Yukarýdaki tahmini 15 gün önce yapmýþým.
Gerçekleþen rakamlar , 6,07 milyar Ciro , 299,9 milyon brüt kar , 207 milyon EFK , 67,1 milyon net kar.
Yani tahminime göre ciro olarak 130 milyon daha az ciro gerçekleþmesine raðmen , EFK ve net kar umduðumdan iyi geldi.
Bu da demek oluyor ki Paynet katkýsý ve son Aralýk 2021'deki Brightstar alýmý , karlýlýklara olumlu etki yapmýþ.
Uzun zamandýr , son çeyrek bilançosu bizi korkutuyordu. Her rakamýn güzel geleceðini ama net kar konusunda þüphelerim olduðunu çok söyledim burada ama net kar da umduðumdan iyi geldi.
Faaliyet raporunda Paynetin cirosunun 137 milyondan 219 milyona çýktýðýný görüyoruz. Yani Paynet tarafýnda geçen sene ciroda %60 büyüme var. Net kar artýþý bundan daha fazladýr ama onu göremiyoruz. Paynet bu sene eðer %60 daha büyüyecekse , o zaman ciro 350 milyon liralara çýkar ki bu durumda net karý 30-40 milyon arasý olacaktýr.
Brightstar konsolidasyonu ve kur artýþý nedeniyle bilançomuzun çok büyüyeceðini ve 9 aylýk bilançoya göre neredeyse 2 katýna çýkacaðýný ( Aktif ve pasif ) söylemiþtim.
Nitekim , 9 aylýkta 2,08 milyar olan toplam varlýk , 12 aylýkta 3,97 milyara , 9 aylýkta 1,42 milyar olan toplam yükümlülük , 12 aylýkta 3,15 milyara çýkmýþ durumda.
Öz sermayemiz de 583 milyondan , 814 milyona çýkmýþ durumda. Öz sermayeyi daha fazla bekliyordum ama orada sanýrým birleþmeden kaynaklanan bir durum var o biraz düþük geldi ama sonuçta TL olarak en az 230 milyon artýþ var orada da.
2021 12 aylýk bilançoyu merakla ve biraz da endiþe ile bekliyorduk net kar rakamýnýn ne olacaðýný kestiremediðimiz için. Ancak beklediðimden çok daha iyi geldi.
Þimdi artýk gönül rahatlýðý ile muhteþem geleceðini düþündüðümüz 2022 bilançolarýný bekleyebiliriz. Artýk yol çok daha aydýnlýk.
Brightstar finansmaný için yaklaþýk 11-12 milyon USD uzun vade kredi alýndýðý görülüyor. Kýsa vadeli banka kredilerinde de 470 milyon artýþ var. Bunun bir kýsmý Brightstar konsolidasyonundan gelirken , bir kýsmý yükselen kur nedeniyle artan iþletme sermayesi açýðý nedeniyle alýnan krediler , mevcut kýsa vadeli USD kredilerinin kur artýþý nedeniyle yükselmesi ve bir kýsmý da yine Brightstar finansmanýnda kullanýlan TL krediler olabilir.
31.12 bilançosunda banka kredilerimizin 800 milyonun üstüne çýkacaðýný söylemiþtim. Kýsa ve uzun vadeli yaklaþýk 1 milyar TL banka kredimiz var. Büyük kýsmý USD bir kýsmý da TL.
Bu yükü kaldýrýrýz ama bu bizim karlýlýk seviyelerimizi düþürür. Paynet satýþýnýn önemi de buradan geliyor. Payneti 700-900 milyon lira arasýnda bir paraya satmamýz , aðýr finansal giderimizi ortadan kaldýrmaya yardýmcý olacak.
2021 gelir tablosunda , net 97 milyon finansal giderimiz var. Eðer Paynet satýþý olmaz ve 2022 senesini 1 milyar banka kredisi ile geçirirsek , bu finansal gider muhtemelen 200 milyon liralarý bulur bu kredi maliyetiyle.
Ýþte bu yüzden Paynet satýþý , ve oradan gelecek olan taze paranýn banka kredisi kapamada kullanýlmasý önemli. Bu borcu 100-200 milyon seviyesine çekebilirsek , 2022 yýlýný çok rahat 300 milyon liranýn üstünde bir net karla kapatýrýz.
Bu rakamý Paynet satýþýndan gelecek olan iþtirak satýþ karýndan baðýmsýz söylüyorum. Eðer Paynet 800 milyon lira gibi bir paraya satýlýrsa , buradan en az 750 milyon iþtirak satýþ karý gelir. Ama bu 1 defaya mahsus bir kar olur . Sadece 2022 senesi için geçerli olur. 300 milyon lira diye bahsettiðim ise , 2022 için ayrýca faaliyetten gelecek olan kar ve sürekliliði olacak olan da bu kar rakamýdýr.
Ama 2022 senesinde Paynet satýþý ile beraber 1 milyar liraya yakýn bir net kar elde edebiliriz. Bu da hisse fiyatýnýn 40-50 liralar arasýna gitmesini saðlar.
Bu saatden sonra satanlar düþünsün arkadaþlar. Elimizde altýn yumurtlayan bir tavuk par. Önümüzdeki 1-2 sene bekleyip altýnlarýnýzý alýn. Böyle bir tavuk 3 kuruþa kesilmez bugünden.
Bu saatden sonra ýzdýrap deðil keyif aylarý baþlýyor Arena için.2022 muhteþem olacak Ýnþaallah. Sonrasý da aynen devam edecek.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri