yarın 1,900 civarı bir kapanış bekliyorum...
eğer orda kaparsa yeni yılada marj yaratmış olur...
yarın 1,900 civarı bir kapanış bekliyorum...
eğer orda kaparsa yeni yılada marj yaratmış olur...
MB yarın müdahale de bulunmaz ise aralık vade shortlarından zarar mı edecek şimdi ? yanlış hatırlamıyorsam 13.07 ortalaması vardı..
memmet abi, iyi bir abimizdi.
çok yazardı çok da fevri idi. her seferinde kendi pozuna göre niye çıkmıyor, niye düşmüyor diye roman gibi yazardı da yazardı. hiç haz etmediğim şeyleri yapardı. çok okunan forumu boş yere meşgul ederdi. piyasa senin pozuna göre gitmek zorunda mı?
ama 1 konuda çok haklıydı. bu ülkeye yepisyeni cillop gibi akıl hastaneleri lazım.
audentes Fortuna iuvat
memetabi kraldı ya ..şef'ti şef ..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49#post5716149
Hayat hoş gerisi boş
abi o elekkroşohu şimdi milletin böğrüne böğrüne verdiler.
şakir kardeşim hala 1990'lara göre eyiyik güzellemesi yapıyor. ama o yıllar şartlar böyle miydi?
dünya değişti biz 1990'larda kaldık. 1920'lerdeki mucizeyi göremedik. 80 darbesi sis oldu bu milletin gözünde. islamcı yağmayı göremedik.
audentes Fortuna iuvat
Zaman zaman elestirdik ipin ucu kacti 18.50 gordu dolar . Elestirirken o cikista bende battım cogu insan gibi varliklarmz eridi . Ama sezarın hakkı sezara baska bir yetkili olsa erdoganin yerinde bu kdr sogukkanlı bukdr inandirici mudahale edemezdi .
En azindan ulkemiz icin vatandaslarimiz icin yapici bir hamle yapildi zaman kazanildi .
En azindan yerinde hamle yapan birseyler yapar bizi burdan cikarir dedigimiz biri var . Buda bardagin dolu yanı . Dip hareketini bitirip su ulkeyi gercekten şaha kaldırsa herkes mutlu olsa . Beklentimiz bu herzaman ülkemiz ve insanimiz kazansin .
bu berbat duruma bu ülkeyi sokan kendisi ve saçma politikaları..bilimsel değil, dinsel inanışlarını dikte ediyor ülkeye.. bu da tabi ayrıca bir zulüm..
ekonomiyi berbat hale getirdikten sonra biraz düzeltti diye teşekkür mü edeceğiz
ki ayrıca düzelen bir şey de yok..rakamlar ortada
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Sn Discretus
Siyaset Uzak Durduğum bir alan.
Fakat hayatta onsuz da olmuyor.
Bir siyasi iktidar var
İktidara gelirken ortaya koyduğu her şeyin bugün tersini yapan.
Ve uzun zamandır rotasını kaybetmiş gemi gibi okyanusta dalgalanıyor.
Maalesef vatandaş olarak hepimiz bundan olumsuz etkileniyoruz.
Sizde Mühtemelen hiç oy vermediğiniz bir yapıyı eleştiriyorsuz.
Siyasal İslam tabiri beni rahatsız ediyor.
Çünkü başka dinlerle ilgili böyle tabirler kullanılmıyor.
Bununla beraber oluşan durumuda anlıyorum.
Özünde İslamin bir emrini yerine getirme amacı gütmeyen, kendi yanlış saplantılarına (veya mecbur kalınan ve seçenek kalmayan durumlarda ) Yandaşlarına anlatmada İslami kılıfları kullananlara da nasıl isim verilecek.
Yinede bununla beraber
bir şekilde iktidardan soğuyan muhafazar kesimlere adeta senin yerin orasıdır orada kal bizim dünya sana göre değil demenin de kime hizmet edeceği sanırım açıktır.
Buraya kadar olan kısım
Genel bakışımdan bir bölüm.
Gelelim yazınıza
İlk cümle her şeyi ile doğru.
İkinci cümle tümden yanlış
Neden yanlış.
"Bilimsel değil dinsel inanışlarını dikte eden"
Allah rızası için
Yapılanların neresinde Dinsel bir inanış var.
Yada Dinsel bir dayatma.
Mesela bir ay boyunca
Faizle ilgili nas dinledik.
Dolar ve altın alanların belli kesimi parayı faize koymayan insanlar.
Hatta finans kuruluşlarını da aynı katogoride sayanlar da var.
Peki çözüm diye sunulan şeyin neresi nasa uygun.
Şimdi bunun neresi Dinsel.
Burada yazan arkadaşların bir kısmının siyasi iktidara olan mesafesi kadar İslam dininede mesafesi var. ( veya dinlere )
Bunda bir anormallık bence yok.
Sadece eleştiriyi kime yapıyorsak ona yapalım.
Şayet eleştirimiz İslama ise ona eleştiri yapalım.
Veya Dinlere ise onada yapalım.
İktidara ise ona yapalım.
Sn Discretus.
Şimdi yazacağım size değil.
Hem kim kaale alır bilmiyorum.
Seyrek kullanılmış bir istek olsun.
İslam dini ile problemi olan veya kendini bir dine mensup hissetmeyen arkadaşlar,
İktidarı eleştirir iken
İçinizdeki diğer düşünce ile bir bağ kurmasanız çok güzel olur.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri