Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
19,69 10% 847,52 Mn 17,96 / 19,69
25,30 10% 439,70 Mn 22,56 / 25,30
11,44 10% 1,22 Mr 10,43 / 11,44
280,75 9.99% 1,93 Mr 255,00 / 280,75
243,60 9.98% 10,53 Mr 223,80 / 243,60
20,02 -9.98% 616,98 Mn 20,02 / 23,68
10,39 -9.97% 248,05 Mn 10,39 / 11,63
130,20 -9.96% 56,18 Mn 130,20 / 134,20
362,25 -9.94% 25,69 Mn 362,25 / 362,25
594,00 -9.93% 245,50 Mn 594,00 / 669,00
3,33 5.38% 22,09 Mr 3,18 / 3,41
320,50 -1.38% 12,88 Mr 320,25 / 326,75
415,00 5.87% 12,77 Mr 391,00 / 416,25
10,64 1.04% 11,08 Mr 9,48 / 11,58
19,24 0.68% 572,68 Mn 19,03 / 19,48
77,70 -0.26% 6,73 Mr 77,20 / 79,35
752,50 -0.99% 2,28 Mr 751,50 / 764,00
95,10 2.26% 688,70 Mn 93,70 / 95,70
116,50 -0.6% 316,08 Mn 116,00 / 118,20
30,90 -0.45% 135,30 Mn 30,90 / 31,76
10,91 2.25% 347,15 Mn 10,68 / 11,06
84,05 3.45% 676,79 Mn 81,50 / 84,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 163/695 ÝlkÝlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 5555 madde; 1,297 - 1,304 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alýntý Originally Posted by ismettarhan Yazýyý Oku

Sanki bu da biraz asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik durumu olusturuyor. Bu durumdan da ancak orta sermayeli akilli tahatci kazanir. Cunku hareket marji olarak dip noktada sanki Fed Put'u gibi bir garantisi var. Yukariya da isterse 100-200bin lot yazdi mi kagidi zirnik oynatmak mumkun olmaz. O yuzden dar alanda kisa paslasmalar ile %1-2lik marjda ussten verip alttan alarak cok guzel paralar kazanmak mumkun gibi. Bu da UV yatirimciyi acikcasi uyuz ediyor ve sanirim bircok arkadasimiz da burada bu yuzden serzeniste.

.
    Tamda bu noktada serseniþin bir kýsmý Perea ya gidiyor.Herkesin gördüðü Pereanýn tahtadaki aðýrlýðýndan dolayý oluþan tahta hareketleri.Akýllý olan tahtacý,büyük tahtacý Pereanýn hareketlerini iyi tahmin etmiþ olmalý.

Ýsmet Bey çok teþekkürler paylaþýmýnýz için.

2.  Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku
    Emirhan Hocam

Hisseye ilgi çok düþük, arka planda kalan bir hisse görünümünde, þirketin piyasa tarafýndan dikkati üzerine çekmesi için iyi bir çeyreklik kar þart oldu. Ýlk çeyrek sonuçlarý ile iyi bir net kar ve paynet ortaklýk haberi kagýdý oldukça rahatlatýr.
    Bugünkü hacim fena deðil ama devamý olacak mý ona bakmak lazým.

Beni asýl düþündüren 2023 yýlý. Piyasanýn tek seferlik kar mantýðýný arenanýn yýkmasý lazým.

Batuhan

Aynen katýlýyorum hocam. O zaman ard arda bir çok çeyrek iyi bilanço açýklamasý lazým dedim zaten.

Piyasa hisseyi tanýmýyor , tanýyanlar da çok güvenemiyor. O yüzden alýcý kesilince satýcýlar aktive oluyorlar. Satmak istemeseler de nasýl olsa ben satmasam baþkasý satacak hisse düþecek satayým aþaðýdan alýrým mantýðýyla satýyorlar.

Bu kýsýr döngüyü kýracak olan ard arda gelecek güzel bilançolardýr. Hep indesden örnek veriyoruz ama en yakýn o diye bunu yapýyoruz. Mesela Ýndes 6.90'lardan 9 liranýn üstüne çýktý kýsa sürede. Sonra yükseliþi durdu ama hisse 8.80'lerden de aþaðý gelmedi. Yani çýktýðý yerde durabiliyor.

Ama bizim hisse 2 lira çýksa , sonrasýnda 1,5 lira geri geliyor. Bunun olmamasý için ise , hissenin çok daha geniþ bir yatýrýmcý tarafýndan alýnýp satýlmasý lazým. O yüzden yönetime kýzýyoruz zaten. Bir türlü yatýrýmcýnýn ilgisini tahtaya çekemedi. Hisse geri alýmý yapsa , o da düþüþü engeller ama onu da yapmýyor.

Bu yüzden , yönetim güzel iþ çýkarýyor operasyonda ama þirketin piyasa deðerinin , gerçek deðerine yakýn olmasýný saðlamak da þirket yönetiminin görevidir.

Bir sürü þirket , piyasa deðerimiz gerçek deðeri yansýtmýyor diye hisse geri alým programý açýklýyor. Siz Brightstarý 26,5 milyon dolara alýyorsunuz ( ki ucuz aldýk ) , Paynet 70-75 milyon USD eder diyoruz , sadece bu ikisi 100 milyon dolar ederken , tüm þirketin deðeri 90 milyon dolarda kalmasýna raðmen kýllarýný kýpýrdatmýyorlar.

Patron þirketine sahip çýkmazsa , KY de güvenmez.

Bunu yapsalar , herþey çok güzel olacak. Yine herþey çok güzel olacak ama zaman alacak.

3.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Aynen katýlýyorum hocam. O zaman ard arda bir çok çeyrek iyi bilanço açýklamasý lazým dedim zaten.

Piyasa hisseyi tanýmýyor , tanýyanlar da çok güvenemiyor. O yüzden alýcý kesilince satýcýlar aktive oluyorlar. Satmak istemeseler de nasýl olsa ben satmasam baþkasý satacak hisse düþecek satayým aþaðýdan alýrým mantýðýyla satýyorlar.

Bu kýsýr döngüyü kýracak olan ard arda gelecek güzel bilançolardýr. Hep indesden örnek veriyoruz ama en yakýn o diye bunu yapýyoruz. Mesela Ýndes 6.90'lardan 9 liranýn üstüne çýktý kýsa sürede. Sonra yükseliþi durdu ama hisse 8.80'lerden de aþaðý gelmedi. Yani çýktýðý yerde durabiliyor.

Ama bizim hisse 2 lira çýksa , sonrasýnda 1,5 lira geri geliyor. Bunun olmamasý için ise , hissenin çok daha geniþ bir yatýrýmcý tarafýndan alýnýp satýlmasý lazým. O yüzden yönetime kýzýyoruz zaten. Bir türlü yatýrýmcýnýn ilgisini tahtaya çekemedi. Hisse geri alýmý yapsa , o da düþüþü engeller ama onu da yapmýyor.

Bu yüzden , yönetim güzel iþ çýkarýyor operasyonda ama þirketin piyasa deðerinin , gerçek deðerine yakýn olmasýný saðlamak da þirket yönetiminin görevidir.

Bir sürü þirket , piyasa deðerimiz gerçek deðeri yansýtmýyor diye hisse geri alým programý açýklýyor. Siz Brightstarý 26,5 milyon dolara alýyorsunuz ( ki ucuz aldýk ) , Paynet 70-75 milyon USD eder diyoruz , sadece bu ikisi 100 milyon dolar ederken , tüm þirketin deðeri 90 milyon dolarda kalmasýna raðmen kýllarýný kýpýrdatmýyorlar.

Patron þirketine sahip çýkmazsa , KY de güvenmez.

Bunu yapsalar , herþey çok güzel olacak. Yine herþey çok güzel olacak ama zaman alacak.
    Emirhan Hocam

Ben daha hisseye yeni yatýrým yaptým sayýlýr. Hissedeki paynet hemen dikkatými çekti. Ancak paynet dýþýnda önümüzdeki dönem büyüme anlamýnda katký yapacak büyük bir hikaye göremedim. Paynet bence doðru yatýrýmlarla Arenadan bile daha deðerli bir þirket olabilir. Ancak, ciddi finansal yatýrým yapýlýp büyütülmesi gerekiyor. Paynete, Oyak ya da Ýþ grubu ortak olsa ne güzel olur diye düþünmedim degil.

Konu büyüme hikayesine geldiyse , sürdürülebilir büyüme hikayesi için Burada Arena tam olarak ne yapacak. Büyüme hikayesini nasýl taçlandýracak.

Kendi iþ kolundaki marj oranlarý çok düþük olduðundan, ciro artýþý için devamlý yeni þirketler satýn almalar yapmak zorunda kalacak. Brightstar örnegindeki gibi :) yeni kapýlarýn kendisine açýlmasýný saðlayacak. ( Vodafone ile iþbirliði yapma durumu )

Ya da kendi alaný dýþýnda yeni yatýrýmlar yapacak, GES santralleri kurulmasý gibi.. ya da bambaþka bir hikaye. Burada çok bir hareket yok , atladýðým bir þey yoksa.

Bunlar soru iþareti olarak kalýyor. Nasýl piyasanýn devamlý takip ettiði bir hisse olacak, sorulmasý gereken soru bence bu..

Batuhan
    Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr

4.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Tamda bu noktada serseniþin bir kýsmý Perea ya gidiyor.Herkesin gördüðü Pereanýn tahtadaki aðýrlýðýndan dolayý oluþan tahta hareketleri.Akýllý olan tahtacý,büyük tahtacý Pereanýn hareketlerini iyi tahmin etmiþ olmalý.

Ýsmet Bey çok teþekkürler paylaþýmýnýz için.

Sayin sorpressa,

Bu konuda sizinle hemfikirim. Perea "ben ise 3 senelik bakarim" dedigi surece bence tahtaci cok rahatliyor. Cunku ana hissedar (redington stratejik yatirimci oldugu icin diyorum, yoksa elbette patron onlar), yani elini tasina altina koymus olan kisi, 3 sene sonra istedigim degere geldigi surece ve yonetim isini yaptigi surece patika cok onemli degil diyor. Ki UV portfoy yatirimcisi olarak da hakli yani var. Dolayisiyla marjinal alici/satici burada cok ciddi bir guce sahip. Dolayisiyla olaya yatirim degil de tuccar mantigi ile bakildiginda A'dan B noktasina giden yolda ne kadar zigzag cekerseniz isin ticaretini yapan hep daha karli cikar. Omer bey icin sorun degil cunku hissedarlarina bakin 3 senede 3 katina ciktik diyip hesap verebiliyor.

KY olarak bize ne opsiyon kaliyor.
    a) Biz de Omer Bey gibi hisseyi alip bir kenera koyabiliriz. Eminim bunu yapanlar var. Sahsen ben biraz daha bu kampa yakinim. Emirhan Bey de boyle gibi ve yanilmiyorsam etrafinda cok yukluce (100binli lotlar ve uzerinde) bu sekilde pozisyonlanan tanidiklari oldugunu da kendisi arz etmisti. Herkes alip bir kenara atar ise o zaman tahatci kendi kendine top cevirir ama bunun maliyeti de olacagi icin bu sefer o da tahtaya kusup gitmez mi? O zaman da bizim riskimiz iyi bilanco aciklasak dahi hisseye az ilgi olacagi icin bu sefer hep POTANSIYELI olan kagit olarak kalma riskimiz olacak. Bu sefer belki bizim bilanco iyi geldiginde makro sebeplerden ya da ne bileyim ABD'de faizler %3 oldugunda bu sefer FK'miz dusuk kalacak vs vs.. Yani isi biraz sansa birakmis oluyoruz. Isler iyi gitmezse de biz KY olarak kusup gidecegiz bir noktada illa ki... Peki diyelim ki degerini buldu, o zaman hem Perea hem KY hisseden cikmaya calistikca mali kime vericez? Sonucta kar etmis, tahtayi dengeleyecek bir tahtacimiz da olmamis oluyor?

b) Aksine herkes alip kenara atmaz, trade etmeye calisir iste o arada hisseye giren daha kisa vadeli KY parayi tahtaciya kaptiracagi icin de burada serzenisler artacak. Vezirle padisahin birbirini isirmasi gibi aramizda biraz daha uzun dirayeti olan KYler belki kazanacak ama bircok kisi de arada yara alacak. Boyle olunca da sirkete olan guvensizlik devam edecektir. Bu da yuksek fiyat veya yukselen fiyatta hep bir tedirginlik, mal elimde kalir mi kuskusunu da yaninda getirecegi icin bu sefer ARENA degerini bulsa dahi o seviyeyi devam ettirmekte zorlanabilir.

Dolayisiyla bence simdiki yaklasimi Perea icin de bir risk. 3 sene sonrayi birakip bu noktada sirketin degerinin bulmasini saglayici baskiyi yonetim uzerinde kurmak onun da avantajina olacaktir. Hatta ilk is olarak sirketin BIST 100 endeksinde kendine yer edinmesi gerekiyor. Boylece hisse icin fon tarafinda talep olusmus olur. Ikinci noktada ise cok absurd seviyelere cikmadigi (ya da asiri hizli hareket etmedigi) surece Perea'nin satis yapmamasi gerekiyor (ornegin hisse 2x artsa dahi) ki hem sirketin rustunu gercekten ispat etmesi icin nefes alani olmus olur, hem de piyasada degerleme konusunda bir guven olusur. Kisa vadede Emirhan Bey bu seviyeyi 17-18 lira civari olarak gordugunu belirtti. Benim yaptigim kaba hesaba gore BIST-100 icin 20TLnin uzerinde olmasi gerekiyor. Peki bunlar hayal mi? Bence degil. Sirf paynet icin hisse basina 7-10TL degerler burada analiz edildi (ben 13 ustu hesapliyorum). Arena'nin su anki kendi degeri 14 TL'ye ek yapilirsa olmasi gereken minimum bu seviyeler diye dusunuyorum...

Bunlari yazarken TV dizilerinde noel babanin kucagina oturup yeni yil icin isteklerini siralayan cocuk gibi hissediyorum kendimi :) sonumuz hayrola...

Not: Perea uzerine uzun uzadiya yazmamin sebebi onceki mesajlarimda yonetimden bu konuda bir irade gorememem ve burada yapilan diger analizlerde de yonetimin bu konuda zayif kaldigi yonundeki yorumlardir.

5. Arena nýn sermaye ve ortaklýk yapýsýna baktýðýmýzda tahtaya yön verebilecek en büyük hissedar Birleþik Devletlerin yargý yetkisine tabi Harvard Universitesi Ekonomi mezunu Omar Musa'nýn Perea Capital Partnes fonudur.Þimdi bu adamýnda benim gibi uv ky þeklinde davranmasý garibime geliyor.

Perea'nýn Mart ayý nakit akýþý 15 mly dolar iken Arena hissesine ek alým yapmamýþ olmasýný fon dengesine baðlamak ne kadar doðru olur bilemiyorum.

Emirhan Bey Üstadým bu adam siz olduðunuz için cevap yazýyor.Sizin potansiyelinizin farkýnda olduðu için size cevap yazýyor bence.

Þimdi ben kalkýp adama:

Bro how are you doing? They gave us to the hell. Why don't you do something to this situation? We have a word for this situation;jackals rule until the wolf rises! Well you are also like a Wolf... Rise sometimes and we all win...
    þeklinde yazssam cevap almam büyük ihtimal :)

Perea ile ilgili komplo teorileri üretmek saðlýklý olur mu onuda bilmiyorum.Bu durumu düþünmeme sebep tahta hareketleridir.Tahta hareketi fiyata yön verdiði için yeri geldiðinde takip ediliyor.
    Belki onunda þirket ile ilgili paylaþýmlar yapan platformlarý takip eden Türkiye den arkadaþý vardýr.Buna ihtiyacý bile yoktur þeklinde düþünebilirsiniz ama sonuçta o da bizler gibi bir paydaþ.Ama tahtacý potansiyelinde bir paydaþ.Üzüldüm adama milyon lotlarý var ama o da yönetimin eline bakýyor bizler gibi .

6.  Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku
    Emirhan Hocam

Ben daha hisseye yeni yatýrým yaptým sayýlýr. Hissedeki paynet hemen dikkatými çekti. Ancak paynet dýþýnda önümüzdeki dönem büyüme anlamýnda katký yapacak büyük bir hikaye göremedim. Paynet bence doðru yatýrýmlarla Arenadan bile daha deðerli bir þirket olabilir. Ancak, ciddi finansal yatýrým yapýlýp büyütülmesi gerekiyor. Paynete, Oyak ya da Ýþ grubu ortak olsa ne güzel olur diye düþünmedim degil.

Konu büyüme hikayesine geldiyse , sürdürülebilir büyüme hikayesi için Burada Arena tam olarak ne yapacak. Büyüme hikayesini nasýl taçlandýracak.

Kendi iþ kolundaki marj oranlarý çok düþük olduðundan, ciro artýþý için devamlý yeni þirketler satýn almalar yapmak zorunda kalacak. Brightstar örnegindeki gibi :) yeni kapýlarýn kendisine açýlmasýný saðlayacak. ( Vodafone ile iþbirliði yapma durumu )

Ya da kendi alaný dýþýnda yeni yatýrýmlar yapacak, GES santralleri kurulmasý gibi.. ya da bambaþka bir hikaye. Burada çok bir hareket yok , atladýðým bir þey yoksa.

Bunlar soru iþareti olarak kalýyor. Nasýl piyasanýn devamlý takip ettiði bir hisse olacak, sorulmasý gereken soru bence bu..

Batuhan

Hocam sürdürülebilir büyüme konusunda bence hiç sorunu yok þirketin. Bunun bir çok sebebi var. Þöyle sýralayalým.

1- Þirketin sattýðý ürünlerin tamamýna yakýný ithal olduðundan ve muhasebeyi USD tuttuðundan , bir kere ciro ve öz sermaye en az kur artýþý ve enflasyon kadar artar.

2- Brightstar alýmý zaten baþlý baþýna ciroyu en az 350-400 milyon USD yukarý çekecek ki , bu oran anlamýnda %60-65'lere denk geliyor geçen seneye göre

3- Þirket Payneti 1 milyar TL civarý bir paraya satabilirse , bu kýsa ve uzun tüm finansal borcun kapatýlmasý anlamýna gelir. Yani þirket çok likit ve borçsuz hale gelir. CEO son TV programýnda bu sene planýmýzda þirket satýn almak yok dedi. Ama siz eðer sýfýr finansal borcu olan çok likit ve borçsuz bir þirket iseniz , önünüze çýkan ilk fýrsatta , þirket satýn almak için gerekli finansal desteði çok rahat bulabilirsiniz demektir. Yani bu sene Brighstar bütümesi olur , seneye baþka þirket satýn alýrlar oradan da bir %20-30 USD bazýnda ciro büyümesi yakalarlar.

4- Paynetin zaten ciro olarak þirkete katkýsý çok yok. Paynet cirosu konsolide ciro içinde % 3-4'ler civarýndadýr. Bu sene daha da düþebilir bu oran. Ve hiçbir zaman %10'un da üstüne çýkamaz. Paynetin ciro büyümesinden çok karlýlýk seviyesine etkisi var.

5- Arenanýn cep telefonu tarafý zayýftý Brightstarý aldý. Brightstarýn da diðer IT ürünü tarafý çok kuvvetli deðil. Yani bu 2 þirket birbirini tamamlayan 2 þirket. Brightstar , Arenanýn elindeki binlerce bayiye çok kolay ulaþacak ve cep telefonu satacak , Arena da Brightstarýn elindeki yüzlerce bayiye ulaþýp diðer ekipmanlarý satacak. Yani buradan da bir büyüme gelecek.

Gelecek sene de baþka bir þirket alýrlar baþka bir sinerji doðar.

6- Sektör zaten kendi kendini büyüten bir sektör. Teknolojinin geliþmesi ile beraber herkes elindeki teknoloji cihazlarýný zaten her 3-5 senede bir yeniliyor. Zaten dijitalleþme , Iot ve 5G daha yeni baþlýyor ülkede. Dolayýsýyla tüm cihazlarýn bunlara uygun hale gelmesi lazým. 3-5 sene sonra baþka bir teknoloji çýkar , cihazlarýn onlara da uygun olmasý gerekir. Dolayýsýyla bu sektör ölmez bir sektör. Zaten birþey yapmasanýz da büyüyorsunuz.

Daha baþka sebeplerde söylenebilir ama listeyi uzatmaya gerek yok bence. Hocam þöyle düþünelim. Arena 2019 cirosu 3 milyar idi , 2021 cirosu 6 milyar. Yani satýþlar 2 senede TL bazýnda %100 büyüdü. Bunda Paynetin payý çok az. Paynetin 2021 cirosu , benim tahminim en fazla 150-200 milyon arasýdýr. Yani Paynet hýzlý büyür doðru ama cirodaki payý çok küçük olduðundan , Paynet büyümesi arenaya sanýldýðý kadar katký saðlamaz ciro kýsmýnda. Ama net kar kýsmýnda saðlar.

Fakat paynetin 1 milyar TL gibi bir paraya satýlmasý , bence çok iyi bir çarpanla satýlmýþ olmasýna iþaret eder. O yüzden deðerini bulacaksa , o paralara satýlmasýný isterim.

Sonrasý ise kolay hocam. Sizin yeter ki elinizde para olsun , yada baþka þirket satýn alma konusunda sýkýntýnýz olmasýn yeter. Sonrasýnda sürekli büyümek kolay.

7.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Arena nýn sermaye ve ortaklýk yapýsýna baktýðýmýzda tahtaya yön verebilecek en büyük hissedar Birleþik Devletlerin yargý yetkisine tabi Harvard Universitesi Ekonomi mezunu Omar Musa'nýn Perea Capital Partnes fonudur.Þimdi bu adamýnda benim gibi uv ky þeklinde davranmasý garibime geliyor.

Perea'nýn Mart ayý nakit akýþý 15 mly dolar iken Arena hissesine ek alým yapmamýþ olmasýný fon dengesine baðlamak ne kadar doðru olur bilemiyorum.

Emirhan Bey Üstadým bu adam siz olduðunuz için cevap yazýyor.Sizin potansiyelinizin farkýnda olduðu için size cevap yazýyor bence.

Þimdi ben kalkýp adama:

Bro how are you doing? They gave us to the hell. Why don't you do something to this situation? We have a word for this situation;jackals rule until the wolf rises! Well you are also like a Wolf... Rise sometimes and we all win...
    þeklinde yazssam cevap almam büyük ihtimal :)

Perea ile ilgili komplo teorileri üretmek saðlýklý olur mu onuda bilmiyorum.Bu durumu düþünmeme sebep tahta hareketleridir.Tahta hareketi fiyata yön verdiði için yeri geldiðinde takip ediliyor.
    Belki onunda þirket ile ilgili paylaþýmlar yapan platformlarý takip eden Türkiye den arkadaþý vardýr.Buna ihtiyacý bile yoktur þeklinde düþünebilirsiniz ama sonuçta o da bizler gibi bir paydaþ.Ama tahtacý potansiyelinde bir paydaþ.Üzüldüm adama milyon lotlarý var ama o da yönetimin eline bakýyor bizler gibi .

Hocam benim de ilk mailime neredeyse 1 sene cevap vermemiþti ama þimdi çok hýzlý cevap veriyor.

Ama paylaþýmýnda yazdýðýn gibi ama fýrçayla karýþýk gaz verir gibi bir mail atarsan muhtemelen cevap yazmaz :)

Bir de adamý tabii ki þahsen tanýmýyoruz. Mailler vasýtasýyla da adam tanýnmaz. Yani adam deðeri düþük kalan ve geleceði parlak olan þirketlere yatýrým yaparým diyor. Arenanýn deðeri 200 milyon USD'ýn üstüne çýktýðýnda elindekinin %15 kadarýný satmýþtý. Sonra Arena 100-110 milyon dolarlara düþünce sattýðýndan fazlasýný geri aldý.

Yani demek ki arena gibi bir þirketi 100 milyon dolarda düþük olarak görüyor ki biz de böyle görüyoruz.

Ama þu anda 100 milyon dolarýn da altýndayýz , neden almýyor diye düþünebiliriz ama adam da fonun tüm parasýný tek hisseye baðlayamaz. Bir denge iþi. Ben yine alacaðýný düþünüyorum ama ne zaman sadece Allah ve kendisi bilir.

Fakat en az 3-5 sene daha tutacak ondan eminim. Eðer 1 yýl içinde 3-4 katýna çýkmazsa hisse.

Yani Perea olayý karýþýk. Hintliler ile ortak hareket ediyor diyen de oldu. Sonuçta adam þirketin 2. büyük ortaðý , yani þirket yönetimi ile bizden çok daha fazla iliþkisi vardýr. Hatta onlarla görüþmeden böyle bir yatýrýma giriþmiþ olacaðýný da çok sanmam ama adam yönetimi beðeniyor.

Biz de burada yönetimin operasyonel tarafýný çok beðendiðimizi , güzel iþler yaptýklarýný söyledik. Bizim beðenmediðimiz taraft þeffaf olmamalarý ve yatýrýmcýyý çok korumamalarý. Yani þirketin gerçek deðerini bulmasý için çok da uðraþmýyorlar. Bunu neden yapýyorlar onu bilmiyorum. Ama Perea bir fon yönetiyor ve þirketin deðerinin artmasý onun da iþine gelir. Fakat adam o kadar ucuzdan aldý ki , þu galde bile USD bazýnda %200 karda. Amerikalý bir fon için 3-4 seneden %200 kar iyi bir kardýr.

Fakat adamýn daha durmasý ve alým yapmasý , gerçek deðerin çok daha yukarýda olmasý anlamýna geliyor. Ben de öyle görüyorum. 2023 sonunda 300 milyon USD seviyesine çýkmamýz oldukça muhtemel.

8. Üstadým deðerli paylaþýmlarýnýz için teþekkür ederim.
    Bu arada Armada 100 ü geçti.Darýsý baþýmýza.

Sayfa 163/695 ÝlkÝlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •