Aynen katýlýyorum. O grup istemediði sürece bu kaðýtta hiç bir þey olmaz
Aynen katýlýyorum. O grup istemediði sürece bu kaðýtta hiç bir þey olmaz
Hedefler büyük olmasa bu kadar baský kurmazlardý
tebrikler þeref yoksunlarý..
Perea tahtacý deðil uzun vade yatýrýmcýsý. Adam için maillerden yorum yapamayýz tabi. Maillerde herkes kendini farklý gösterebilir. Ama bana samimi bir imaj veriyor. Yani onun yerinde olan çoðu insan bu maillere cevap bile vermez normalde.
Þimdi bugün yine arkadaþlar tahtadakilere saydýrmýþ ama bugün Citi ve Deutche dýþýnda satan yok.
Alýcýlar çok karýþýk. Bariz bir alýcý yok. Citi ve Deutche satmýþ , 13-14 aracý kurum bunlarýn sattýklarýný almýþ.
Yani 13,94 ortalama ile yeni maliyetlenmeler olmuþ.
Deutchenin elinde mal kalmadý. Citi'nin elinde ise maksimum 100 bin lot daha var ama hepsini satmaz. Bunlar iyi haber.
Tek kötü olan haftalar sonra ilk kez 1 milyon lotun üzerinde iþlem yaptýk ama eksi kapadýk. Ortalamanýn da çok altýnda kaldý. Tek olumlu taraf bu satýþý normal yatýrýmcý deðil Citi ve Detche robotlarýnýn yapmýþ olmasý. Onlarýn da elinde mal kalmadýðýndan yarýn daha olumlu bir hava olabilir tahtada ama inþaallah endekse derin bir satýþ gelmez çünkü yurt dýþý %1,5-2 civarý aþaðýda ortalama olarak.
Bunun yansýmasý yarýn bizim endeksde de görülebilir.
Bir haber ve bilanço gelmeden esaslý bir hareket olmayacak gibi tahtada. 1-2 ay öncesinde olduðu gibi her gün 100-150 bin lot alan yatýrým fonlarýmýz veya HSBC amca da yok ortada. Perea zaten 3-4 aydýr ortada yok.
Ya yeni birileri girip alým yapacak yada haber gelecek.
En azýndan 14 üstünde dursak en azýndan düþüþ olmasýný engeller. Yarýn mutlaka artý kapamamýz lazým , yoksa yine satýcýlar artar alýcýlar azalýr.
Temettü haberi gelse belki ufak da olsa moral verebilir tahtaya ama o da yok. Genel kurulun teknik olarak Nisan ayý içinde yapýlmasýnýn imkaný kalmadý. En erken bayram sonrasý yapýlacak.
Bu kadar gecikmeye ne bahaneleri var hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. Genel kurulda alýnmasý gereken bir karar için bekliyorlar ama nedir bu bilmiyorum. Paynet satýþýnýn genel kurul ile alakasý yok. O yetki yönetim kurulunda. Sermaye ile ilgili bir karar olsa onun da genel kurulda olma zorunluluðu yok.
Nedir neden beklenir anlamýþ deðilim.
Ýnþaallah hayýrlara vesile olur. Þu anda net olan sadece 1 þey var o da 1. çeyrek sonuçlarýnýn 45 gün içinde gelecek olmasý. Umarým o beklediðimizden de iyi gelir de bari hisse diken üzerinde durmaktan kurtulur.
Sayin Emirhan Bey,
Cok degerli email paylasimlari icin tesekkurler. Omer Bey'in tahminimden cok daha seffaf bir sekilde cevap verdigini gormek guzel. Onun da benzer sekilde geri alimin cagri riski yaratacagina dikkat cekmesi bence de bu kapiyi simdilik kapali tutuyor. Redington tarafindan da bu bariz cunku karsisinda Perea gibi bir fon varken uyduruk bir degerleme raporu cikararak cok ucuzdan hisseyi alabilecegini zannetmiyorum. Bu KY icin iyi.
Ama isin obur yuzunde Perea'nin yazdiklarindan izlenimim pozisyonuna gore pasif kalan bir fon oldugu. Bu da bence yatirimci acisindan olumsuz. Evet fona belli miktarlarda yatirim geldikce ARENA'nin oranini fon icinde belli miktarda tutmak icin alim yapabilir, bu da periyodik olarak talep yaratir. Hatta bu hissenin cok dusmesine de izin vermez (arada portfoyunu yeniden dengeleyici aksiyon alacaktir illa ki - yani cok cikani satip kar realize edip dusenden biraz daha alir). Ama bu kadar buyuk pozisyon varkden de kimse kolay kolay hisseyi yukari suremez cunku kafasina mal yeme riskini almak istemez.
