Çok eski yazýlarýmda bu seneki Paynet cirosunu 350-400 milyon , net karýný ise 35-40 milyon beklediðimi yazmýþtým ben de.
Paynet zaten hem enflasyon gereði hem de hýzlý büyümesi gereði senede %70-80 ortalama ile büyüyen bir þirket.
Eðer satýlýrsa , yeni alan yada ortak olan þirketin kim olduðuna baðlý olarak büyümeler bir anda senelik bazda %150'lere çýkabilir.
Böyle bir durumda Ýyzicoyu bile 3-4 sene içinde yakalayýp geçebilir bile.
Bu yüzden Paynetin tamamýnýn deðil de bir kýsmýnýn satýlmasý bizim için daha iyi olacak gibi görünüyor. Yani azýnlýk hissesi de olsa %30-40 civarýnda hissenin biz de kalmasý þirkete çok büyük deðer katar.
Paynetin ilk satýþ haberinin üstünden 5 aydan fazla süre geçti. Artýk bu iþin yakýn zamanda bitmesi gerekir diye düþünüyorum ama Ýyzicoda alýcý belli olmasýna raðmen süreç 12 ay sürmüþ. Sonrasýnda ise 6 ay kapanýþ için geçmiþ ama bu süre satýþ sürecine dahil edilmez. Satýþ için anlaþmalarý 12 ay sürmüþ alýcý belli olmasýna dair.
Bizdeki süreç ne kadar sürecek bilemeyiz ama sanki o kadar sürmez gibi geliyor bana. Aðustos içinde açýklanýr sanýrým.
Bu arada bilanço beklentisi biraz arka planda kaldý ama çeyrek bazýnda 30-35 milyon arasý bir net kar hisse fiyatýný en az 15 lira seviyesine çekecektir. Bilançoyu da es geçmeyelim bu ara.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri