Hocam THY gümbür gümbür geliyor, ayak sesleri bile hissediliyor aslýnda
Mesela 30 aralik 2021 haberin þunlar yazýyor. ----- Türk Hava Yollarý (THY) 2021 yýlýnda 40,5 milyon yolcuya hizmet verirken, uçak filosunu 373'e çýkardýðýný açýkladý. Havayolu þirketi 128 ülkede 328 noktaya uçuþ yaparak dünyada en çok noktaya uçan havayolu þirketi unvanýný koruduðunu duyurdu------
Ama þuanda filodaki uçak sayýsý *** 386 ***olmuþ. Bence ucak sayýsýnda normal hedeflerin uzerine çýkmýþ olabilir. Çünkü Avrupa ve Rusya ambargolari ve havacýlýk sorunlarý yüzünden durma noktasýna gelirken THY bunu tam manasýyla avantaja çevirdi bana göre. Uçuþ rota sayýsý her geçen gün artýrýlýyor. Personel de artýyor. Zaten bir önceki bilanço çok güzeldi. Ekim de daha daha guzel geleceði çok yüksek ihtimal..
Ekim de bilanço ile hissenin defter degeri olarak 126 gibi bir fiyata eriþebileceðini düþünüyorum. Piyasada hissenin makul olarak 0,70 pd dd olacaðýný düþünürsek 126x0,70=88 gibi bir fiyat ortaya çýkýyor. (Ortalama olarak hedefim Ekim de 85-95 araliginda olabilir)
Zaten yillik %40 üzerinde buyuyen bir þirket en az defterdeki kendi deðerinde olmalidir diye düþünüyorum.
Hatta detayina bakarsak eðer
2021 aralik ozsermayesi 90.640 milyar
2022 mart özsermaye 105 milyar
2022 haziran ozsermaye 135 milyar
2022 eylul ozsermaye 175 milyar olabilir
2022 aralik ozsermaye 200 milyar olabilir
Yani kisaca 2021 aralikta 90 milyar olan ozsermaye 2022 aralýk 'ta yaklaþýk 200 milyar olabilir. Ortada %100 büyüme var. Bu süper bir buyume bence. Bence bu þartlarda büyüyen þirket hissesi defter deðeri nin 1,5 katý bile olmasý bence çok normal olur.
Muazzam bir büyüme yapacak bu sene.
Bist30 da bu þekilde hizli buyuyen ve bu kadar defter deðeri nin altinda þirket yok sanýrým. Hedefimiz büyük yani. Hizli büyüme hisse üzerinde ki en büyük itici güç þuan da. Yukaridaki buyume rakamlarini tahmin edince büyük bir heyecan sardi sanki beni. Mutlu þekilde izlemeye devam edeceðim 😃😃
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri