Originally Posted by
Emirhan06
Bence son eyrek bilanosu da gzel gelecek.
Zaten herey yolunda ve gzel tek risk net kar. Orada da Paynet ve Brightstarn son ay katks ile bir dengelenme olabilir. nk onlar muhasebeyi TL tutuyor.
Son eyrek konsolide olarak 2,3 - 2,4 milyar TL aras bir ciro , 120 milyon civar bir brt kar , 80 milyonun stnde bir EFK bekliyorum.
Net kar iin bir rakam vermek istemiyorum sistemin karmakl yznden , ama TL cironun artmas brt kar ve EFK'y ok yukar ektii iin , net karn da beklediimiz kadar kt gelmeyeceini dnyorum. Yani net kar hakknda ok net konuamam ama 20-30 milyon TL civarnda bir son eyrek net kar geleceini dnyorum. Yanlma paym da var art yada eksi olarak.
Ama bunu tm sene iin konuursak , 6,3 milyarn stnde bir ciro , 320 milyon civar bir brt kar , 220 milyon lira civar bir EFK beklentim var.
Yllk net karn da 60-70 milyon aras olmasn bekliyorum.
2021 iin sylediklerim , net kar hari byk ihtimal %95 doruluk ile tutar. Net karda yanlma paym ok daha fazla olabilir.
Ama 2022 ilk eyrek tahminimde , USD kurunun eyrek sonu 13,5 lira olmas halinde doruluk pay daha fazla olacaktr.
2022 ilk eyrek tahminim ise , 3 milyar lira zerinde bir ciro , 150 milyon lira zerinde bir brt kar , 110 milyon civar bir EFK ve 50 milyon lirann stnde bir net kar beklentim var.
Bunu geen de dedim , bundan sonraki eyrekler hep bir ncekinden ok daha iyi gelecek inaallah. nsanlarn ou farknda deil ama 2 sene sonra ok farkl bir irket olacak Arena. Eskiler bilir , 2-3 sene nce hisse 4 lirayken de bu szleri syledim , kimisi inand kimisi inanmad , kimisi abartyor dedi , ama hisse benim sylediklerimden ve tahminimden de fazla gitti sonrasnda.
u anda da benzer inan ve n grye sahibim. Bunlar hayal rn eyler deil , rakamlar ortada , 1 milyar USD ciro yapacak bu irket , brt kar marj belli , EFK marj belli , net kar marj belli , 4 ilem bilen herkes 2 dakikada hereyi hesaplayabilir.
Bu rakamlar hesapladktan sonra da geriye sektr rasyo ortalamalarna gre , olmas gerek hisse fiyatn hesaplayn. Benim hesaplarma gre 2022 sonu 30-35 , 2023 sonu 45-50 lira gibi bir fiyat kyor ki bu rakamlar bile ihtiyatl verdim.
Allah hereyin hayrlsn versin.
Yer mleri