Emirhan bey özelden birþey sormak istiyorum size mesaj atabilirmisiniz bana
Emirhan bey özelden birþey sormak istiyorum size mesaj atabilirmisiniz bana
Hemen hemen her gün girip bakýyorum bu sayfaya, yeni mesaj görünce mutlu oluyorum. Ne zamandýr paylaþým yapýlmýyor insan hüzünleniyor😀 bir zamanlar her gün girip küfür eden bir arkadaþ vardý onu bile özledim😀
Çok bekledik hafif bir kýpýrdama oldu ama inþallah hak ettiði yere kýsa sürede gelir.
Emirhan Bey Üstadým eskisi gibi taradýðýmda pek bulamýyordum yeni haberler.Bende saldým çayýra mevlam kayýra :)
Yatýrýmcý iliþkilerini geçen sene arayýp paynetin açýk bankacýlýk ile ilgili lisans geniþletme sürecini sorduðumda,öyle bir durum mu var?Öyle birþey olmuþ olsa kap ta duyurusu yapýlýrdý cevabýný almýþtým.
Dedim toplantý videonuz var sosyal medyada paylaþýlmýþ,hatta açýk bankacýlýk ile ilgili lisansýn geniþletilmesi ile ilgili baþvuru yapýldýðý bununla ilgili altyapýnýn hazýr olduðu ve 2023 de faaliyetlerine baþlanacaðý söylenmiþ toplantýda dedim.
Þimdi adam bana sorsa açýk bankacýlýk ile ilgili ne gibi faaliyet olacak?Höt diye kal gelecek bana diye korktum bir an için.Çünkü detaylara hakim deðilim.Neyse Allah'tan öyle birþey sormadý,ben bir öðreneyim siz pazartesi tekrar arayýn dedi saðolsun.
Aramadým artýk,içimden gelmedi.Sonraki süreçte kapta paylaþtýlar lisansýn geniþletildiðini.
Sanýrým müracatý deðilde sonucu kapta paylaþýlýr diye demek istedi diyelim.
Adamlar ne yapsýn þirketin yönetimi birþey paylaþmayýnca yatýrýmcý ne yapsýn.
Bu içsel bilgi baðlamý tuhaf geliyor bana hep.
Ýnsan paylaþýr geliþmeleri yatýrýmcýlarýna.
Eminim ya olmazsa sonra mahcup oluruz, yatýrýmcýlarýmýzýn üzülmesini asla istemeyiz diye düþünüyordur CEO.
Ceo nun telefon numarasý olan arkadaþlar varsa burayý okuyan,rica ediyorum selamlarýmýzý iletsinler lütfen.
Faaliyette Bulunan 26 tane Ödeme Kuruluþlarý*ve Faaliyet Ýzni Kapsamlarýna baktýðýmýzda (g) fýkrasýnýn olduðu içeriði kapsayan bir tek Paynet var.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...me+kuruluslari
53 tane Elektronik para kuruluþlarýnýn içerisinde bu lisansa sahip 5 tane kuruluþ var.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ra+kuruluslari
-----------------------------------------------------------
Paynetin lisans içeriðinde aþaðýdaki a,b,c,f,g var.
a) Ödeme hesabýna para yatýrýlmasý ve ödeme hesabýndan para çekilmesine imkan veren hizmetler de dâhil
olmak üzere ödeme hesabýnýn iþletilmesi için gerekli tüm iþlemleri,
b) Ödeme hizmeti kullanýcýsýnýn ödeme hizmeti saðlayýcýsý nezdinde bulunan ödeme hesabýndaki fonun
aktarýmýný içeren, bir defaya mahsus olanlar da dâhil doðrudan borçlandýrma iþlemi, ödeme kartý ya da benzer bir araçla
yapýlan ödeme iþlemi ile düzenli ödeme emri dâhil para transferini,
c) Ödeme aracýnýn ihraç veya kabulünü,
ç) Para havalesini,
d) Gönderen tarafýndan ödeme iþleminin yapýlmasýna iliþkin onayýn bir biliþim veya elektronik haberleþme cihazý
aracýlýðýyla verildiði ve ödemenin ödeme hizmeti kullanýcýsý ile mal veya hizmet saðlayan arasýnda sadece aracý olarak
faaliyet gösteren bir biliþim veya elektronik haberleþme iþletmecisine yapýldýðý ödeme iþlemini,
e) Fatura ödemelerine aracýlýk edilmesine yönelik hizmetleri,
f) (Ek:12/11/2019-7192/8 md.) Ödeme hizmeti kullanýcýsýnýn isteði üzerine baþka bir ödeme hizmeti
saðlayýcýsýnda bulunan ödeme hesabýyla ilgili sunulan ödeme emri baþlatma hizmetini,
g) (Ek:12/11/2019-7192/8 md.) Ödeme hizmeti kullanýcýsýnýn onayýnýn alýnmasý koþuluyla, ödeme hizmeti
kullanýcýsýnýn ödeme hizmeti saðlayýcýlarý nezdinde bulunan bir veya daha fazla ödeme hesabýna iliþkin konsolide
edilmiþ bilgilerin çevrim içi platformlarda sunulmasý hizmetini,
ð) (Ek:12/11/2019-7192/8 md.) Ödemeler alanýnda toplam büyüklük veya etki alaný açýsýndan Bankaca belirlenecek seviyeye ulaþan diðer iþlem ve hizmetleri,
ifade eder.
