-
https://youtu.be/dz5Oo3znii8?feature=shared
Citibank Türkiye Ceosu Emre Karter ile Arena Bilgisayar Ceosu Serkan Çelik.
Menkul Kýymetleþtirme ve fintech buluþmasý.
-

Originally Posted by
sorpressa
Sorpresa hocam bir sen yazýyordun sen de býraktýn :)
Sayfaya gelen giden yok . Buralar hep dutluktu sözünü yakýnda söyleriz bence. Fýrtýna öncesi sessizlikteyiz sanýrým. Ama yakýnda buralar þenlenecek gibi. Bu tamamen hissiyat.
Paynetin 2023 yýlýnda , 2022'ye göre iþlem hacmi %110 artarak 16,5 milyar liradan 37,5 milyar liraya yükselmiþ. Þirket her sene %100'ün üstünde büyor. Ýþlem hacminin çok düþük olduðu ilk yýllarda 3 haneli büyümek kolaydýr ama artýk þirket 7 yýldýr faaliyette ve 7. yýlýnda da 3 haneli büyüyorsa iþler yolunda demektir.
37,5 milyar TL iþlem hacminden en az 1.2 milyar TL ciro ve 120 milyon TL civarý kar gelir Paynetten. Böyle bir þirketi nasýl hala daha satamadýlar bilmiyorum ama satarlarsa en az 2 milyar TL'ye satarlar onu biliyorum. Bu bile hala daha çok muhafazakar bir tahmin.
Her sene %100'ün üzerinde büyüyen bir þirket için hangi çarpanla deðerleme yapacaksýnýz , bunu belirlemek bile zor.
Stabil enflasyon kadar büyüyen þirketi 10 çarpanla satarsýnýz , bunun üstünde büyüyeni hadi 15 çarpanla satarsýnýz ama enflasyonun 2 katý büyüyen þirketi en az 20 çarpanla satmanýz lazým. Bu da 2.4 milyar TL yapar.
Bu iþin sonu nereye varacak çok merak ediyorum ama sanki sabrýn sonu selamet olacak gibi yakýnda.
-
Emirhan bey özelden birþey sormak istiyorum size mesaj atabilirmisiniz bana
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri