Ekonomi yazarýndan alýntý:
Bu durumda Merkez Bankasý Baþkaný'nýn gösterge faizini indirmek için çekirdek enflasyonu kullandýðý anlaþýldý. Þimdi çekirdek enflasyon daha yüksek olunca, MB'nin hülle yaptýðý, ayak oyunlarý yaptýðý anlaþýldý.
Yine açýkça görülüyor ki, MB ve hükümet kur artýþlarýný körüklemek için eksi reel faiz uyguluyor. Kur artýþlarý da krizi derinleþtiriyor. O zaman akla iki olasýlýk geliyor;
Bir; Acaba 128 milyar dolarý alanlar kur artýþlarý ile dövizi bozdurup, siyaseti finanse mi edecekler? Zira 128 milyar dolar olayýnda dolar kuru 7,6698 idi. Bugün 13,7622'dir. Yani bir dolar için arada 6,0924 lira fark var. Bir milyar dolarda bu fark 6 milyar lira eder.
Ýkincisi; TL halen yüzde 50 dolayýnda düþük deðerdedir. Acaba yabancýlar ve özellikle Araplar ve bazý fonlar Türkiye'de borsayý, kamu yatýrýmlarýný ve özel firmalarý ucuza kapatsýn diye mi bilerek bu iktidar ateþe körükle gidiyor. Bu fonlarýn ne olduðu ve kimin söz sahibi olduðu da zamanla anlaþýlacaktýr.
Üçüncüsü; Yine acaba siyasi iktidar ekonomik bunalým yaratarak, o hale mi gitmek istiyor.
Olaðanüstü hâl kanunu (2935) birinci maddesinin (a) þýkký;
''Bu Kanunun amacý, a) Tabii afet, tehlikeli salgýn hastalýklar veya aðýr ekonomik bunalým'' þeklindedir.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri