Originally Posted by
Emirhan06
HSBC yine apkadan tavan kard. Son 10-11 i gnnde 5. kez alm yapt.
lk 4 alm ikier ere gn arayla yapmt ama bu sefer ilk defa 2 gn st ste alm yapt.
Geri ilk 3 almn 200-250 bin aras yapmt sanki bu sefer dn alamad 100 bini bugn ald. nk 4. al olan dn 100 bin civar ald. Bugn de 100 bin civar ald. Yani normalde ald zaman 200-250 bin aras alyordu ama sanki ya dn 200 bin alamad iin bugn tamamlad yada taktik deitirdi bundan sonra her gn alacak ve 100 bin alacak.
Bugn her zamankinden farkl ald zaten. lk 4 aln saat 11-11:30 aras balayp seans kapanana kadar dengeli alyordu. Biraz aktifden biraz pasifden akama kadar dengeli bir alm yapyordu. Dn ounlukla pasiften ald. Ama bugn hem ok ge balad alma , yani seansn bitimine 15-20 dakika kala balad , hem de ounlukla aktifden izerek alm yapt.
Sanki 13 altna dsn istemiyor HSBC. 13 altnda alcym mesaj veriyor gibi. Aslnda kapanta da 13'n stne atmt ama yatrm ve Ak yatrm el ele hisseyi eksi kapamaya altlar karanlk odada.
Bir ara eleme 12.71'de idi. Sanrm HSBC yukar ekti alm.
Bu yatrmn yapt eer mecburi bir sat deilse ok kt niyetli bir sat olarak alglyorum ben bunu. Yani son 15-20 dakikada 40 kademe ykselmi bir hisseyi , endeksin %1.6 dt gn ok gzel art bir pozisyondan kapatacakken , neredeyse eksi kapatmak istediler. Karanlk odada 30-35 kademe aa vermek istediler ama olmad. Sanki inatla teknik grafii bozmak istediler gn iin dibine yakn kapatp. Bunu neden yaptlar anlam deilim. Byle bir ama iin 50-60 bin lot mal harcadlar o da ie yaramad. Halbuki bugn 13,10 civarndan kapatabilirdik ve ok da gzel olurdu.
Endeksin bu kadar dt bir gn art kapamak yine de gzel. Daha gzel olan ise , byle bir gnde , piyasann yn bulamad , USD'n %6-7 dalgaland , yatrmcnn ne yapacan bilemedii , kimsenin risk almak istemedii bir ortamda , son 2 haftada 900 bin lota yakn alm yapan bir ortamz var.
HSBC'nin byle bir ortamda 13 lira ortalama ile 900 bin lota yakn almas , ki muhtemelen daha da devam edecek , bu yatrmcnn irketin 2022 ve 2023 performansna ne kadar gvendiinin gstergesidir.
Burada ok yazdm izdim , 2021 kayp sene ama 2022 ve 2023 muhteem geecek diye. Bunu anlayanlar da pozisyon alyor ama maalesef birileri de ileride kafalarn talara vuracak hareketler yapp kutruuna kadar geldikleri srete hisseyi satp trenden iniyor.
Bu hisse satlacaksa bu sene ba blnmeden nce 60 liradan satlacakt ve sene sonuna doru 9-10 liradan alnacakt. Benim de planm buydu. Perea ald iin bu planm erkene aldm ve 3-4 ay nce 9-10 lira arasndan maliyetlendim.
yi ki de yle olmu nk USD frlaynca endeks frlad hisse 13 liralara geldi , imdi de srpriz alclar kyor bir daha o seviyelere gelmesi imkansz gibi. Bu saatden sonra artk 2022 beklentisi fiyatlanacak.
2021 son eyrek net karnn ok iyi olacan sanmyorum USD art nedeniyle. Malum muhasebeyi USD tuttuumuz iin , dolarn ok ykseldii eyreklerde yksek vergi nedeniyle dk kar aklyoruz ( baknz 2021 1. ve 2. eyrek karlar ). Buna karlk dolarn duraan gittii eyreklerde ise ok iyi net kar aklyoruz ( baknz 2021 3. eyrek kar ).
4. eyrekte de kur ok artt. eyree 8.9 liradan baladk. Muhtemelen 13 lirann stnde bir yerde kapatacak. Bu kadar fark olunca 4. eyrekte nasl bir kar aklanr kestirmek zor.
Arena kendi ilerinden dolay ok kar edemeyebilir hu kur fark yznden ama belki Paynet ve Brightstar taraf biraz dengeler net kar. nk bunlar muhasebeyi TL tutuyor. Ama belli de olmaz belki fena da bir kar gelmeyebilir son eyrek.
Net kar ok iyi gelmese bile ciro , brt kar , EFK rekor krabilir. z sermaye de rekor bir art ile 1,2 - 1,3 milyar civarna kacak.
2021 yle yada byle geti. Zaten bu senedne ok beklentim yoktu. Mevcut fiyatmz da zaten mevcut bilanoya gre ucuz deil.
Ama borsada beklenti alnr. O yzden 2022 ve 2023 iin de bu fiyatlar ok ucuz kalacak. nk kur zaten artaca kadar artt. Yeni aklanan kararla kurun artk ok byk hamle yapmas da zor. %10-15 aras bir artla bitirecektir 2022 senesini. Bu da ok dengeli ve duraan bir kur art olacak anlamna gelir. Yani Arena'nn en sevdii piyasa.
Duraan bir kur ile nasl bir net kar akladn 2021 3. eyrekte gsterdi. 1,4 milyar ciro ile 34 milyon lirann stnde bir net kar elde ettik kurun duraan gittii bir eyrekte.
2022 eyreklerinde ortalama 3 milyar TL ciro yapacaz. Hem kur ok artt iin hem de artk Brightstar cirosu da konsolide bilanoya girecei iin. Duraan bir kurda , 1,4 milyar ciro ile 34 milyon kar ettiysek , 3 milyar lira ciroda en az 70-80 milyon lira aras bir net kar elde etmemiz ok mmkn.
nk hem Brighstarn daha karl bir irket olmas , hem oluacak sinerjinin arenann da kar marjlarn yukar ekecek olmas , hem de paynetin her geen sene kar marjnn artyor olmas gelecek seneki konsolide net kar marjn %2,5 seviyesine karabilir.
O zaman da 3 milyar lira ciroya 70-80 milyon eyreklik net kar mmkn. Bu da senelik 300 milyon lira civarnda bir net kara iaret eder. 13-14 milyar lira senelik ciro ve 300 milyon lira net kar. Hisse ba 3 lira bir net kar en az 40-45 liralk bir hisse fiyatna iaret eder .
2022 cirosunun 13-14 milyar TL olmas yksek ihtimal . nk Arenann mevcut cirosu 650 milyon USD civar. Brightstar ise 350 milyon USD civar. Toplam 1 milyar USD yapar. Bu da 14 lira ortalama kur ile 14 milyar TL ciro demek.
%5 brt kar marj ile 700 milyon TL brt kar , %3,5 EFK marj ile 490 milyon EFK . Bunlarn olma ihtimali ok yksek. Hayal grmyorum bunlarn hepsi aklanan marjlar zaten. Belki 300 milyon diye hesap ettiim net karda biraz sapma olabilir. Ama o bile %2,1 net kar marjna denk gelir. Hadi %1,5 olursa desek , o zaman da 200 milyon lirann stnde bir net kar yapar.
Bu da 2 lira hisse ba kar ve 30 liralk bir hisse fiyatna gtrr bizi. Yani 2022 sonunda her ey yolunda giderse min. 30 lira maksimum 45 lira arasnda bir yerde hisse fiyatmz olur.
te HSBC veya Perea veya alan dier bilinli yatrmc bunu satn alyor u anda. O yzden satanlarn yanl yaptn dnyorum. Zaman ve sabr olana 2022 senesinde ve sonrasnda ok iyi para kazanr bu hisseden. Borsa ortalamasnn ok stnde bir kazan elde eder Allah'n izniyle.
Tabii ki son sz piyasa syler bazen sama sapan fiyatlamalar oluyor borsada ama yukarda akladm ciro , brt kar , efk ve net kar rakamlarna piyasa birey yapamaz. alemi bozulmazsa o rakamlar olur ama o rakamlardan sonra hisse dediim fiyatlara gider mi onu ite piyasa belirleyecek. Ama olmamas iin sebep yok.
Sonuta sektrn rasyo ortalamalar belli , Bu piyasada PD/DD oran 2'den , F/K oran 15'den aa ok irket yok.
Yer mleri