Sürpriz !!!!!!!
2 gün önce Gedik'ten 50 bin lot alan HSBC'den alan kiþi imiþ.
Mal Ýþ bankasý takasýna gitti bugün.
O amca devam ediyor ama HSBC2den deðil bu sefer.
Acaba dün Tera'dan alan da o muydu ? Yarýn görürüz.
Sürpriz !!!!!!!
2 gün önce Gedik'ten 50 bin lot alan HSBC'den alan kiþi imiþ.
Mal Ýþ bankasý takasýna gitti bugün.
O amca devam ediyor ama HSBC2den deðil bu sefer.
Acaba dün Tera'dan alan da o muydu ? Yarýn görürüz.
tam ben yazacaktým emirhan bey :) ben en çok bcg nin almasýna sevindim.. hangi kaðýdý alýrsa alsýn 1 lot bile satmadan devamlý alýyor.. inþAllah yarýnda devamý gelir.. ben qnb den satan fonlardýr diye düþünüyordum ama fon satýþý deðilmiþ..
Hocam bu BGC bir aralar yine almýþtý ama Citi takasýna gitmiþti o zaman mal. Kendi adýna almamýþtý. Sonra da fazla beklemeden 1-2 ay sonra satmýþtý diye hatýrlýyorum.
Bakalým bugünkü alýþlarý ne olacak Cuma günü görürüz. 2-3 ay bile elinde tutsa yeter. Bizim ihtiyacýmýz olan 3 ay.
3 ay sonra ilk çeyrek sonuçlarý gelecek. Ondan sonra zaten kim alýrsa alsýn , kim satarsa satsýn. Ama bu 3 ay talebin azalmamasý lazým.
Bizim tahtada alýcýlarýn hýzý kesilince maalesef hacimsiz düþüyoruz. O yüzden her gün yada enazýnda güm aþýrý birilerinin net 50-100 bin bariz alýcý olmasý lazým bu tahtada.
Son 2 günde Gedik ve Tera 50'þer bin lot almalarýna raðmen düþüþü engelleyemediler.
Bugün Ýnfo 200 , BGC 150 bin alýnca yükseliþ oldu ama her gün bu kadar talep gelmez. Her gün en az 100 bin lot net alýþ yapan birisi gelirse o zaman en azýndan dengede kalýrýz.
Þu anda amerika %0,5 civarý eksi , bizim Viop 30 da %0,2 civarý eksi.
Eper sabaha kadar çok enteresan birþey olmazsa , yarýn yatay açýlýrz belki hafif eksi yada hafif artý. Benim en çok sevdiðim günler endeksin yatay gittiði günler oluyor. Çünkü o zaman beklentili ve ucuz kalmýþ hisselere alýþ geliyor.
Endeks coþunca bizim hisseye talep gelmiyor. Endeksin %2-3 artý kapattýðý çok günü eksi kapattýk. O yüzden ebdeksin yatay gitmesi en azýndan düþmememizi saðlar. Bugünkü gibi alým yapacak birileri gelirse de %2-3 artý bile kapatabiliriz yarýný.
Bu arada Armada bilançosu hakkýndaki düþüncelerimi yazmýþtým bir acayiplik var o bilançoda diye. Net satýþý , Vergi dairesine verilen gelir tablosundan çok daha düþük çýktý , net kar orada 200-300 milyondu , SPK gelir tablosunda 16 milyon zarar çýktý. Öz sermaye 2 katýna çýkmýþ ama ödenen vergi 90 milyon olunca tüm karý götürmüþ.
Armada da muhasebeyi USD tutuyor. Benim de bizim bilanço da korkum Armada'nýn baþýna gelendi. Öz sermaye çok artarsa deli gibi vergi veririz son çeyrek zarar gelir mi acaba diye korktum ama bizim baþýmýza bu gelmedi.
Armadanýn Vergi dairesine sunduðu gelir tablosunda net kar 200-300 milyon çýkýnca hisse 60 liradan 75 liraya geldi 2-3 günde. Þimdi yazýk yarýn belki de taban yapacak. Ne kadar aldatýcý oluyor bazý bilgiler. Ama orada çok KY olmadýðýndan eminim. Sahipli tahta o. Belki de adam inadýna tavana götürür.
Merakla bekliyorum açýlýþý, acaba þaþýrtýp yeþil yakacak mý
Tabana verecek kadar deðersiz mi malýnýz.
Cidden anlamak zor.
0.898 Usd deki gap doldu.
(Hay senin gapýna diyenlere saygým var.)
Adam belkide fýrsat bu fýrsat gapý kapatayým dedi nasýl olsa çok malým var dedi.
Yer Ýmleri