photo_2024-05-21_17-03-59.jpg
Elde kaldý güzel hikayeler,
patronun artýk þapkadan tavþan çýkarmasý yetmeyecek çýkanýn tavþan olduðunu da ikna etmesi þart...
photo_2024-05-21_17-03-59.jpg
Elde kaldý güzel hikayeler,
patronun artýk þapkadan tavþan çýkarmasý yetmeyecek çýkanýn tavþan olduðunu da ikna etmesi þart...
Yurtiçi satýþlar (2023) 86.413.936 ( 2022) 98.457.487
onca markette satýþ + kendi online satýþý ve shell benzinliklerinde fason elite ürünleri vs vs; ilerleme yok
Son düzenleme : fulu; 21-05-2024 saat: 17:36.
Enflasyon muhasebesinde parasal varlýðýn parasal borcundan büyük olmasý negatif ,tersi durumda yani borcun çok nakitin az ise pozitif kar yazýyor .Lütfen nakdi fazla borcu az firmalarýn bilançolarýna birde bu gözle bakalým.
Borsada alýnacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
elit hisse deðeri 11 ocak 2021 de 8,62 tl imiþ borsaya girdiði zamanki deðer1,164 usd a denk geliyor. bugün baskýlanan dolar 32.2*1,164=37,5 tl.bu þirket büyümedimi.yeni fabrika aldý ettiði karlar özsermaye artýþý vs .Rakamlar ortada
Borsada alýnacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
moraller bir hayli bozuk...
2 sene önce ardyz nin yaþattýðýnýn bir benzeri yaþanýyor elite de. ardyz de hem yaptýðý iþler hemde sektörü itibari ile bir hayli dillendiriliyordu.(teknoloji vs organik gýda) Ardyz halka açýldýktan bir süre sonra bedelsiz sermaye arttýrýmýna gittikten kýsa bir süre sonra da bedelliye gidince hisseyi 9-10 bandýndan 4,5 lara kadar vermiþlerdi. Ardyz de elite gibi baba oðul vs.vs. þirkette.... yeni bir þirketti ve kasada parasý da varken önce bedelsiz sonra bedelli yapmasý...çok gürültü koparmýþtý bu bedelli baþvurusu ve spk uzunca bir süre sonra reddetti. Þirketin sahibi Arda beyi her yerde yerden yere vuruyorlardý...2 sene içinde ardyz 4,5 larda 65 lere kadar yükseldi...Ben o zaman tövbe etmiþtim halka açýklýk oraný %50 üzeri þirketleri almaya...
Altýn yere düþse deðeri kaybeder mi diyesi geliyor insanýn...ama patronlar bir kere kara listeye girdi bir kere ki Arda Ödemiþ de girmiþti...
En nihayetinde elite de 75 lere giderken sadece kar marjlarý ile gitmedi ; sektörü, yaptýðý iþler ve büyüme politikalarý çok cazip idi ki hala öyle bence...
23.05.2023.jpg
Amatörce 2023 son çeyrek vergi dairesine sunulan rakamlarý ve bilançoyu bugünkü verilerle kýyasladým. Bugün vergi dairesine sunulan gelir tablosundaki satýþ rakamlarý fena gelmedi. 12 aylýkta görülen düþük smm oraný ve brüt kar marjlarý ayný seviyede...
12 aylýkta satýþlarý arttýramamýþtýk ama maliyeler bir güzel artmýþtý...
þirketimiz tarafýndan 35 yýllýðýna kiralanan ve 2023 yýlýnda
teslim alýnan Adana Yumurtalýk’ta bulunan arazinin bir kýsmýnýn ýslah ve
organik tarýma uygun hale getirilme çalýþmalarý tamamlanmýþtýr. Söz konusu
sahada yetiþtirilecek karpuz, narenciye, domates,
biber, salatalýk ve muhtelif sebzenin dikim çalýþmalarýna, hava þartlarýnýn
uygun olmasý durumunda önümüzdeki günlerde baþlanacaktýr.
Yetiþtirilen ürünlerin satýþý yýlýn
ikinci yarýsýnda yapýlacak olup, yaklaþýk 300-350 ton yaþ sebze ve meyvenin ihraç
edilmesi planlanmaktadýr.
Kamuoyuna ve yatýrýmcýlarýmýza
duyurulur.
Saygýlarýmýzla.
Takip ettiðim hisselerden çýkardýðým elit için son bir yorum býrakýp bir daha bu topiðe uðramayacaðým.
Buraya kadar geleceðini sanmýyorum dediðim desteðe geldi. Daha aþaðýsý olabilir mi söylemek zor burayý dahi beklemiyordum ama temel anlamda olan önemsizse tamamen patron hissesi oldu demektir. Býrak yatýrým yapmayý bu hisse ile oynamam bile.
Kalanlara sabýrlar dilerim.
Yazýp çizdiklerim
yatýrým tavsiyesi olmayýp
faldan öteye gidemez
![]()
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIÞMASIZ baþýmý sallayýp onaylýyorum.
Selametle.....
Yer Ýmleri