Sayýn Emirhan bey dediðiniz gibi keþke parea deðilde baþka bir yatýrýmcý olsa daha iyi olurdu yinede yabancý alýcý olmasý güzel
Sayýn Emirhan bey dediðiniz gibi keþke parea deðilde baþka bir yatýrýmcý olsa daha iyi olurdu yinede yabancý alýcý olmasý güzel
evet hocam baþkasý olmasý belki daha iyi olurdu maliyet açýsýndan ama Perea olunca en azýndan kýsa vadede satmayacaðýný biliyoruz.
Bu da onun güzel tarafý. Bakalým ne kadar devam edecek. Bugün pek yok piyasada ama þu an ihtiyaç da yok. Ýhtiyaç olunca ortaya çýksýn düþüþü durdursun yeter.
Þu an için herþey olumlu. Günlükçü deutche ve citi satýyor , uzuncu citi alýyor ve fiyat yukarý gidiyor.
Günlükçü deutche ve citi bitirince onlar da baþlayacak almaya. Deutchenin elinde hemen hemen hiç mal kalmadý þu anda. Citi de var daha 200-300 bin lot. Satar mý bilmem. Enayi deðilse satmaz.
Brighstar alýmý resmileþti. 6 milyon USD az ödedik. Eylülde kur 8,70 civarýnda iken anlaþmýþlardý. Kur 11 lira olunca i ortaya 75-80 milyon lira kur farký çýktý. Arena bunu ödemek istemedi , 6 milyon USD indirim geldi yani yaklaþýk 65-70 milyon lira indirim yapýldý bu kur farkýna karþýlýk. Böylece kur farký etkilemedi bizi. Bu da güzel haber.
Bundan sonrasý çok daha güzel olacak inþaallah.
Bu döviz kurundan kredi çekseler ve kurdaki köpük giderse çok güzel bir strateji olur.
Ýyimser bir tahmin sadece Ne olacaðýný bilmiyorum tabii ki de.
Bence krediyi TL kredi olarak kullansalar daha iyi olur. Þu an TL kredi düþük. Daha da düþecek , sonrasýnda yapýlandýrma da yaparlar TL krediler daha da düþünce.
USD kredi alýp bir de kur riski almayalým üstümüze.
Bu saaten sonra dövizin düþmesi için çok büyük olaylarýn olmasý laýzm.
Ya faizin artmasý lazým , ki bu imkansýza yakýn , ya ülkede çok büyük maden yada enerji yataklarý bulunmasý lazým ki cari açýðýn düþeceði görülsün ki TL deðerlensin , yada ülkeye çok büyük bir yabancý sermaye akýþý baþlamasý lazým ki bu da þu ortamda çok mümkün deðil. Ortalýk çok karýþýk.
O yüzden TL kredi çekip bu parayý ödesinler , faizler düþtükçe krediyi yapýlandýrýrlar. Kur riski alýnacak dönemlerden geçmiyoruz bence.
1 lot arena = 1 dolar denklemine geldik gene bugün.
Burdan dönmezse 5 dklýklar bozulur
Yer Ýmleri