Elite Naturel tarafndan Adana blgesinde 500 dnmlk arazi zerinde gerekletirilen slah almalar Mays aynn sonunda tamamlanyor
Kurulutan yaplan basn aklamas aada bulunuyor:
Elite Naturel tarafndan Adana blgesinde 500 dnmlk arazi zerinde gerekletirilen slah almalar Mays aynn sonunda tamamlanyor. Blgedeki iftiler ve tarm irketleri, uzun ve titiz bir almann ardndan taze meyve ve sebze ekimlerine balamak iin gn sayyor. Bu rnler, "taze" olarak Avrupa pazarna sunulacak. Elite Naturel Organik Gda Sanayi ve Ticaret Anonim irketi Ynetim Kurulu Bakan Vekili ve Genel Mdr ar Emekaya, taze meyve ve sebze sektrnde Avrupa pazarnda talya ve spanya gibi lkelerle rekabet edebilecek konuda olduklarn ve lkemizin deerli topraklarn Avrupa'ya hatrlatp, Trk meyve ve sebzelerini tm Avrupa'ya ihra ettiklerini belirtiyor. Emekaya ayrca, bu yl Avrupa'ya yaklak 350 Ton taze meyve sat yapmay planladklarn sylyor.
Doal ve organik rnleri sofralarmzla buluturan Elite Naturel, Adana blgesinde 500 dnmlk arazi zerinde yaptklar slah almalar kapsamnda, toprak kalitesinin iyiletirilmesi, sulama sistemlerinin modernize edilmesi ve verimliliin artrlmas hedeflendi. Adana’da gerekletirilen bu geni apl tarm projesi, yalnzca yerel ekonomiye katk salamakla kalmyor, ayn zamanda Trkiye'nin tarm ihracatnda nemli bir rol stleniyor. Elite Naturel Organik Gda Sanayi ve Ticaret Anonim irketi Ynetim Kurulu Bakan Vekili ve Genel Mdr ar Emekaya, Trkiye'nin taze rn ihracatndaki potansiyelini ve kalitesini gzler nne serdiklerini ve bu yl iin 300-350 ton taze meyve sat iin Avrupa'daki eitli firmalarla anlamalar yapldn sylyor.
Blgeden ihra edilecek balca rnler arasnda narenciye, domates, biber, salatalk ve yeillikler bulunuyor. zellikle narenciye rnleri, lezzeti ve kalitesiyle Avrupa pazarnda byk ilgi gryor. Bu rnlerin tamam, doal yntemlerle ve yksek kalite standartlarna uygun olarak yetitiriliyor. Adana'daki bu projelerini Trkiye'nin tarm rnleri ihracatnda nemli bir adm olarak grdklerini belirten Emekaya, “Avrupa pazarna sunulacak taze meyve ve sebzeler, kalite standartlarna uygun olarak yetitiriliyor ve tketicilere en taze haliyle ulatrlyor” dedi. Ayra, Trk tarm sektrnn bu ve benzeri projelerle daha da glenecei ve uluslararas arenada daha fazla sz sahibi olacan dndklerini, Adana'daki bu baar hikayesinin dier blgelere de rnek tekil edeceini vurgulad. Avrupa'ya yaplacak taze meyve sebze ihracat ile hem ekonomik anlamda hem de tarm sektrnn geliimi asndan byk bir nem tadn szlerine ekledi.
Adana Tarm in Yeni Bir Dnem Elite Naturel’in Adana'da gerekletirdii bu proje, blgedeki tarm sektrnde yeni bir dnemin balangcna iaret ediyor. Modern tarm tekniklerinin ve ileri teknolojilerin kullanlmas, verimlilii artrrken, evresel srdrlebilirlii de salyor. Islah almalarnn tamamlanmasyla birlikte, blgedeki iftiler ve tarm iletmeleri, daha rekabeti ve srdrlebilir bir retim modeli benimsemi olacak.
Elite Naturel Organik Gda Sanayi ve Ticaret Anonim irketi Ynetim Kurulu Bakan Vekili ve Genel Mdr ar Emekaya , "Amacmz, sadece Avrupa pazarna kaliteli rnler sunmak deil, ayn zamanda Adana blgesindeki tarmn geliimine katkda bulunmak. Bu proje, yerel ekonomiyi canlandracak ve iftilerimizin daha iyi koullarda retim yapmalarn salayacak Trkiye'nin tarm sektrnde yapt bu byk atlm, Adana'nn verimli topraklarndan doarak Avrupa pazarna taze ve kaliteli rnler sunmaya devam edecek. Bu baar, sadece Adana'nn deil, tm Trkiye'nin gururu olacak" dedi.
Adana'da tamamlanan slah almalar ve balayan taze meyve sebze ekimleri, blgenin ve Trkiye'nin tarm ihracatnda nemli bir dnm noktas olarak grlyor.
03.06.2024 09:06

Alnt yaparak yantla

))

Yer mleri