Yahu bu Galip tahtasý deðil. Koca USDTRY paritesini speküle etmek, hele hele bunu sürdürebilmek öyle kolay deðil. Adamýn aðzýný yüzünü kýrarlar. Talep oldu talep.
2018 kur krizinde de talep yüzünden oldu. Ne yaptý çekti faizi arþa, kapattý swapý elleþme dedi gevura sana yok TL de USD de. Gel dedi talebi olaný ben karþýlýyorum. Piyasadan ben verecem sen alacan. Çýkmak isteyen yabancý mýsýn al dedi, borç ödeyecek reel sektör müsün al lan sana da dedi.
Nerdesin.??
Balýkçý Macit aðabey.!!
Demrede havalar ne alemde.!!???
Rüzgar hangi yönden esiyor.!!???
Gel.!!
Yaz .!!
Baþlýk þenliklensin.!!
Saygýlar.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Speküle etmek cidden kolay deðil. Paritenin bir ayaðý USD ise bir ayaðý da TL. Ýkisi ne ihtiyaç var. TL nin sahibi de MB. Paritenin birinin sahibi masadayken o istemedikçe yapaman öyle hareket. Damat neler etti. Garibim swapçýyý bile üttü. Halbuki adam bildiðin faiz için gelmiþti nasýl kaçacaðýný þaþýrdý.
Dayu Ferrarilere bindiler Ferrarilere. Cevizleri bademleri kýrdýlar ohhh Natalyalar, Olgalar. Uzak Doðulara turlar düzenlediler turlar oteller kapattýlar. Aha sende öde þimdi. Haþýrt the blackboard.
Maalesef ezelden beridir. Þir-ke-tok-ra-si.
Yer Ýmleri