Arkadaslar turkcell dergilikten indirebiliyorsunuz capital mayýs sayýsýný. Bilginiz olsun
Arkadaslar turkcell dergilikten indirebiliyorsunuz capital mayýs sayýsýný. Bilginiz olsun
Röportajýn tamamýný okudum.
Büyüme fýrsatlarýnda Güneþ enerjisini ve IoT , otomasyon ve yapay zekayý ilk sýraya koymuþ CEO.
Solar teknolojiye daha fazla yatýrým yapacaðýz da demiþ.
Bu röportajý görmeden yazmýþtým bugün bence Paynetten gelen parayý Solar teknolojilere yatýrabilirler diye. Bunun yanýnda , yapay zeka , Iot ve otomasyon alanlarýna yatýracaklarmýþ.
Büyük markalardan çok büyümekte olan markalarla da çalýþacaðýz demiþ. Muhtemelen henüz tanýnmamýþ , küçük boyutlu ama büyüme potansiyeli yüksek güzel iþler yapan firmalara ya yatýrým yapacaklar yada iþ birliði.
Ýleriki yýllarda sektör lideri olmak için bunlarý yapmalarý da lazým. Önümüzde sadece Ýndes bilgisayar var onlarý geçmeye çalýþacaðýz önümüzdeki birkaç senede demiþ.
Bu da demek oluyor ki , 3-4 sene içinde 2 milyar USD satýþ seviyesine çýkýlacak. Yani USD bazýnda her sene %20 seviyesinde büyüme olmasý lazým bunu yapabilmek için.
Ýlk defa CEO'nun gelecek hakkýnda bu kadar çok detay ve rakam verdiðini görüyorum. Bizim de beklediðimiz buydu. Gerçi bunu bir dergiye röportaj þeklinde vermiþ , bunun yerine bunlarý grafik ve görsellere döküp , prezentasyon þeklinde borsa yatýrýmcýlarýna ve analistlere sunmasý belki daha etkili olur hisse fiyatý üstünde ama olsun bu da bir baþlangýç.
Daha önce hiç bu kadar açýk ve detaylý rakam vererek projeksiyon yapmamýþtý. Güzel bir baþlangýç bu.
Bence herkes röportajýn tamamýný bulup okusun bir yerden. Çok güzel ve faydalý bilgiler var.
Ömer Musa sürekli olarak ben hisse fiyatý üzerinde þov yapan deðil iþ yapan yönetimleri seviyorum demiþti. Adam haklý , hakikaten þirketi nasýl daha da büyütürüz diye kafa patlatan ve projeler geliþtiren bir yönetimimiz var.
Ama bu kadar çabanýn sonunda bunun hisse fiyatýna da yansýmasýný istiyoruz biz yatýrýmcýlar olarak. Bunun içinde böyle röportajlara ve sunumlara ihtiyaç var.
Tüm yazýyý okudum biraz çalýþalým,
Arena gecen yýl net kar marjý 1.11%, Brigthstar %2 net kar marjý ile çalýþýrsa (Emirhan Bey in eski yazýlarýnda benzer oranlar geçmiþti sanki) 400milyar dolarlýk kýsým ile ortalama net kar marjýmýz kötü geçen sene verileriyle bile %1,46 gibi bi oran oluyor.
14milyar ciro, yaklaþýk 200-210milyon kar tahmini olabilir tabi bu rakamda finansal gider hesaba katarsak (paynetin satýlmadýðý durumda 60-70milyon extra yük gelirse satýnalmadan kaynaklý)
150milyon civarý net kara iþaret ediyor AMA!!! paynet satýlýrsa ki görüþmeler sonucu bu yýl sonuclanmasý büyük ihtimaldir diye düþünüyorum.
finansal yük ortadan kalkacak ama 30m kar elden gidecek kabaca, yani 60m borctan kurtulup 30m kar extra gelecektir. Yani kabaca 180milyon nek kar ve kasada satýþ fiyatýna baglý olarak 300-400milyon extra paramýz kalacaktýr.
Yani anlýk fiyatla 7civraý FKmýz, TL bazlý her yýl o veya bu þekilde %100 büyütülen bi þirketimiz var. 15fk yý haketse. 28-30TL hedef fiyatlara ulaþmak mümkün gibi görünüyor.
Piyasanýn bu potansiyeldeki bi þirketi büyüdüðü sürece dip fiyatlarda 15fk da fiyatlar hatta 20-25fk lar çoþku zamanlarý görülebilir diye düþünüyorum.
Emirhan bey ile benzer rakamlara ulaþýyoruz gibi, tekrar belki rakamlara yorum yapar diye topu atayým :)
Capital Mayýs sayýsý 30tl olsa da 3-4sf ciddi bi roportaj verilmiþ sanki tekrar bir ivmelenme baþlayacak gibi.
En ciddi gördüðüm kýzým Solar tarafa da ciddi vurgu yapýlmýþ, cihaz daðýtým pazarýna da. En yüksel büyümeyi yine akýllý telefon tarafýnda bekliyorlar!
NOT: Siz siz olun net Esas Faaliyet Karýmýz dolar bazlý büyüdüðü sürece anlýk fiyatlara takýlmamaya çalýþýn :)
Saygýlar, Selamlar
Sizin yazýnýzý okumadan öneki mesajýmý atmýþtým Emirhan bey,
Solar taraf güzel gidicek gibi, usd bazlý %20büyüme 7fk projeksiyonu tl bazlý %50 büyüme olarak alýrsak 0.14peg degerine ulaþýr ki baya güzel bi oran.
Röportajýn detaylý verilmesini çok çok önemsedim, þöyle bi yorum yapmýþtý bi usta yatýrýmcý abim. Bu tarj þirketlerde iþlerin nasýl gittiðini yatýrýmcý iliþkilerinin cevaplarýndan hevesli anlatýmlarýndan kolayca anlayabilirsin demiþti. 2021 de resmen hiç görmedik Serkan beyi nerdeyse ama bu yýl sanki güzel bi baþlangýç geldi bu vesile ile. Bloomberg ve civarý ortamlarda da bu röportajlarýn ardý gelir kaç tane þirket cirosunu %120 büyütme hedefi veriyor!
Yönetim, kalitesini gercekten yaptýðý iþler ve aldýðý kararlarla ciddi anlamda gösteriyor. Artýk çok daha rahat bakýyorum 2022ye.
Elbette rüzgar bazen size eser bazen arkanýzdan her sektörde yaþarsýnýz bunu, doðal döngülerdir ama kýsmen buna göre pozisyon almak biraz gelecekle ilgili ön görü ve yorumlarý takip ile mümkün. Saðolsun Emirhan bey bu görüþlerini bizimle sürekli paylaþtý sanki babasýnýn þirketiymiþ gibi. Tekrar teþekkür etmek isterim.
Saygýlar, selamlar tüm yatýrýmcýlara
akýllý telefon tarafýnda bekledikleri büyüme tamamen Brightstar kaynaklý. Brighstar öncesi Arena sadece Xiomi , Elephone ve Tecno marka telefon satýyordu. Belki ufak tefek baþkalarý da olabilir. Ve maksimum telefon cirosunun 50 milyon USD civarýnda olduðunu tahmin ediyorum. Ama Brighstarýn cirosunun tamamýna yakýný akýllý telefon ve bu ciro yaklaþýk 400 milyon USD.
Arena ile yakalanacak sinerji ile önümüzdeki seneler daha da artar. Hatta þimdi yenileme iþine de girildi. Bu yenileme iþi en çok Brightstara yarayacak bence.
Þirket Brightstarý alýrken sadece onun 350-400 milyon dolarlýk satýþ hacmini almadý. Mevcut kontartlarý ile hiç olmadýðý pazar ve satýþ noktalarýna girme fýrsatýný da satýn aldý. Arena ile Brighstar birbirlerini çok güzel tamamlýyor. O yüzden bu birleþmeden gelen 2+2 4 etmeyecek 5-6 edecek 1-2 sene içinde .
Hisse fiyatý konusunda hem fikiriz. Zaten 200 milyon net kar beklentimi çoktandýr dile getirdim 2022 için. Ama burada göden kaçan bir nokta var. 200 milyon normal operasyondan net kar beklentim var.
Ama eðer Panet 1 milyar TL civarýna satýlýrsa , Paynetin satýþ rakamýnýn tamamýna yakýný iþtirak satýþ karý kalemine yazýlacak bu sene.
Bu 1 defalýk bir kardýr ama hisse baþý 8-9 liralarý bulabilecek bir kardýr.
Paynet bu paralara satýlýrsa , hem þirkete ciddi bir finansman desteði olacaktýr , hem de gelecek senenin temettüsünü çok farklý bir yere taþýyacaktýr.
Paynetten 800 milyon iþtirak satýþ karý gelse , operasyondan da 200 milyon gelse bu seneyi 1 milyar TL kar ile kapatmak hayal deðil.
Bu da hisse baþý 10 lira net kar demek. %40'ýný temettü olarak daðýtsa bu sene yaptýðý gibi , seneye 4 lira temettü ödemesi olabilir.
Belki çok detaya girip daðýlýyoruz ama önümüzdeki 18 ay boyunca bu hissede hareket sürekli devam eder çünkü hakikaten çok büyük büyüme hikayeleri var bence yakýn gelecek zamanda.
Yok þirket babamýn deðil de bizim kökümüz Hindistana dayanýyor amcaoðullarýnýn diyelim :)))))))))
Þaka bir tarafa , perþembenin geliþi Çarþambadan bellidir misali , tüm bu geliþmeler baðýra baðýra geliyordu zaten. Sadece bir takým yatýrýmcý bu iþ somut rakama , finansal tablolara ve paraya dönüþmeden inanmýyordu , bizim gibiler ise bunlarý görüp önden alým yapýyorduk. Fark bu.
Ama bu geliþmeler zaten rakama ve finansal tablolara döküldüðünde zaten bir çok þey önden fiyatlanmýþ olacak. O zaman alým yapmak yine karlý olur ama bunlar olmadan alým yapanlarýn karý kadar deðil.
9 liradan alan ile 15 liradan alan ayný karý edemez tabii ki ama bence hala daha yükseliþin baþlarýndayýz. 2023 sonuna kadar min. 30-35 , maksimum 45-50 lira arasýnda bir hisse fiyatý hedefim var.
Bu çok uzun söyleþide sadece þirket yapýsýndan bahsederken paynetin ismi geçmiþ.
2015 yýlýnda kurduklarý paynetin B2B alanýnda Türkiye ' nin en büyük finansal teknoloji þirketi olduðunu söylemiþ.
Baþkada paynet konusu geçmemiþ.
Bu durum paynetin satýþý bitme aþamasýnda þeklinde yorumlanabilir mi?
Yorumu sizlere býrakýyorum.
Yer Ýmleri