-
14 üstü fiyatlarýn vakti gelmedi mi sizce de?
-

Originally Posted by
sorpressa
14 üstü fiyatlarýn vakti gelmedi mi sizce de?
14 üstü deðil daha da yukarýsýnýn vakti geldi. Son 3 haftada endeksden daha kötü bir performansý oldu. Gerçi ondan önceki 1 ayda da daha iyi performansý olmuþtu.
Ama 14 üstüne bu hafta çýkacak sanýrým . Zaten biraz güçlü alýcý gelirse muhtemelen 16 üstü bile denenebilir.
HeM Paynet satýþý hem de ilk çeyrek sonuçlarý için zaman daralýyor. Her geçen hafta zamaný daraltýyor. 2 ay içinde d*****n kuyruðu kopar.
Zaman geçtikçe Paynet satýþý ile ilgili daha net bilgiler piyasaya düþebilir. Mayýs sonuna kadar sabretmeye devam.
-
Emirhan Bey en büyük sýkýntý döviz. Döviz riski olmasa burada durmasý çok çok zor olurdu. Aklýmda sürekli sene sonu döviz 18, 19 TL civarýnda olsa bizi nasýl etkiler sorusu oluyor.

Originally Posted by
Emirhan06
14 üstü deðil daha da yukarýsýnýn vakti geldi. Son 3 haftada endeksden daha kötü bir performansý oldu. Gerçi ondan önceki 1 ayda da daha iyi performansý olmuþtu.
Ama 14 üstüne bu hafta çýkacak sanýrým . Zaten biraz güçlü alýcý gelirse muhtemelen 16 üstü bile denenebilir.
HeM Paynet satýþý hem de ilk çeyrek sonuçlarý için zaman daralýyor. Her geçen hafta zamaný daraltýyor. 2 ay içinde d*****n kuyruðu kopar.
Zaman geçtikçe Paynet satýþý ile ilgili daha net bilgiler piyasaya düþebilir. Mayýs sonuna kadar sabretmeye devam.
Mi 9 SE cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
himone
Emirhan Bey en büyük sýkýntý döviz. Döviz riski olmasa burada durmasý çok çok zor olurdu. Aklýmda sürekli sene sonu döviz 18, 19 TL civarýnda olsa bizi nasýl etkiler sorusu oluyor.
Mi 9 SE cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam geçen sene baþý USD kuru 7.20 TL , sene sonu kuru 13,50 TL , sonuç 67 milyon lira net kar.
Bu sene 13,50 ile baþladýk , 19 lira ile bitirirsek ne olur ? Geçen sene ne olduysa benzeri olur. Üstelik bu sene Brightstar da tam olarak konsolide olacak Arena bilançosuna ve Brightstar muhasebeyi TL tutuyor.
Dolayýsýyla burada bir denge unsuru olacak bu. Kaldý ki bu savaþ sona ererse ben enerji maliyetlerinin aþaðý geleceðini , dolayýsýyla cari açýk düþeceði için USD kurunun da aþaðý geleceðini düþünüyorum.
Olaðan üstü bir durum olmadýkça USD kurunun dediðiniz seviyelere gitmesi çok zor ama tabi hiçbirþeyin garantisi yok. Dünyada her an bir yerden bir patlak çýkabiliyor. Olaðanüstü bir durum olmazsa kur oralara gitmez diyorum. Olaðanüstü iþler olursa buna yapacak birþey yok.
2023 seçim senesi , dünya üzerinde olaðanüstü bir durum olmaz ise , hükümet seçime giderken , stabil bir kur ve düþen bir enflasyonla girmek isteyecektir. Düþen bir enflasyon için stabil bir kur þarttýr. O yüzden eðer olaðanüstü bir durum olmazsa , hükümet kuru sabit tutmak için elinden geleni yapacaktýr diye düþünüyorum.
Maliye bakaný da yaz aylarýnda düþüþ baþlayacak enflasyonda dedi. Bakalým göreceðiz.
Ama normal þartlarda , dövizin çok hýzlý arttýðý dönemlerin arkasýndan 1-2 sene sabit kur olduðunu çok gördük. O yüzden ben kurda bir hareket beklemiyorum.
Kaldý ki kurda hareket de olsa , artýk daha dengeli bir konsolide bilançomuz var çünkü muhasebesi TL olan Brightstar da yüksek kurdan olumlu etkilenecek eðer kur artarsa.
Yani kur sabit kalýrsa veya düserse Arena olumlu etkilenir , kur yükselirse Brightstar olumlu etkilenir. Biraz dengelendi bilanço.
Yüksek kur olunca Arena öz sermayesi de olumlu etkileniyor. Daha dengeli bir bilançomuz oldu.
Bir de asýl beklenti yüksek ciro ve yüksek EFK. Bir de Paynet satýþý. Durumlar normale dönerse , hem bilanço kalitemiz hem de Paynet satýþý büyük beklenti oluþturacak.
Paynet eðer 700-800 milyon lira civarýnda bir paraya satýlýrsa , aþýrý likit ve saðlam bir bilançomuz olacak Ýnþaallah.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri