Ýlk taksit misal 10 ikinci taksit misal 15 üçüncü taksit vs derken þapkadan ne çýkarsa gibi birþey olmuþ.
Ýlk taksit misal 10 ikinci taksit misal 15 üçüncü taksit vs derken þapkadan ne çýkarsa gibi birþey olmuþ.
Sn. Sorpressa yönetimin tavýr ve hareketlerine dair þikayet edilebilecek þeyler bundan çok aslýnda. Ben kendi adýma bu þikayetleri biriktirirken Paynet haberini bekliyorum açýkçasý. Paynet satýþ / ortaklýðý konusunda da olumsuz yönde þapkadan bir tavþan çýkarýrlar ise hiç þaþýrmam ve ardýndan býrakýn SPK'yý, Redington India, yatýrýmcýsý Synnex dahil ulaþabileceðim herkese bu konularý þikayet edeceðim. Çünkü bu þirketlerde kendi özelinde halka açýk þirketler ve bu iþ çorap söküðü gibi aslýnda oradaki kendi yatýrýmcýlarýnýda zarara uðratmak demek sonunda.
Bizimkiler bilanço makyajlamayý iyi biliyor ve seviyor. Senelerdir süre gelen bir bilançoyu iyi göstermeme çabasý var. Ben yazýmda bahsettiðim gibi ''Danýþmanlýk Ücreti'' hakkýnda açýklama yapýlmamasýna, bilgi verilmemesine çok tutuldum açýkçasý. Koskoca Arena yönetimi biz bu iþi yapamadýk, beceremedik diyip acaba kime danýþmanlýk ücreti ödüyor? Þöyle bir örnekte vereyim; yarýn bir gün çýkýp 40 milyon 50 milyon TL daha danýþmanlýk ücreti verirler ise, sorduðumuzda çýkýp Yukko için verdik deseler ne diyeceðiz? Sonra baþka bir firma için 30-40 milyon daha. Yani bu iþin içinde bir terslik var, insanýn aklýna her türlü þey gelebilir. Bu rakamlarý, ödeme takvimini, kime ödendiðini çýkýp açýk þeffaf bir þekilde açýklamalarý lazýmdý. Maalesef faaliyet raporunda hiç bir detay yok. Yatýrýmcý iliþkilerine madde madde sormama raðmen, aldýðým cevabýda paylaþtým zaten bilgi verilmiyor. Kasadan çýkan bizimde payýmýz olan milyonlarca lira birilerine ''danýþmanlýk ücreti'' adý altýnda veriliyor ve bunu ortaklarýndan saklýyorlar. Durum bundan ibaret. Art niyet aslýnda bizim bunlarý düþünmemiz deðil, yönetimin bu tutumu ve bu düþünceye sebep olmasýdýr.
Paynet'in deðeri hakkýnda þirket hiç bir çalýþma, bilgilendirme yapýlmýyor olsada ben Paynet'in çok deðerli bir þirket olduðundan eminim. Bu satýþ / ortaklýk olduktan sonra, bilançoda FK, PD gibi bir çok etken olumlu yönde deðiþecek. Fakat bizim yönetim deðerinin çok altýnda bir rakamdan satarsa, bilançoda farklý gözükmesi için cinlik yaparsa buna hiç þaþýrmam. Asýl þikayete sebepte bu durum olur, çünkü bardaðý taþýran son ve en büyük damla olur. Þu an Arena'nýn genel piyasa deðerine oranla bakarsak Paynet dediðim gibi çok ama çok deðerli bir þirket. Bakalým kime ne zaman satacaklar, bunu ne zaman açýklayacaklar. Bilançoyu ve hisse fiyatýný baskýlamaya devam edebilmek adýna ben bu satýþý son çeyreðe býrakmak istediklerini düþünüyorum.
YTD.
Borsa hesabýmý 18 yaþýma girdiðimde açtým öncesinde de ekran izlerdim, yaklaþýk 5 yýllýk tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki
Paynet satýþ haberinin gelmesi veya hissedeki olumlu hava ancak çoðu kiþinin bu hisseden vazgeçmesiyle olacaktýr. Ne zaman ki bu hisseden bir þey olmaz denir ve gözden düþer o zaman hareketi yapar bu adamlar.
Öte yandan, Ertan bey var yatýrýmcý iliþkilerinden haziran ayýnda onla görüþtüm aðustos gibi en geç bu iþ biter demiþti (Paynet) görüyorum ki çok isabetli tahmin de bulunmuþ! kendisini tebrik ediyorum burdan!
Bu iþin bu kadar uzamasý normal deðil bence ve kesinlikle bir planlarý var o tarihten önce düðmeye basýlmayacak.
Ya hisse bu haberle harekete baþlayacak ya da hisseyi götürecekler tepede bu haberi gönderip mal verecekler piyasaya. Ancak endekse baktýðýmýzda moraller oldukça bozuk en azýndan BIST 100'de iþlem görüyoruz hareketi yapsalar bari :) bunlarýn ki çok baþka boyuta geldi.
Bilanço döneminde 14 lirada hisse iþlem görürken herkes yazýp çizmeye baþlamýþtý tahtacý göstere göstere mi gidecek? Endiþelerim var diye söylemiþtim birine. Gerçekten de tahtacý ters köþe yaptý herkesi.
Þu tarihten itibaren 16 liraya kýsa bir hareket baþlayacaðýný düþünüyorum.
Hektaþ ile ayný fiyattaydýk.Hektaþ 40 lira þu an.
Pnsüt 2 lira pahalýdý arenadan.Pnsüt 42 lira
Nuh çimento ile ayný fiyattaydýk bölünmeden önce.Nuh çimento 75 lira.
Birçok takibimdeki hisseden sadece birkaçýnýn son dönemdeki fiyat hareketleri.
Yýllarýn bastýrýlmýþlýðý açýða çýktý belki iki sene önce Arena da.Ama potansiyel devam ediyor bana göre.Buralarda tuttukça potansiyeli daha da çok kiþi fark edecektir.
1-2 liralýk trade ile kasayý dolduruyorlar.Daha tatlý geliyor sanýrým.Bence 10 liradan 15 liraya 5 liralýk trade denesinler.Uðraþmasýnlar 1-2 lira ile.
Paydaþlar hissenin ederinin 13 lira olduðuna kanaat getirmiþler demek ki.Buralarda dip oluþtuðuna göre.En gerçekçi deðerleme bize denk gelir zaten.Zarar ve borç açýklayan þirketler yükselir.Biz yerimizde sayarýz kâr etsek bile.Arena tahtasýný nadasa býraktýlar bayadýr.Nadas süresini takip edenlerde baya var diye düþünüyorum.
Bencede hareket çok sert olabilir,alým fýrsatý vermeden tavanda gelebilir.Ha ne zaman.Keyifleri ne zaman isterse.Bir kriz olursada 10 lirada olabilir.Belli olmaz bunlara ,güven vermiyorlar.
Bu iþ artýk otomatiðe baðlanmýþ, yatýrýmcýlar belirli bir yükseliþ yakalayýnca satýyorlar.Geri alma durumunuda yakalýyorlar bir þekilde.Bu döngü ne zaman biterse bizde çýktýðýmýz yerde kalýrýz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir sadece sitemdir.
Bakalým bu iþin sonu nerde bitecek.
En geç Aðustos söylemi bir garip olmuþ.Ya adam hangi ayýn hangi sýrada olduðunu bilmiyor.Ya da ne olduðunu o da bilmiyor.En geç derken herhangi bir pürüz olsa bile anlamý vardýr normalde.
AKD takibini býraktým kim almýþ kim satmýþ yeterince takip ettim.Bende nadasa býraktým.
Hayýrlýsý olsun hakkýmýzda.
bu havada bile eksi kapatmayý baþarýrsýn sen.
Allah belaný versin. Borsa tarihine geçeceksin kansiz
Eksi kapattirmazsaniz o.c sunuz
Þeref yoksunu bunlar inim inim inlersiniz inþallah son nefesinizde ve dünyada bu zalimlik Rabbim size odetir inþallah ya sabýr arkadaþlar
Yer Ýmleri