Þahapa kaç gün veriyorsunuz? Ben 1 ay diyorum...
Þahapa kaç gün veriyorsunuz? Ben 1 ay diyorum...
Yemesi neyse çýkarmasý var bir de!![]()
Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Aralýkta bir 100 daha inerler...Bu arada yedek cephane peþinde koþturuyorlar...Bulurlarsa 100 den sonra bir iki açýklama ve yedek cephane ile saldýrýya baþlarlar...Kurda biraz geri çekilip durum deðerlendirmesi yapar...Acaba Arjantin otobanýna girdik mi yoksa tam kavþaðýna mý geldik....Bu konuda doðru öngörü birilerine güzel para yaptýrýr...
Birahanede litrelik Bira bardagina arjantin denir
Arjantin de insanlar Cahil degil Gayet tahsilli Medeni - kiyas bile edilemez
Ingiltere yi falkland adalarinda dovdu diye Ceza veriyolar ona
Kendini bunun da sahibi sanýyorsa, firmadan habersiz oralarda satmýþ olmasýn
Þiþecam, Katar Yatýrým Fonu ile ortak olunduðuna dair iddialarla ilgili yaptýðý açýklamada "Bu konuda tarafýmýza ulaþan hiçbir talep ya da gerçekleþen görüþme yok" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...gozdenkacmasin
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yani, bu son tartýþma konusu, bu topikte de konuþuldu, konuþuluyor, takip ediliyor, sürekli takipçisi olmadýðýndan topiðin kaçýrmýþ anlaþýlan, kýsaca dolar bazýnda dip yaptýrtma, yabancýya orta yapma durumuna kýllanma hikayesi...
Ama durum tespiti yaparken, en azýndan girizgah olarak, doðru özet geçmeli..
Kaç hisse var, kaçý dolar bazýnda kazandýrmýþ/kendini korumuþ, 10 yýlda 20 yýlda...
Bankacýlýk sektörü mesela, ne durumda, bankacýlýk sektörü diðerleri için ne anlam ifade eder, önemi nedir?
Dolar bazýnda artmak, deðerini korumak yeterli midir? Mesela 90 lardan bu yana dolar bu kadar artýþa raðmen, hem ABD enflasyonundan hem de Türkiye enflasyonundan korunmaya yeterli gelmiþ midir? Gelmemiþse dolar bazlý bakmak yeterli midir?
Verdik burada, enflasyondan arýndýrýlmýþ USDTRY grafiðini, kesinlikle deðerini korumamýþ, ki ABD enflasyonundan arýndýrmadýðýmýz halde...
Bir týk daha ilerisi var, 90 lardan bu yana elde edilen bileþik faiz getiri mesela, borsaya girmekle vazgeçilen alternatifi, ona kýyasla daha çok getirmiþ midir, çok nadir 3-5 senet çýkar bileþik faiz getirisini geçen...
Yani, önce bir doðru girizgah lazým..
Tabi saðlam ihracat yapan yapan karlý iyi yönetilen dünya çapýnda ve kelepir hisseler olduðu doðrudur, ancak bütün bunlar bu ülkede faaliyet gösteren þirketler, baþka bir yerde demiþtik, zemin ve temel sakatsa, kolonlar ne kadar saðlam olursa olsun, o binadan hayýr gelir mi?
Millette para var söylemi sýkýntýlý bir söylem, yine ayrýntýlarýyla açýlmalý, kimde para var, ülke nüfusuna oraný ne. Bu ülkede kaç iþçi var, asgari ücret alan oraný ne? Bu ülkede kaç emekli var, gelir seviyesi ne? Bu ülkede kaç memur var, ortalama maaþý kaç?
Hülasa, azami derecede bir gelir adaletsizliði var, Gini katsayýsýyla ölçülüyor, devletin kendi ölçüyor hatta, durum iyi deðil.
Ülke sadece halka arz olmuþ borsadaki þirketlerden ibaret deðil. Borsadaki þirketlerin hepsi ihracat yapan, dövizle kazanan, döviz borcu olmayan þirketlerden ibaret deðil.
Uzun lafýn kýsasý, bir gemideyiz, hepimiz ayný gemideyiz, batarsa eninde sonunda direðin en tepesi de suya batar.
Ama, fýrsatlar elbet olur. Yatýrýmcý tarzýyla alakalý. USDTRY de ralliyi yakalayýp, 3-5X kaldýraçla mala vurup, oradan borsaya giren de olabilir, borsanýn dolar bazýnda ucuzlamaktan mütevellit yukarý doðru deðerini koruma eðilimine oynayarak VÝOP tan yüksek kaldýraçla vurgun yapan da olabilir.
Biz, genel durumu, ortalamayý konuþuyoruz, yoksa mevzu ortak olmaz, fx de yüksek kaldýraçla kýsa mesafelerde iþlem yapanla, uzun vadeli temettü yatýrýmcýsý ve hisse al satý yapan ayný muhabbete ortak olmaya çalýþýrsa abukluk yaþanýr.
Genel durum gidiþat iyi deðil, konu bu.
Buyuk konusmayalim da devlete yada borsaya kote sirketlere bisey olacagini sanmam niye olsun ki
Ama Kobi denen sirket gruplarinin cogunun su an dogru maliyet hesabi yapabildiklerini sanmamakla bir
Isleri cok guc
Bi de cin min naaaa olursun nerde oluyon
Cin 70 Lerde 80 lerde ve en son 90 larda yapti o isi
Artik hersey makine plc otomasyon seri uretim yalin uretim kalin uretim
Simdi insan gucu iscilik maliyeti denizde kum tanesi gibi
Ucuz olsa ne
Cin de yillardir 1 dolar 7 yuan
Moderen uretimde gunumuzde yani, Bi isciyi koyuyon 10 dene makinenin basina
Kazara istop ederse biri, gidiyo tus a basiyo calistiriyo
Yeni bi cin felan olcagmizi hic dusunmuyom
Yer Ýmleri