------------------------------------------------------------
Sektör altýn çaðlarýný yaþar diye umut ediyoruz.
Ayrýca Nasdaq yeni zirve denemeleri yapacak gibi duruyor.Bizim biliþim endekside pozitif etkilenir inþallah.
Ne zaman umutlansak birþeyler ters gidiyor dünya gündemi ile ilgili,ne hikmetse bizim þirket etkileniyor fazlasýyla.
Hayýrlýsý olsun.
Herkese saðlýklý günler dilerim.
Yatýrým Tavsiyesi içermez yazdýklarým.
Emirhan bey merhaba sizce sermaye arttýrýmý yapýlýr mý? Ben þahsen %300 bedellsiz %100 bedelli olmak üzere sermayeyi 500 ml yapacaklar diye düþünüyorum.Sizin fikriniz nedir acaba.
Bence sermaye arttýrýmý olmaz hocam yakýn zamanda. Bir ara CEO bundan bahsetti sanýrým kaynak bulmak adýna bedelli sermaye artýþýndan bahsetti ama bizim en az 1 milyar taze para bulmamýz lazým kýsa vade banka kredilerini azaltmak için. Bunun için de %1000 bedelli artýþý lazým. Buna SPK izin vermez.
%100-200 civarýndaki bedellim artýþý da ancak pansuman tedbir olur. 1.8 milyar TL kýsa vade banka kredisi var , zaten 9 ayda yüzlerce milyon TL sadece faiz ödedik , bedelliden gelecek oaln 100-200 milyon TL ancak çeyreklik faize yeter.
O yüden ben sermaye artýþý beklemiyorum. Bedelli de bedelsiz de.
Sermaye tavanýnýn 500 milyon liraya yükseltimesi rutin bir prosedür. Sermaye tavanýmýz belki de 10 senedir 100 milyon liraydý ama daha 2021 senesinde sermaye arttýrarak oraya ulaþtýk. Sermaye tavnýna ulaþýnca yen, bir tavan belirlemeniz lazým ve SPK'dan onay almanýz lazým.
Bunlar yapýldý ve yeni tavan 500 milyona çýktý. Ama sermayeyi buraya ne zaman çýkarýr bilemem. Belki hemen belki 5 sene sonra.
Bu rutin iþlemi sermayesi sermaye tavanýna ulaþan herkes yapýyor. Þu anda Ýndes de benzer bir iþlem yapýyor.
Bizim taze para bulmamýzýn en kýsa ve ucuz yolu Paynetin satýlmasý. Bizim için baþka bir çýkýþ yolu yok þu anda. Ya tahsisli sermaye artýþý yapacak , ya payneti satacak yada faizlerin %10-15 seviyesine düþmesini bekleyeceðiz bu yüksek faiz giderinden kurtulmak için. Faizlerin o seviyelere düþmesi en az 3 seneyi bulur.
Tahsisli sermaye artýþý da zor. Bu durumda tek çýkýþ Paynetin satýlmasý.
Bu arada genel kurula gidecek olan varsa lütfen Paynet konusunu sorsun. 2 senedir ne yaptýnýz , þu anda satýþýn durumu ne , olmayacaksa neden açýklamýyorsunuz , olacaksa ne durumda diye sorsun lütfen.
Bilanço da 2 hafta içinde gelecektir.
Esas Faaliyet karý olarak tarihin en yüksek çeyreklik ve yýllýk karý gelecek ama net kara nasýl yansýyacak göreceðiz.
Banka hisselerine gelen satýþlar Endeksi düþürürken,kendini banka sanýp düþen nadir hisselerden Arena :)
Bir geliþme mi var acaba
CPH1893 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri