Originally Posted by
JAS
Sokak röportajlarýndaki hükümet yandaþ ve yalakalarýnýn andavallýklarýna, cehaletine bakýlýrsa,
Yetmez ama evet,
Durmak yok fakirleþmeye devam.
Þu forumda bile malum birini Atatürk ile kýyaslayan, daha iyi diyen, ikinci adam diyen var. Yazýklar olsun. Müstehaktýr bu zihniyete.
Bence en büyük sorun siyasal islam ile yönetiliyor olmamýz. Þimdi birileri yine bozulur ama din temelli yönetim anlayýþý eski yüzyýllarda kaldý. Bu islam olur, hristiyanlýk olur, yahudilik olur her ne olursa olsun din ile siyasetin karýþtýðý yapýlarda iyi bir yönetim oluþamýyor. Atatürk'ün laiklik ýsrarý da bundandý. Günümüzde bunu görüp anlayamayanlarýn maalesef sýð düþünce yapýsýnda olduðunu düþünüyorum. Dünya üzerinde binlerce din ve inanýþ var, insanlar bireysel hayatýnda tercih ettikleri þekilde yaþayabilirler ama ülke yönetmeye gelince din temelli biþey yapmak çok zordur. Ýslam içinde bile tarikatlara, cemaatlere hatta mezheplere göre bile yorumlar farklýdýr. X cemaati y tarikatýna kafir diyor. Birbirleri arasýnda kýyasýya mücadele var. Örneðin Iþid kafasýna göre hepimiz kafiriz ve öldürülmeliyiz. Talibana göre de benzer.
Yani özetle ülkeyi dinle yönetmeyin, evrensel deðerlerle, modern hukukla, yönetim anlayýþýyla yönetin. vatandaþta tercih ettiði dini hiçbir zorlama olmadan kiþisel hayatýnda yaþasýn.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri