-

Originally Posted by
bydekan
Emirhan hocam bu haftayý ve geleceðimiz hakkýnda deðerli yorumlarýnýza ihtiyacýmýz var müsait olduðunuzda bir durum deðerlendirmesi yaparsanýz çok memnun oluruz hocam
Hocam yaklaþýk 10 gün önceki yazýmda kýsa - orta ve uzun vade hedefleri vermiþtim. Deðiþen bir þey yok.
14,40 üzerinde haftalýk kapanýþ yaparsak , ilk hedef 16 , sonra 17,5 sonra 20,5 lira demiþtim. 14.40 üzerinde haftalýk kapanýþ yaptýk. Ardýndan bena göre küçük bir iþ haberi ile 17,40 görüldü ama bu iþin 1 milyar USD'lýk ciro içinde çok fazla bir anlam ifade etmediði anlaþýlýnca 16,20'lere kadar geri çekildik.
Ama yine de geçen haftanýn tamamýnda 16 direncinin üstünde kapattýk. Yani bu senenin zirvesi de direnç olarak aþýldý ve artýk bence orasý artýk destek oldu eðer borsa genelinde büyük bir düþüþ olmazsa.
Bundan sonra ilk hedef tüm zamanlarýn zirvesi olan 20,80 lira.
Ama USD garafiðe bakarsak araead bir 0,97 USD direnci var. Bu da þu andaki kur ile 18 liraya denk gelir. Belki burada bir zorlanma olur ama buraya çok takýlacaðýný sanmam. USD olarak da ilk ciddi direnc 1,12 USD seviyesinde. Bu da bugünkü kur ile 20,80 liralara denk geliyor.
Yani hem USD hem de TL grafikte ilk ciddi direnç 20,80'de. Burasý çok önemli ve kýrýlmasý halinde USD olarak deðil ama TL olarak 30 liralara yolcuþuðun baþlayacaðý nokta.
Ama dediðim gibi mevcut bilanço ile veya gelecek olan baþka iyi bir bilanço ile bu direncin geçilmesi kolay deðil gibi görünüyor. En azýndan ilk denemede.
Buranýn aþýlmasý için çok farklý bir geliþmeye ihtiyaç var. Bu da en yakýn ihtimalle Paynetin satýþý olur. Ancak Paynetin 1 milyar TL üzerinde bir deðer ile satýlmasý bu direncin aþýlmasýný saðlayabilir. Onun dýþýndaki herhangibir yeni iþ haberi , yada iyi bir bþlanço yetmez buna.
Ama 20,80 liralara kýsa sürede ulaþabiliriz. Borsa genelinde bir bozulma olmazsa 1 ay içinde buralara ulaþabiliriz. Ama bunun üstü için Paynet satýþýnýn tamamlanmasý lazým.
Bu olursa ve 20,80 üzerine çýkýlýrsa , o zaman 30 liralar konuþulmaya baþlanýr.
Ben hu hata 17,40 seviyesinin tekrar deneneceðini düþünüyorum. Hatta bu sefer geçilir , 18 seviyesinde USD ara direnci var oranýn da bilanço ile aþýlacaðýný düþünüyorum. Bilanço Kasým ayýnýn 2. haftasý gelecek sanýrým. Belki düþük bir ihtimal Kasým ayýnýn ilk haftasý gelir.
Önümüz açýk. Yeter ki endeks engel olmasýn.
Bu hafta Cuma seçim vizyonu açýklanacak. Eðer burada cep telefonu , bilgisayar ve elektronik ürünlerde ÖTV - KDV indirimi gelirse , o zaman 20 liralara bile görülebilir 2 hafta içinde.
Ýnþaallah kötü günler geride kaldý. Bundan sonraki her olay bizim lehimize geliþecek. Elektronik ürünlere vergi indirimi , güzel gelecek bir 3. çeyrek bilançosu , sene sonu zaten klasik olarak ciro patlamasý , Paynet satýþý , yeni iþ haberlerinin arka arkaya gelmesi ve ciroya katkýsý , faizlerin düþmesi ile beraber daha az faiz ödenmesi , Brightstar birleþmesinin artýk genel yönetim ve pazarlama giderlerine olumlu yansýmasý vesaire.
2023 senesinde karlýlýðýn arttýðýný göreceðiz Ýnþaallah. Paynet satýþýný takip edelim. Paynet satýþý olursa ve çok iyi fiyata satýlýrsa o zaman USD olarak da zirvemiz olan 2,8 USD seviyesi , yani 50 liralar hedeflenir 12-18 ay içinde.
Herkese hayýrlý iþler ve bol kazançlar dilerim..
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri