https://tr.investing.com/equities/re...istorical-data
Redington cepheside ayný.Finansallarýna katkýsý az sanýrým.
https://tr.investing.com/equities/re...istorical-data
Redington cepheside ayný.Finansallarýna katkýsý az sanýrým.
Ýþ yatýrým dan iþlem yapan vatandaþ, çok öfkeli 😂😂
Fondaki abileri satmýþ olabilir.
Dayanamadým yine duygusal davrandým hedeflediðimin oldukça üzerinde alým yaptým dün. Sabýr testi baþladý. Umarým piþman etmez.
Emirhan Bey Üstadým analiz etmiþ gerisi hikaye bana göre.
Þirketin operasyonel kârý iyi.Bilançodaki zararýn sebebi finansal giderler,bunun en büyük kalemi bankalara ödenen faiz gideri.
Bu giderleride paynet satýþýndan gelecek parayla minimize edip kalan paraylada yeni projelerini sübvanse etmeyi hedefliyorlar.
Uzun zamandýr beklediðimiz güzel net kar;paynet satýþýndan gelecek paranýn kasaya girdiði dönemdeki çeyrekte ve ondan sonraki çeyreklerde kendini gösterecek ve çoðu rasyo net kâra göre hesaplandýðý için bir dönem sonra Yatýrým Üstatlarýnýnda dikkatini çekecek ve fiyat ucuz kalmýþ diyecekler.
Biz ise o zaman sadece izleyeceðiz,yerimizi þimdiden ayýrdýðýmýz için.Mal bulmanýn zor olduðu dönemlerde inþallah birilerinin ayak oyunlarýna maruz kalmayýz.
En büyük handikapýmýz olasý bir global veya yerel kriz çýkmasý,o zaman bunlarýn ne kadar gaddar olduðunu çoðu kiþi gördü.
Þahsen kendi adýma bana aydan aya birikim fýrsatý verdi þeklinde düþünürüm.Öyle uzaya çýkacak 5 e katlayacak 10'a katlayacak gibi bir beklentim yok.Ama elimizdeki birikimin deðerlenecegini düþünüyorum.
Hikayesi devam ediyor.Bu hikaye yapay zeka ile ilgili ise dinlenir bir hikaye olur.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Beni en çok düþündüren yýllarca paynet satýþýný bekledik çýkýþ için, paynet satýldý haberine bile olumsuz tepki verdi. Yine de gelecek iyi günler beklentisi ile alým yaptým. Umarým erken deðildir zaten hisse 3 taban yaptý inþallah daha da aþaðý çekmezler.
3 aylýk finasman gideri 500 milyar ..faizler arttý dahada artacak.. Gelecek para 1 yýllýk faiz giderine eþit.. Eðer operasyonel bir düzelme olmazsa bu paynet in parasýda çarçur olur ..Kýsa süreli bir rahatlýk saðlar o kadar..Sonra yne finansal kriz sarmalý baþlar..Þirket iyi yönetilmiyor.. Bu kadar basit.. Yönetim giderleri uçmuþ durumda...
Paynet satýþýndan gelen para 87 mly Usd
Ayrýca hisse devrinin gerçekleþtirileceði tarihte Paynet mali tablolarýnda*bulunan Düzeltilmiþ Net Nakit miktarýnda ödeme alýnacak.
Kasaya girecek paranýn %90'ýnýn*ortaklýðýn mali yapýsýnýn güçlendirilmesi için nakdi banka*kredilerinin ödenmesinde kullanýlmasýna karar verildi.
Efk tarafý
2021 Q4 Esas faaliyet kârý 207 mly
2022 Q4 Esas faaliyet kârý 587 mly
2023 Q4 Esas faaliyet kârý 1.154 mly
2024 Q4 Esas faaliyet kârý ???
Yýllardan beri stoklardaki mallarý banka kredisini kapatacak dengede gidiyorlar.
Kasaya para girince sektörel bazda ucuz kalacaðýz.
Elindeki gayrýmenkullerin yeniden deðerlemesini yaparak kâr yazan þirkette var faaliyetleriyle kar edende.
Evet deniz manzaralý mekanlarda bulut organizasyonlarý borçlu þirkete yakýþmaz haklýsýnýz bu kafa yapýsýnýn deðiþmesi gerekir.
Ytd.
Yer Ýmleri