Evet gerçekten beklentilerimiz doðrultusunda bana görede çok güzel pýrlanta gibi bir bilanço geldi. Kâr rakamý tahminimizdeki gibi 150 civarý geldi.Ancak kârdan daha önemli ve bir bilançoda ilk baktýðým yer olan hasýlat rakamý, tahminimin 2 katý gelerek son çeyrek hasýlatýnýda 95 mn. geçerek 461 mn a ulaþtý.
Ýlk çeyrek satýþlarýn bir önceki son çeyrek rakamý geçmesi çok nadirdir. Bu olay bu yýl demir çelik sektör kaðýtlarýnda da (ereðli ,isdemir,kardemir) oldu.
Bunun sebebi ise þirket ürünlerine raðbetin artmasý ve fiyatlarýnda dünyada dolar bazlý artmasýndandýr.
Bu durum, týpký dünyadaki metal artýþlarý gibi , selüloz fiyatlarýnýn yükselmesi ve buna baðlý olarak kaðýt fiyatlarýnýn daha da yükselmesinden kaynaklanmýþtýr.
Yine çok önemli bir kalem olan brüt kâr marjý % 30 dan 39 a çýkmýþ,net kâr marjý ise sadece faal. kârý olarak % 31 olmuþtur.Ve konka nakit üretmeye devam etmiþtir.
Doðrusu konka için , son gelinen dünya selüloz ve kaðýt fiyatlarýný baz alarak yaptýðým bir araþtýrmada yýl sonu için 2.5 mly. civarýnda bir ciro rakamýna ulaþmýþtým.Tabiiki bundan emin olamazdým. Ancak 3 aylýk cirodan sonra bunun gerçekleþebilmesi kuvvetle muhtemeldir.
Bilançolarýn hepsi gelmeden þimdiden söyleyebilirim ki bu bilanço en iyilerinden biridir.
Bu bilançoyu da gördükten sonra konka ile yolculuðumuz devam edecektir.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazýdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve þahsi varsayýmlar olup hisse alým satýmlarýnda gerçekmiþ gibi dikkate alýnmamalýdýr.


Alýntý yaparak yanýtla


Yer Ýmleri