Teknoloji endeksinde genel bir satýþ var. Fonlar çýkýþ yapiyor sanýrým. Arena da bundan nasibini aliyor
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Teknoloji endeksinde genel bir satýþ var. Fonlar çýkýþ yapiyor sanýrým. Arena da bundan nasibini aliyor
SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bugün ilk defa Ýþ yatýrým solda alýcý tarafta. Düþüþte emeði çok
Kural aþaðýdaki gibi ;
""" Rekabet Kurulundan Ýzin Alýnmasý Gereken Birleþme ve Devralmalar Hakkýnda Teblið (2010/4 sayýlý Teblið) kapsamýnda usulüne uygun olarak en kýsa zamanda ve en geç uygulamaya konulmadan önce bildirilen birleþme ve devralmalar, 15 gün içerisinde yapýlan ön inceleme sürecini takiben Kurul tarafýndan görüþülür. Görüþme sonucunda Kurul tarafýndan ya iþleme izin verilir ya da iþlem nihai incelemeye alýnýr. Nihai inceleme kararý alýnmasý halinde Kurul’un iþleme iliþkin gerekli tedbirleri alma hakký da bulunmaktadýr.
Baþvurudan itibaren 30 gün içerisinde hakkýnda herhangi bir iþlem yapýlmayan birleþme ve devralmalara izin verilmiþ sayýlýr ve bu birleþme ve devralmalar hukuki geçerlilik kazanýr. """
Yani 15 günlük bir ön inceleme süresi var. Bu süre dolmadan zaten kurul bu konuyu görüþmüyor bile. Görüþmediði için de baþvurdan sonraki 15 gün içinde bir karar çýkmasý imkansýz.
15 günlük sürenin sonunda hazýrlanan ön inceleme raporunu kurul görüþüyor. Eðer bu raporu yeterli görürse devralmaya izin veriyor. Bunu yeterli görmezse , nihai incelemeye geçiliyor. Ýlk baþvuru tarihinden itibaren 30 gün içinde kurul herhangi bir bilgi ve belge istemezse , veya herhangibir iþlem yapmazsa bu satýþa onay vermiþ sayýlýyor.
Eðer iþlem yaparsa , bilgi belge talep ederse , duruma göre süreç daha da uzayabiliyor.
Sn Emirhan06,
Sirketle gorusmemde rekabet kurulumuna 20 Mayýs da baþvuruda bulunduklarini ve þuana kadar herhangi bir ek belge talep etmediklerini ilettiler.
Sizin bu yukardaki detaylarini acikladiginiz yasaya göre hangi tarihte otomatikmen kabul edilmis olacaktýr?
Kiþisel görüsümdür.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.Alan da satan da kendi bilir..
Hocam baþvuru 22 mayýsta yapýlmýþ görünüyor. 30 günlük süre konusunda iþ günü mü takvim günü mü olduðu konusunda bir detay yok ama bu detay olmadýðýna göre takvim günü olarak algýlamak daha doðru.
Bu durumda süre 22 haziranda doldu ama araya 9 günlük bayram tatili girdi. Belki bu yüzden 30 günlük süreye ilave edilebilir bu. Dolayýsýyla 1-2 temmuza kadar uzamýþ olabilir bu 30 günlük süre.
Herhangibir belge veya bilgi istenip istenmediðini þirkete sordum , istenmedi diyorsunuz bu olumlu bir durum ama son karar verilmeden sürecin ne zaman biteceðini söylemek zor.
Süreç ne zaman biter bilmiyorum ama þöyle olumlu bir istatistik var , 2023 yýlýnda onay için baþvurulan 217 devralma iþlemininden hiçbiri olumsuz sonuçlanmamýþ. Sadece 3 tanesine þartlý onay verilmiþ.
Bu durumda Paynet satýþýnýn da onaylanma ihtimali %100'e yakýn ama zaman konusunda birþey diyemiyorum. Ben hala Temmuz sonu olarak tahmin ediyorum.
Paranýn kasaya girmesinden sonraki finansal tablolarýn iyileþmesi konusuna katýlýyorum zaten bunu defalarca yazdým buradan. Kasaya girecek 3 milyar ile öz sermaye 4,5 milyar lira seviyesine çýkacak , PD/DD bu fiyatla 1'in altýnda oluyor.
3 milyarýn tamamý kar olduðu için de seneyi muhtemelen 3 milyarýn üstünde bir net kar ile kapatacaðýz. Belki vergisel olaylar yüzünden 2,5 milyar TL civarý da olabilir. Ama bu durumda bile F/K 1,5 seviyelerine düþer bu yýla mahsus olarak.
Gelecek seneden itibaren finansal borç çok azalacaðý için ve yeni iþ sahalarý ile organik büyüme ile beraber hisse baþý 10-12 lira kar etmek çok olasý.
Tahtada ne ararsan var,boða,ayý,çakal,kurt,pusucu panter,keklik,kaz,tavuk,ördek :)
Benim asýl merak ettiðim acaba paynet satýlmasaydý ne olurdu. Hisse 10 tl.ye geri dönecekti herhalde.
Yer Ýmleri