Sanki bu da biraz asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik durumu olusturuyor. Bu durumdan da ancak orta sermayeli akilli tahatci kazanir. Cunku hareket marji olarak dip noktada sanki Fed Put'u gibi bir garantisi var. Yukariya da isterse 100-200bin lot yazdi mi kagidi zirnik oynatmak mumkun olmaz. O yuzden dar alanda kisa paslasmalar ile %1-2lik marjda ussten verip alttan alarak cok guzel paralar kazanmak mumkun gibi. Bu da UV yatirimciyi acikcasi uyuz ediyor ve sanirim bircok arkadasimiz da burada bu yuzden serzeniste.
Ben bu tahta olaylarini pek bildigimi soyleyemem ama teorik olarak kafamda sanki boyle bir model kurulmus olabilir diye dusunuyorum. Gun icinde de hisse takibi yapma imkanim su aralar yok ama tesadufen bugun biraz inceleme firsatim oldu. Dun Nasdaq sert dusmusken, sabah yukardan acilan bir ARENA hissesi, akabinde S&P vadelilerinde dususe ragmen o sevide biraz kalip sonra gun boyu asagiya salinmasi (ki belki burada dediginiz gibi Citi+BofA'nin robotlari agir basti) yukarda cizdigim hipotezi biraz daha dusundurttu...
Bu noktada sirketin 1-2 ceyrek boyunca iyi sonuclar vermesi alici tarafini doldururarak bu fasit donguden cikmamizi saglayacaktir insallah.
Hocam Perea elindeki senetleri yaklaþýk 3 senedir tutuyor. Toplam 5 milyon USD'a aldýðý senetlerin deðeri bir ara 35 milyon USD'a kadar çýktý ama elindekinin en fazla % 10-15'ini sattý , sonra daha fazlasýný geçen sene geri aldý.
O yüzden Perea'dan korkulmasý çok saðlýklý olmaz. Hisse mevcut durumunun 3 katýna çýksa ancak o zaman Perea satabilir kademeli olarak.
Ömer Musa þirketin 3-5 sene sonrasý ile ilgilendiðini çok kez söyledi.
Ama maalesef , dediðiniz gibi bizim hissenin istikrarlý bir yatýrýmcýsý yok. Yani mesela Ýndes gibi her gün 3-5 milyon lot iþlem olmuyor bizde. Hadi bizim senet sayýmýz daha az , 1 milyon olsun ama o da yok. Bazen 1-2 milyona çýkýyor ama sonrasýnda tekrar istikrarsýzca 200-300 bin lotlara geriliyor.
Bu da yatýrýmcýnýn güvenini sarsýyor. Alýcý kesildiði anda hisse geri geliyor. Spot olarak sürpriz bir alýcý geldiðinde yükseliyoruz sonrasýnda düþüyor.
Perea'nýn son 1 senede aldýðý 4 milyon , yatýrým fonlarýnýn aldýðý 1,5-2 milyon , HSBC amcanýn aldýðý 1.3 milyon olmasa þu an kaç para olurduk bilmiyorum.
Evet haklýsýnýz bu þirket , çok saðlam ve güzel 1-2 çeyrek bilanço açýklayýnca , o zaman istikrarlý bir alýcý gelecek tahtaya. 2019-2021 baþý arasý 8 çeyrek üst üste güzel bilanço açýkladýk , 3 liralardan 65 liralara gitti hisse ( bölünmemiþ hali ).
Bu kadar büyük bir zýplama olmaz artýk , ama ben 2022 1. çeyrekten itibaren ard arda güzel bilançolar bekliyorum 2023 sonuna kadar. O yüzden benzer bir hareketi de bekliyorum. 13 liralardan 50 liralara kadar gidebilecek bir hareket bekliyorum 2023 sonuna kadar.
Tabi burada Paynet de kritik rol oynuyor. Satýlacak mý satýlmayacak mý ? Satýlacaksa kaça satýlacak ? Bu sorularýn cevabý netleþince o hedefe daha hýzlý da gelebilirz.
Emirhan Hocam
Hisseye ilgi çok düþük, arka planda kalan bir hisse görünümünde, þirketin piyasa tarafýndan dikkati üzerine çekmesi için iyi bir çeyreklik kar þart oldu. Ýlk çeyrek sonuçlarý ile iyi bir net kar ve paynet ortaklýk haberi kagýdý oldukça rahatlatýr.
Bugünkü hacim fena deðil ama devamý olacak mý ona bakmak lazým.
Beni asýl düþündüren 2023 yýlý. Piyasanýn tek seferlik kar mantýðýný arenanýn yýkmasý lazým.
Batuhan
Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr
Yer Ýmleri