Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
49,08 10% 1,70 Mr 45,08 / 49,08
15,43 9.98% 818,57 Mn 14,04 / 15,43
308,75 9.97% 19,04 Mn 308,75 / 308,75
43,04 9.96% 278,31 Mn 38,26 / 43,04
5,30 9.96% 159,57 Mn 5,20 / 5,30
6,30 -10% 413,23 Mn 6,30 / 6,99
2.475.017,50 -10% 2,48 Mn 2.475.017,50 / 2.475.017,50
18,02 -9.99% 421,99 Mn 18,02 / 20,42
71,75 -9.97% 304,48 Mn 71,75 / 78,00
326,25 -9.94% 22,02 Mn 326,25 / 326,25
250,00 2.63% 9,36 Mr 247,80 / 258,00
3,45 3.6% 9,21 Mr 3,30 / 3,47
418,75 0.9% 6,51 Mr 414,25 / 424,75
16,53 3.44% 4,53 Mr 15,83 / 16,78
316,50 -1.25% 4,38 Mr 315,25 / 320,25
19,02 -1.14% 241,51 Mn 18,85 / 19,17
77,30 -0.51% 2,39 Mr 76,80 / 78,45
250,00 2.63% 9,36 Mr 247,80 / 258,00
741,00 -1.53% 959,84 Mn 739,00 / 752,50
96,35 1.31% 493,88 Mn 95,45 / 97,15
115,70 -0.69% 132,69 Mn 114,90 / 117,30
30,50 -1.29% 29,54 Mn 30,40 / 31,02
10,38 -4.86% 366,28 Mn 10,12 / 10,69
83,90 -0.18% 178,37 Mn 83,80 / 85,10

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 693/695 ÝlkÝlk ... 193593643683691692693694695 SonSon
Arama sonucu : 5555 madde; 5,537 - 5,544 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alýntý Originally Posted by lipsoz Yazýyý Oku
    Emirhan kardeþim merhaba uzun süredir yazmýyorsun.Yazmama kararý aldýðýný belirtmiþtin.Bende senin gibi uzun süre Arena taþýdým ve hâlâ taþýyorum.Þirket þeffaf deðildi.Þimdi kör karanlýk oldu.Senden ricam müsait olduðunda temel olarak þirket hakkýnda düþüncelerini,senin þahsi beklentilerin konusunda yazýlarýný ara sýra burada paylaþman.Senin bilgi birikimin ile burada aydýnlandýk.Buna yine devam etmeni þahsi olarak rica ediyorum.
    Selametle kal

Hocam merhaba ,

Yazmama kararýmýn dýþýnda sayfayý da takip etmeyi býraktým aslýnda. Bir akadaþ söyledi yorum soranlar var diye. O yüzden girdim yoksa yazdýklarýnýzý da görmemiþtim. Kusura bakma geç cevap yazýyorum ama dediðim gibi artýk ne sayfayý takip ediyorum ne de yorum yapmaya niyetim var.

Son çeyrek bilançosu da kötü geldi. Bu bilanço Brighstarýn yükünün taþýndýðý son bilanço idi. Bundan sonra gelecek olan ilk bilanço Paynetsiz ve Brightstarsýz ilk bilanço olacak. O yüzden gelecek olan ilk bilançoyu görüp þirketin durumu hakkýnda yorum yapmak daha doðru olacak.

Brighstar satýldýðý için muhtemelen bundan sonra gelecek olan ilk bilançoda borcun düþtüðünü göreceðiz ( hem finansal borç hem de ticari borç ). Cari oranýn biraz daha iyileþmesini bekliyorum. Bu bilanço yýlýn son çeyreðinin bilançosu olacaðý için , daha derli toplu ve karlý bir bilanço bekliyorum çeyreklik bazda. Bu sektörde en yüksek ciro son çeyrekde olur.

Finansal borcun azalmasý ile daha az finansal gider oluþacaktýr diye ümit ediyorum. Bu da artýk çeyreklik kar edebileceðimizi gösteriyor. Ama geçmiþ çeyreklerin zararlarý yüzünden yýllýk anlamýnda kar beklemiyorum.

Dediðim gibi yan etki olmadan gelecek olan ilk bilanço önümüzdeki bilanço olacak. O geldiðinde resim ortaya çýkar.

Selamlar. Geç cevap yazdýðým için kusura bakmayýn.

2.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Hocam merhaba ,

Yazmama kararýmýn dýþýnda sayfayý da takip etmeyi býraktým aslýnda. Bir akadaþ söyledi yorum soranlar var diye. O yüzden girdim yoksa yazdýklarýnýzý da görmemiþtim. Kusura bakma geç cevap yazýyorum ama dediðim gibi artýk ne sayfayý takip ediyorum ne de yorum yapmaya niyetim var.

Son çeyrek bilançosu da kötü geldi. Bu bilanço Brighstarýn yükünün taþýndýðý son bilanço idi. Bundan sonra gelecek olan ilk bilanço Paynetsiz ve Brightstarsýz ilk bilanço olacak. O yüzden gelecek olan ilk bilançoyu görüp þirketin durumu hakkýnda yorum yapmak daha doðru olacak.

Brighstar satýldýðý için muhtemelen bundan sonra gelecek olan ilk bilançoda borcun düþtüðünü göreceðiz ( hem finansal borç hem de ticari borç ). Cari oranýn biraz daha iyileþmesini bekliyorum. Bu bilanço yýlýn son çeyreðinin bilançosu olacaðý için , daha derli toplu ve karlý bir bilanço bekliyorum çeyreklik bazda. Bu sektörde en yüksek ciro son çeyrekde olur.

Finansal borcun azalmasý ile daha az finansal gider oluþacaktýr diye ümit ediyorum. Bu da artýk çeyreklik kar edebileceðimizi gösteriyor. Ama geçmiþ çeyreklerin zararlarý yüzünden yýllýk anlamýnda kar beklemiyorum.

Dediðim gibi yan etki olmadan gelecek olan ilk bilanço önümüzdeki bilanço olacak. O geldiðinde resim ortaya çýkar.

Selamlar. Geç cevap yazdýðým için kusura bakmayýn.
    Emirhan kardeþim Teþekkür ederim.Hayýrlý kandiller

Tahtada hareketlilik baþladý. Yeni gelecek olanlarý uyarýyorum. Bu þirkete güven olmaz. Girmeden önce iki kere düþünün ve benim birkaç ay önce paylaþtýðým linkleri inceleyip þirketin sicili ile ilgili bilgi edinin. Benden size tavsiye... Asla yatýrýmcý dostu bir þirket deðildir.
    Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.

Özellikle Twitter' da paylaþýmlar artmýþ. Aman deyim... Biz yandýk siz yanmayýn. Yeni gelecek olanlara sesleniyorum...
    Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.

Güncel Derinlik ...

6. Redington Türkiye, Cyble'ýn geliþmiþ siber tehdit istihbaratý çözümlerini Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya bölgesindeki kurumlarla buluþturacak

Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:

