Originally Posted by
Emirhan06
Hocam ben de 4. çeyrek sonuçlarýnýn 3. çeyreðe göre daha iyi geleceðini düþünüyorum.
Böyle düþünmemin belli baþlý gerekçeleri aþaðýdaki gibidir
1- Son çeyrek cirosu , 3. çeyreðe göre en az 700-800 milyon lira daha fazla olacak. Dolayýsýyla buradan gelecek yaklaþýk 35-40 milyon brüt karýn çoðu net kara yansýr.
2- Brighstar için ödenen çeyreklik 10-11 milyon danýþmanlýk ücreti son çeyrekte olmayacak. Dolayýsýyla genel yönetim ve pazarlama gideri bu miktarda daha düþük olacak.
3- Son çeyrekte kredi faizleri , 3. çeyreðe göre 1-2 puan düþmüþ olabilir , bu da faiz giderinde belki 5-10 milyonluk bir düþüþe sebep olabilir.
4- Brighstar - Arena birleþmesinden oluþacak olan sinerji ve maliyet düþüþü daha fazla hissedilebilir.
5- Son çeyrekte Paynet ve arena enerji iþleri konsolide satýþlarda daha bir aðýrlýk kazanmýþ olabilir. Bu iþler diðer iþlerden daha karlý olduðu için karlýlýk daha yükselmiþ olabilir.
Tüm bu gerekçeler ile son çeyrekte kötü bir net kar gelmeyebileceðini düþünüyorum. Geçen burada tahminlerde bulundum. Son çeyrek net kar beklentim 35 milyon civarýnda. Yýllýk olarak da 100 milyon lira. Ama bunun %20 aþaðýsý yada yukarýsý da gelebilir dedim. Çünkü orada biraz da muhasebesel kalem oynatmalar devreye girebilir.
Yer Ýmleri