinci çeyreðinde 2019 yýlýnýn ayný dönemine göre yüzde 2 düþürerek net kâr elde etmeyi baþardý. Bunun sonucunda Ortaklýðýn nakit yaratma potansiyeline iþaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar EBITDAR) 2019 yýlýnýn ayný dönemine göre yüzde 98 artýþ göstererek 710 milyon dolar; FAVKÖK marjý da 10,3 puan artarak yüzde 23,3 oldu.
Yolcu kapasitesinin 2019 yýlýnýn ayný döneminin yüzde 91 ine ulaþtýðý 2022 yýlýnýn birinci çeyreðinde, iç hatlarda yüzde 83,6, dýþ hatlarda ise yüzde 68,6 doluluk oraný ile toplam 12,7 milyon yolcu taþýndý. Türk Hava Yollarý, geniþ uçuþ aðý, kuvvetli tarife yapýsý ve üstün hijyen standartlarý sayesinde küresel bir havayolu olma kimliðini bu zorlu günlerde daha da saðlamlaþtýrdý. Dünyanýn en genç ve modern filolarý arasýnda bulunan filomuz Mart sonu itibarýyla 248 i dar gövde, 104 ü geniþ gövde ve 20 si kargo uçaðý olmak üzere toplam 372 uçaktan oluþmaktadýr.
2021 yýlýnda Avrupa nýn en fazla uçan network taþýyýcýsý olan Türk Hava Yollarý, 2022 yýlýnýn ilk çeyreðinde de Avrupalý network taþýyýcýlar arasýndaki liderliðini korudu. Salgýn sürecinde kargo taþýmacýlýðýnýn katkýsý ile kriz dönemini fýrsata çevirerek 2022 yýlýnýn Þubat ayý verilerine göre kargo pazarýnda dünyanýn en büyük 5. hava kargo taþýyýcýsý oldu. 2022 yýlýnýn Þubat ayýnda Ýstanbul Havalimaný ndaki yüksek teknolojiyle donatýlan yeni kargo operasyon merkezi olan SMARTIST e taþýnan Turkish Cargo, yeni evinde dünyada lider hava kargo markalarý arasýndaki pozisyonunu daha da geliþtirmeyi hedeflemektedir."
Þirketin yýl sonu karlýlýk hedefini 1,4 milyar dolar olarak belirledik.
THY Yönetim Kurulu Baþkanlý Ahmet Bolat, önceki gün þirketin pilotlarýyla Ýstanbul Havalimaný'ndaki ekip odasýnda iftar yaptý. iftar sofrasýnda pilotlarla sohbet eden Bolat, 140 Milyon Dolar'ý bulacak bir müjde verdi.
'YÜZDE 10'UNU PERSONELE DAÐITACAÐIZ'
Ahmet Bolat, burada yaptýðý konuþmada, yýl sonu hedefini açýkladý. Bolat; 'Þirketin yýl sonu karlýlýk hedefini 1,4 milyar dolar olarak belirledik. Eðer bu rakama ulaþýrsak yüzde 10'ununu, yani 140 Milyon Dolarlýk kýsmýný personele daðýtmak istiyorum. Tabi bu karar sadece benim verebileceðim bir karar deðil. Yönetim Kurulu kararý gerekiyor. Eðer hedefimize ulaþýrsak, bu kýsmý personele daðýtmayý istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacaðým' dedi.
Kabaca bugünkü kurdan hesaplasan 20 milyar TL üzeri kar yapar.
Yer Ýmleri