Originally Posted by
Emirhan06
Evet geldik bilanço haftasýna. Gerçi konsolide bilançolar için son tarih 19 Aðustos ama ben bilançonun büyük ihtimal bu hafta içi geleceðini düþünüyorum.
Büyük ihtimal de Salý yada Çarþamba akþamý gelecek. Ama dediðim gibi bu bir tahmin , bu hafta herhangibir gün de gelebilir , gelecek haftaya da býrakabilirler.
Fakat son 2 sene Aðustos ayýnýn 2. haftasý gelmiþ , yine aynýsý olabilir .
Cuma günü son 1,5 saatde Ziraatin 180 bin lot alýþýna birileri mal sattý. Normalde o kadar alýþa hissenin en az 20-30 kademe yükselmesi lazýmdý ama birileri bunu satýþ fýrsatý olarak gördü.
Bundaki amaç neydi tam olarak bilmiyorum ama bu hissenin 14,30 üzerinde kapanýþ yapmasý TL ve USD bazlý grafikte düþenin kýrýlmasýnýn teyidi olacaktý ve ondan sonra alýmalr çok daha sert olabilirdi. Çünkü bu direncin kýrýlmasý sonrasý fiyatýn 17,50 civarýna kadar çýkmasý beklenirdi.
Sanýrým bunun olmasýný istemedi birileri. Ama bence yine mal kaptýrdýlar. Çünkü Cuma günü bunun kýrýlmasýna izin vermediler ama yarýn veya Salý bilanço beklentisi ile bu direnç muhtemelen kýrýlacak. Ve satanlar sattýklarý ile kalacaklar.
Ýyi bir bilanço açýklanýrsa , zaten onun önünde durmalarý da zorlaþacak. Paynet satýþ haberi de eli kulaðýndayken bu kadar mal satmalarýný anlamýþ deðilim. Salý günü takaslardan kimin sattýðýný daha net anlarýz ama bence bir kýsmý yatýrým fonuydu. Bu arada , bir aralar aðýrlýklý olarak HSBC'den mal alan ve Ýþ bankasý takasýnda malý saklayan kiþi , son 1-2 ayda yaklaþýk 150-200 bin lot mal sattý.
Bu arkadaþýn zaten maliyeti 13 liralar civarý idi . 6-7 ay önce aldý. Bu kadar bekledikten sonra 14 liranýn altýnda bir ortalama ile 150 bin lotu satmasý da enteresan.
Ama acaba oradan satýp baþka yerden mi alýyor. Bu hissenin takasýnda pis iþler dönüyor. Virmanlar , fiktif el deðiþtirmeler , bir yerden satýp diðer yerden almalar falan milletin aklýný karýþtýrmaya çalýþýyorlar.
Bence yarýn sabah alýcýlý açýlýrýz ve 14,30 direncini kýrmaya çalýþýrýz. Olduðu takdirde alýmlarýn daha da artacaðýný düþünüyorum. Yarýn olmazsa bilanço açýklanýnca olur. Bu kadar saðlam ve beklentili hisseyi artýk daha fazla yatayda tutamazlar. Ancak kötü bir bilanço ve Paynet iþinde olumsuz bir haber bu yükseliþi engelleyebilir.
Ben ikisinin de olmayacaðýný düþünüyorum. Bilanço için tahminimi söyledim. 6 aylýk kümüle 6,1-6,2 milyar TL ciro , 57-62 milyon arasý net kar , en az 950 milyon TL öz sermaye.
Bu gerçekleþmelere göre , 2022 yýl sonu projeksiyonunda , 15 milyar TL'nin üzeri bir ciro , 150 milyon civarý net kar ve 1 milyar TL'nin üzerinde bir öz sermaye olur.
Tabii ki bunlar operasyondan kaynaklý rakamlar. Paynet satýþý bu rakamlara dahil deðil. Paynet satýlýrsa , satýþ þartlarýna göre hesaplamalarý tekrar baþtan yapacaðýz. Önce satýlmasýný ve satýþ detaylarýný görmemiz lazým.
Herkese hayýrlý ve bereketli haftalar dilerim. Ýnþaallah bu hafta güzel geçecek.
Yer Ýmleri