Gelecek hafta bilanco gaziyla gitti gitti, gitmedi sektorun en guclusu indes ile 1.10-1.20 pd carpani olan buralar da kacmak icin kotu yerler degil... brightstar da elden cikarsa 2019 oncesine geri donecek, 700-750 milyon ciro, istikrarli kur ortaminda 1-1.50 net kar marji, havanda su dovmeye devam. Malesef beklenen hareket olmayacak gibi gorunuyor.
Karamsarlýk..umutsuzluk baþladýðýna göre..acaba diyorum..bu bir yükseliþ formasyonu mu?
PD / DD oraný 1.1 dediðiniz Ýndesin F/K oraný 15 þu anda. Halbuki arenanýn yarýn gelecek olan bilançosundan PD/DD 1'in bile altýnda olabileceði gibi F/K oraný 1,5 seviyesinde falan olacak. Yani Ýndesin onda biri.
Bu ikisinin ayný kefede deðerlendirilmesi çok mantýklý deðil.
Üstelik Arena connect satýlýrsa , evet 300 milyon USD ciro kaybý olacaktýr ama sonuçta bu þirket bedavaya satýlmayacak. Aldýklarý paraya verirlerse kasaya 1 milyar TL nakit para gelecek. Sýrf bunun bile finansal getirisi senelik 400-500 milyon TL civarý þu andaki þartlara göre.
Üstelik 700 milyon dolar ciroya düþülecekse , arena connectin personeli de bizden çýkacak ve o oranda yönetim ve pazarlama gideri de düþecek.
Zaten arena connect yeterli karlýlýða ulaþabilse ya bunu satmazlardý yada 2-3 milyara satarlardý. Kaça satacaklar göreceðiz ama 700-800 milyona yada 1 milyar lira seviyesinde bir paraya satsalar bile , bunun senelik getirisi 300-400 milyondan aþaðý olmaz.
700 milyon USD ciro ile %2 net kar marjýný yakalasa , 14 milyon USD yani 500-600 milyon USD da kendisi kar ederse , her halukarda senelik 1 milyar TL operasyonel net kara ulaþacak gibi.
Üstelik Brightstar hamlesinden de hiç haberimiz olmadý. Belki de yerine farklý bir þirket alýnabilir donaným veya yazýlým kýsmýnda. Serkan Çelik uluslararasý bir görev aldý belki de farklý bir pazara giriþ bile olabilir. Bu yüzden bence karalar baðlamamak lazým.
Þu piyasada ne kadar az finansal borcunuz varsa o kadar iyi. Þirket de oraya doðru gidiyor. Bence durum kötü deðil tam aksine pozitif. Üstelik hem paynet parasý hem de arena connect parasý , arenanýn kendi ana iþ koluna daha fazla odaklanmasýna , daha agresif olmasýna ve pazar payýný arttýrmasýna katký saðlayabilir. 1 senede 300 milyon dolarý telafi edemeyebilir ama bir kýsmýný buradan saðlayabilir.
Üstelik henüz daha bu sözleþmenin devredilip devredilmeyeceði belli deðil , devredilecekse þartlarý nedir bu da belli deðil. Zaten þirket buradan çok yarar saðlasa satmazdý , yarar saðlamýyorsa da , yarar saðlamayan bir iþin elden çýkmasýna çok üzülmemek lazým.
Bence öncelikle yarýn akþam bilançoyu görelim . Bilançodaki rakamlar arena connectin devrolmasýndan çok daha önemli.
Güncel Haber.
Yapay zeka konusunda üst düzey toplantýlar yapýlýyor. Yapay zeka giriþimlerinin kurulacak bir fon ile destekleneceði bildiriliyor..Arena da zamaný gelince bu pastadan payýný alacaktýr.
https://www.cnnturk.com/ekonomi/cevd...iyoruz-2281582
Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
Hissenet in forum sayfasýnda tüm þirketlerle ilgili yorumlar çok çok kötümser . BÝST 30 þirketleri ve bankalar dahil. Genel endeks ten baðýmsýz hiçbir þirketin çok iyi performans göstermesini düþünemeyiz. Bazý patron spek ortaklýðý ile götürülen kaðýtlarda speklern ellerinde þiþmiþ kalmýþ..Tüm bunlarýn yanýnda Arena yeni bir yapýlanma borçlardan arýnma sürecine girmiþ bulunuyor..Bundan sonra artýk bir önceki döneme göre daha iyi olacaktýr kesinlikle..Yapay zekada teknokentlerde kurulan arge ekipleri son hýzla çalýþýyor..Bu küçünsenmeyecek bir projedir.. Arenanýn geleceðini Yapay zeka ve yazýlým belirleyecektir..Buda ARENA yý BÝST de gözde hisselerden biri yapacaktýr..
50 milyon lot, piyasada gözde olmasý için çok yetersiz. Lot sayýsýnýn artýrýlmasý lazým...
Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
Yer Ýmleri