bu kadar düzeltme yeter artýk yolumuza devam edelim spek yoksa ilave almak zorunda kalacaðým...
bu kadar düzeltme yeter artýk yolumuza devam edelim spek yoksa ilave almak zorunda kalacaðým...
Arkadaþlar size uyguladýðým bir taktil söyleyeceðim. Sanýrým 36000 lot ile forumda en çok paya sahibim. Bu payý nasýl yaptýðýmý anlatayým. Ben tek hisse (no sepet) ile yatýrým yaparým. Bu þekilde þirketin tüm detaylarýna bakmak zorunda kalýrým.
Kural1: borsa yükselirken dolar bazlý yüksel
Kural2: borsa düþerken lot sayýný arttýr.
Durumu hikayeleþtireyim.
Kmpur þirkerimiz 8fk iken almýþtým. (2 gün araþtýrmadan sonra) ardýndan kontrolmatik her yerde karþýma çýkýyordu. 2 gün onu araþtýrdýktan sonra þirkete hayran olup hemen ona geçtim. Þirket 38 fk idi ve "kaliteyi ucuza alamazsýn" mottosuyla 2026 ya kadar tutmayý karar verdim. 40tl den aldýðým þirketi 187 tlden sattým. Tavan tavan giderken eþim dedi ki: Niye sattýn? Bari 2 tavan daha olsaydý.
O kadar alýþtýk ki tavanlaratabi kmpur da peþinden gelmiþti. 40 tl lerden 150tl lere.
Ben tabi nakitteyim ve yukarýdaki kurala göre kendime yeni hisse arýyordum. Hisse çýkarken tl olarak yüksel, hisse düþerke lot sayýný arttýr tavan furyasýnda nakitte olan ben ne yapacaktým?
Tabi ki daha uygun fiyatlý olan hisseye geçmeliydim. 600bin tl kar ile tekrar kmpr þirketime geçmeyi baþardým.
Benim deðerime göre kmpur 20fk idi (kmpur 8 fk iken zaten hedefim buralardý) ancak kmpur u almak istediðim þuanki fiyat 24fk.
O an verdiðim karar: Nurullah sen 600bin tl kar ile tekrar kmpur a geçmeyi baþardýn (kontr e göre kar. Toplamda 4 milyon kar) eðer borsa düþerse sen daha az düþersin (kontr e göre çünkü ederime göre %20 yüksek fiyatta olan 24fk da). Kontr lotun artacak (kural2),
Eðer borsa yükselirse kontr e göre belki daha az kazanacaksýn ama TL olarak kazanacaksýn (kural1).
Sonuç: kmpur dan kontr geçtikten sonra geri döndüðümde(600bin tl extra lot ile geldim) ve bugün kontr e (1000 lot extra lot sayýmý arttýrmýþ durumdayým) yani bugün kmpur dan kontr e geri dönsem 1000 lot daha fazla geçecem.
Lot sayýsý sadece hisse düþerken nakitten alým ile yapmayýn. Kabul ediyorum þuan 2 milyon zarardayým ama Elon Musk da 100 milyar dolar zararda))
Borsa düþerken herkes kaybeder. Siz lot sayýnýzý arttýracak kurallar oluþturmayý baþarýrsanýz, rallilerde extra uçarsýnýz.
Hepinize iyi geceler.
Saygýlar.
Mantýklý biþey çýkacak diye uzun uzun okudum [emoji19]SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mantýðýna biþey denilmez de bildiðin trade önermiþsin senin bu sefer þansýn yaver gitmiþ olabilir de herzaman dediðin gibi olmuyon genelde olaný söyliyim ( bir çok kiþi bana katýlacaktýr ) en büyük problem sattýðýmýz hissenin uçmasý tavan tavan gitmesi aldýðýmýzýn beklemesi yada aþaðý doðru göçmesiben zarradayken bile ne zaman hisseyi uzun tuttuysam o zaman para kazandým ne zaman al sat iþine girdiysem daha az kar elde ettim
![]()
Bende hisse iþinde baþarýlý olamýyorum. Aldýðým kaðýt düþer yada uzun süre yataya sarar. Çýktýðým ise hýzla yükselir ki eminim birçok kiþi böyledir. Bir tek viopta kazanabiliyorum. Tamamen viopta kazandýðým para ile aldýðým için buantikla bakýlsa 0 maliyet mi demeliyim. Hisse kisminada tekrar dönmek belki de hataydý bilemiyorum.Kmpur için hala maliyetime gelmedi ama kar ciddi oranda torpulendi
50 günlük ortalama 102 lerden geçiyo hemen hemen oraya iðne attý bundan sonra toparlayacaktýr diye düþünüyorum hisse .. herkezin karý törpülendi resmen dayak atýyolar yan hisselere çoðunluðu pert![]()
Yer Ýmleri