Cyble'ýn geliþmiþ tehdit istihbaratý platformu, Redington Türkiye'nin güçlü ekosistemiyle buluþarak kurumlara yeni nesil siber güvenlik çözümleri sunmayý hedefliyor.
    Redington Türkiye, yapay zekâ destekli tehdit istihbaratý ve siber güvenlik alanýnda global ölçekte öne çýkan Cyble ile stratejik bir iþ birliðine imza attý. Bu kapsamda, Redington Türkiye, Cyble'ýn geliþmiþ siber tehdit istihbaratý çözümlerini Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya bölgesindeki kurumlarla buluþturacak.
    Yapay zekâ destekli tehdit istihbaratý ile proaktif güvenlik
    Cyble, AI-native mimarisiyle kurumlarýn dijital varlýklarýný proaktif þekilde korumalarýný saðlayan yeni nesil tehdit istihbaratý çözümleri sunuyor. Dark web ve deep web izleme, yapay zeka destekli marka takibi, saldýrý yüzeyi yönetimi (Attack Surface Management), tehdit aktörü analizi ve gerçek zamanlý risk tespiti gibi yetkinlikler, kurumlarýn yalnýzca tehditlere yanýt vermesini deðil, tehditler oluþmadan önce aksiyon almasýný mümkün kýlýyor.
    Redington Türkiye ve Cyble iþ birliði, özellikle finans, telekomünikasyon, kamu, perakende ve kritik altyapý sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlarýn, siber riskleri daha bütüncül ve öngörülebilir bir yaklaþýmla yönetmesine katký saðlamayý hedefliyor.
    Cyble, tehdit istihbaratýný yalnýzca veri saðlayan bir yapýdan çýkararak, operasyonel olarak kullanýlabilir içgörülere dönüþtüren bütünleþik bir platform sunuyor. Agentic AI yaklaþýmýyla desteklenen çözümler; bulut, uç nokta ve dijital varlýklar genelinde sürekli görünürlük saðlarken, kurumlarýn güvenlik ekiplerinin karar alma süreçlerini hýzlandýrýyor. Bu yaklaþým, Cyble'ý geleneksel tehdit istihbaratý çözümlerinden ayrýþtýran temel unsurlar arasýnda yer alýyor.
    Bora Ýncir: "Proaktif siber savunma yaklaþýmýný güçlendiriyoruz"
    Redington Türkiye, güçlü partner ekosistemi ve bölgesel uzmanlýðý sayesinde Cyble çözümlerinin pazarda daha hýzlý konumlanmasýný hedefliyor. Bu kapsamda iþ ortaklarýna yönelik enablement programlarý, teknik eðitimler ve sektörel etkinliklerle Cyble çözümlerinin yaygýnlaþtýrýlmasý planlanýyor. Ýþ birliði modeli, Redington'un katma deðerli daðýtým yaklaþýmýyla uyumlu þekilde, kurumlarýn operasyonel ihtiyaçlarýna göre esnek çözümler sunulmasýný mümkün kýlýyor.
    Redington Türkiye & Orta Asya ve Kafkaslar Genel Müdürü Bora Ýncir, iþ birliðiyle ilgili yaptýðý açýklamada þunlarý söyledi: "Siber güvenlik artýk yalnýzca tehditlere karþý savunma yapmak deðil, riskleri önceden öngörebilmek anlamýna geliyor. Cyble ile gerçekleþtirdiðimiz bu iþ birliði sayesinde, Redington Türkiye olarak müþterilerimize yapay zekâ destekli, proaktif ve operasyonel deðeri yüksek tehdit istihbaratý çözümleri sunacaðýz. Güçlü partner ekosistemimizle birlikte, bölgedeki kurumlarýn siber dayanýklýlýðýný artýrmayý hedefliyoruz."
    Cyble CEO ve Kurucu Ortaðý Beenu Arora:
    "Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar siber tehditlerin hem hacim hem de karmaþýklýk açýsýndan hýzla arttýðý stratejik pazarlarý temsil ediyor. Redington Türkiye ile gerçekleþtirdiðimiz iþ birliði sayesinde, yapay zekâ destekli tehdit istihbaratý çözümlerimizi bölgedeki kurumlara daha etkin þekilde ulaþtýrmayý hedefliyoruz. Redington'ýn güçlü iþ ortaðý ekosistemi ve derin yerel pazar uzmanlýðý, Cyble'ýn proaktif siber savunma yaklaþýmýnýn yaygýnlaþmasýnda kritik bir rol oynuyor."
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

Bahçalarda Mor Meni Verem Ettin Sen Beni adlý türküyü Arena' ya armaðan ediyorum....

Yeni Telefon, Bilgisayar ve Otomobil Almayý Unutun: Ýþte RAM Krizinin Önümüzdeki Birkaç Yýlý Esir Alacak Korkunç Etkileri!

RAM krizi sadece yapay zekâ þirketlerini deðil, tüketicileri de derinden ilgilendiriyor. Araþtýrmalara göre neredeyse her sektörde ciddi fiyat artýþlarý ve eriþilebilirlik sýkýntýlarý oluþmak üzere.

Yapay zekâ yarýþýnýn perde arkasýnda, tüm dünyayý etkileyecek RAM krizi büyüyor. RAM ve depolama çiplerine olan talep, özellikle yapay zekâ veri merkezleri nedeniyle patlama yaþarken, fiyatlar âdeta roket hýzýyla yükseliyor.

Araþtýrma þirketi Counterpoint’e göre RAM çipi fiyatlarý 2025’in son çeyreðinde %50 arttý. 2026’nýn ilk çeyreði bitmeden %40–50’lik yeni bir artýþ daha bekleniyor. Bunun baþlýca nedeni, dev veri merkezleri kuran yapay zekâ þirketlerinin neredeyse her fiyata razý olmasý. Küresel üretimin %90’ýndan fazlasýný elinde tutan Samsung, SK Hynix ve Micron ise taleple baþ etmekte zorlanýyor.

RAM krizi birçok sektörde fiyat artýþý ve gecikmelere yol açacak

Sonuçlarý ise yalnýzca teknoloji devlerini ilgilendiriyor diyemeyiz çünkü uzmanlara göre bu kriz; dizüstü bilgisayarlardan televizyonlara, akýllý telefonlardan otomobillere kadar pek çok üründe fiyat artýþýna ve gecikmelere yol açacak. Pandemi dönemindeki otomotiv çipi krizine benzer bir tablonun yeniden yaþanacaðý düþünülüyor.

TrendForce’tan Avril Wu, “RAM sektörünü 20 yýldýr takip ediyorum ama böylesini hiç görmedim. Bu gerçekten þimdiye kadarki en çýlgýn dönem.” diyerek durumun ciddiyetini özetliyor.

Üreticiler yeni fabrikalar için milyarlarca dolarlýk yatýrýmlar açýklasa da bu tesislerin devreye girmesi 2027–2028’i bulacak. Yani kýsa vadede rahatlama beklenmiyor. Üstelik Micron gibi þirketler, PC’ler için bellek üretimini azaltýp yüksek kârlý yapay zekâ çiplerine yönelmiþ durumda.

Fiyatlarýn artmasý da satýþlarý düþürecek

Hâl böyle olunca fiyatlarýn da yerinde durmasýný beklemek zor. Doðal olarak bu da satýþlarý etkileyecek. IDC’ye göre fiyat artýþlarý nedeniyle 2026’da akýllý telefon satýþlarý %5, PC satýþlarý ise %9’a kadar düþecek. Otomotiv ve telekom ekipmaný üreticileri ise artýk üretilmeyen eski tip RAM'leri bulmak için üreticilerin kapýsýný çalýyor, hatta bazýlarý ikinci el çiplere yöneliyor.

2026’da üretilen yüksek performanslý RAM'lerin %70’inden fazlasýnýn veri merkezlerine gitmesi bekleniyor. Uzmanlara göre bu RAM'ler yakýnda bir cihazýn maliyetinde %30’a varan paya sahip olacak. Dahasý, yapay zekâ þirketleri üretim kapasitesini kapmaya devam ettikçe, diðer sektörlerin RAM'lere eriþimi için ödeyeceði bedelin bir sýnýrý olmayabilir. Yani her hâlükarda bu durumdan tüketiciler zararlý çýkacak.

https://www.webtekno.com/ram-krizini...i-h211115.html

Sayfa 693/695 ÝlkÝlk ... 193593643683691692693694695 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •