Baþka yerdende mi virmanlamýþlar?
Baþka yerdende mi virmanlamýþlar?
Hocam neden konunun dýþýnda olsun bu gayet de konunun göbeðinde. Paynetin halka arzý en az 2 senedir bu forumda konuþulan tartýþýlan bir konu.
Bu konuda büyük bir beklentimiz de var açýkcasý. Ancak benim görüþüm , Paynet henüz halka arz edilecek bilanço büyüklüðüne kavuþmadý. Þu anda halka arz edilirse ucuza gider. O yüzden ben en azýndan 2023 sonrasý böyle bir hareket beklediðimi çok yazdým burada geçmiþ senelerde.
Yani Paynetin komple satýþý , yada bir kýsmýnýn satýþý , yada halka arzý mutlaka gündeme gelecektir ama en az 2 sene sonra. Paynetin net karýnýn ve öz sermayesinin belli bir büyüklüðe kavuþmasý beklenecektir.
Ama tabii ki Türkiye pazarýna girmeyi düþünen bir yabancý , þu anda deli bir para teklif ederse , o zaman 2 sene daha beklemenin alemi yok tabi. Bu da tabii ki arenayý pozitif etkiler.
Brightstar olayýna gelince. Ben Brightstarýn 1-2 sene içinde tasfiye edilip faaliyetine Arena içinde devam edeceðini düþünüyorum. Çünkü ayný alanda faaliyet gösteren 2 firmaya ne gerek var. Brightstar'da Arena dýþýnda bir ortak daha olsaydý bu çok mümkün olmazdý ama Brightstar'ýn %100'ü Arenaya ait , ve yaptýklarý hemen hemen ayný. Ne gerek var 2 ayrý kurumsal kimliðe.
Zaten Brightstar'ýn alýnmasýndaki amaçlarýn biri de sinerji oluþturmak. Ayný þekilde kalýrlarsa bu sinerji düþük kalýr. Maksimum sinerji için tam konsolidasyon lazým.
Hocam fon neden aktiften almýyor?
Aþaðýya fake alýþ koymuþ da olabilir, hisse teknik olarak haftalýk 14 üstü kapatmalý gitmesi için.
Fon neden yapmýyor bu hareketi anlamýþ deðilim.
Biraz iþkillendim
Enteresan iþler oluyor arkadaþlar.
Çarþamba sadece Ýnfo'dan almamýþ yatýýrm fonlarý. Ak yatýrým , QNB ve baþka kurumlardan da almýþ.
Citi de sadece BofA aracýlýðý ile almamýþ baþka yerlerden de almýþ.
Çarþambanýn AKD'si ile takasý arasýnda derin farklar var.
Hayýrlýsý bakalým Yatýrým fonlarý aldýkça alýyor.
Fonlar alýrken de satarken de böyle kalýn lotlar yazarlar genelde. Ýlk alýþlarý aktifden yaptý dün de bugün de.
Yani mesela bugün hisse 13,73 iken , 13,80'e yolladý emri , aldýðýný aldý gerisi kaldý pasifde.
Eðer hisse 13,80'den çok uzaklaþýrsa belki o zaman yukarý çeker alýþý. Bir de farklý fonlar var sanýrým tahtada. Birden fazla fon alýþta bence.
Ýnfonun tarzý böyle demek ama baþka fonlar daha küçük miktarlarda aktifden alým yapýyor olabilir.
Ben Yazý yazarken patlamýþ bile 😃
Sakin þampiyon sakin... Acelemiz yok
Yiðitler çýksýn er meydanýna kim kiminle güreþ tutacaksa izleyelim bizde.
Yer Ýmleri