Son donem ozet sonuclar, milyon usd cinsinden, 2024 tahmini degerler uc ceyrek sonuclarinin dorde basit orantilanmis hali, hesaplamalari elle yaptigim icin hatali degerler icerebilir, yatirim kararlarinda itibar etmeyiniz.
![]()
Son düzenleme : meldamelda; 08-02-2025 saat: 22:37.
yapay zeka iþlerinden sonuç ne zaman gelir + ne þekilde gelir. Orasý çok belirsiz. Yatýrýmý daha net ve kýsa vadeli olan þirketlerin bile geleceði fiyatlanmýyor þuan. Bence iyi hesap edin.
Yýllýk 1 milyar net kar üretsin yapay zeka iþindeki geliþmelerde bonusu olsun. Bu hafta içi hisse devri gerçekleþir muhtemelen. Onunda haberide gelir 1 haftaya. Kar ilk çeyreðe yansýyacaktýr diye düþünüyorum
Biliþim sektöründe rasyolarý en ucuz hissesi olarak göz kamaþtýracaktýr diye düþünüyorum. Hele þu fon satýþý bir bitsin. O satýþlar bitmeden hissede yön yukarý demek için henüz çok erken
Bünyesindeki bir iþtirak þirketini kendi piyasa deðeri kadar bir rakama satabilen bir þirket þapkadan daha çok tavþan çýkaracaktýr diye düþünüyorum
hocam sektörün en ucuz þirketi olan Ýndeks bilgisayarýn bile FK oraný 7-8 iken Arena neden 5 ile fiyatlansýn. DGATE , Despec , Ýngram ve Pentayý saymýyorum bile.
Paynet satýþý sonrasý PD/DD oraný 1'in altýna düþecek. Bu sektörde PD/DD oraný ortalamasý 3'den bile yukarýda. Yani nereden hesaplarsan hesapla fiyat 80-120 arasý çýkýyor Paynet parasý kasaya girince. Sence %150-200 arasý bir prim potansiyeli yeterli deðil mi ? 50 lirayý nereden çýkarýyorsun ? Þirket adece paynet satýþýndan bu sene tek defalýk 3.3 milyar kar yazacak , operasyondan da 700 milyon yazsa , bu sene 4 milyar kar yazar yýllýkta. Bu durumda bu seneye mahsus bu fiyatla FK 1 bile olmuyor.
Gelecek seneden itibaren de sýfýr borçlu , sýfýr finansal giderli ve yapay zeka iþinden para kazanmaya baþlayan bir þirket olarak çok daha karlý olacaktýr.
Tüm devlet onaylarý alýndý , bundan sonraki iþlem tamamen muhasebesel 2 þirket arasýndaki kapanýþ iþlemleri olacak. Bu da en fazla 10-15 gün sürer. Yani artýk bu hikaye ve beklenti alýnmaya baþlanacak. Mayýs ayýnýn ilk haftasý da bu kar 2025 ilk çeyrek bilançosunda görülecek.
Yani önümüzdeki 3 ay boyunca beklenti de var sonrasý için hikaye de. Bekleyelim görelim bakalým neler olacak.
Þimdiye kadar bu beklentilerin daha fazla fiyatlanmýþ olmasý gerekmez miydi? Piyasa þirketin finansal olarak bu dönüþümünü neden bu kadar geç fiyatlýyor bir fikriniz var mý? Eski bir Arena yatýrýmcýsýyým ama, gözüm hala var üzerinde Paynet ten gelecek finansal kaynaðýn yapay zeka yatýrýmlarýnda kullanýlacaðý hikayesi muhtemelen beni tekrar buraya çekecek.
🚀 TÜBÝTAK TEYDEB 1505 Destekli SaðlýkGPT Projemiz Kabul Edildi!
Türkiye’nin en büyük biliþim firmalarýndan ARENA ve Ondokuz Mayýs Üniversitesi iþ birliðiyle geliþtirdiðimiz, TÜBÝTAK TEYDEB 1505 Üniversite-Sanayi Ýþbirliði Destek Programý kapsamýnda desteklenen "Saðlýk Verileri ile Eðitilmiþ Büyük Dil Modeli Tabanlý Hasta Yönlendirme Robotu: SaðlýkGPT" projemiz kabul edildi! 🎉
Bu proje ile yerli büyük dil modelimizi (LLM) eðiterek, özellikle saðlýk turizmi ve dijital saðlýk alanlarýnda yenilikçi çözümler sunacaðýz. SaðlýkGPT, hasta yönlendirme süreçlerini optimize eden, hýzlý ve doðru saðlýk danýþmanlýðý sunan bir yapay zeka modeli olarak ülkemizin saðlýk ekosistemine önemli katkýlar saðlayacak.
Türkiye'nin yapay zeka ve saðlýk teknolojileri alanýndaki geliþimine katkýda bulunacak bu heyecan verici projenin hazýrlama sürecindeki destekleri için Prof.Dr.Onur Balcý hocama, ARENA Genel Müdür Yardýmcýsý (CTO) Sayýn Barýþ YENÝÇERÝ 'ye ve tüm ekibe teþekkür ederim.
bu sektöre kimse 7 8 fk vermez. Faizler çok düþük olsa para bolluðu olsa anca olur. Esasen bu sektör biraz da ciro üzerinden fiyatlanýyor olabilir. Net nakit kar ve kar marjý da önemli. Ek olarak sektörün iþi de iyi gitmiyor. Hem talep bakýmýndan hem döviz bakýmýndan. Gelen parayý ne yapacaðýný net olarak bilmiyoruz. Parayý yeni giriþimlere harcarsa dönüþü ne kadar zaman alýr? Geçmiþe doðru gidin bakýn. Paynet hikayesi ne kadar zamandýr yazýlýp çiziliyor. Bana kalýrsa bu paynet iþi fiyatlanmýþ. Gelecek paranýn kullanma þeklinden bir hikaye çýkabilir ama ne kadar sürede dönüþü olacaðý önemli. Yani yeni parayla yapay zeka iþine girdi, otomasyon iþine girdi diyip kimse 10 15 fk ile fiyatlamaz. Paynet'teki gibi dönüþü beklenecek. Bana kalýrsa dikkatli olmak lazým. Forum ve sosyal medya aktif olunca insan etkilenebiliyor. Bakýn mesela ardyz sayfasýnda 1 yýl önce neler yazýlmýþ. Ne kadar aktif bir forummuþ. Þimdi kimse yok. bakýn bir de bu video var: https://www.youtube.com/watch?v=LeTDkWVq8bY .
Yer Ýmleri