Originally Posted by
pit
Ben sabahtan yazmýþtým. Borsaya taze para giriþini azaltýr, hatta ilk fýrsatta borsadan çýkýp bu mevduata geçmek isteyenler olacaktýr. Ama halihazýrda dövizde olanlarýn döviz satýp bu sisteme girme olasýlýklarý düþük olur.
Bu mevduat konusu varken kim %10 temettü alacaðým diye uzun vadeli hisse tutar ki?
Öte yandan bu sistem ile kazancýnýz maksimum dolar artýþý kadar olur ve paranýz ilgili tarihte kaç dolar ise o olur. Ama dolarýn bir yýl boyunca %14 den az artacaðýna þu enflasyonist ortamda inanan varsa dolar cinsi sýfýr getirili bu sisteme girer. Yani dolar %10 artar ama ben %14 ümü alýrým diyene biþey diyemem.
Önceden dolar almýþ olan var ise %7 ve üstü yýllýk kupon ödemesi ile eurobondlarý da gözden geçirmelerini öneririm.
Yahu enf. resmi %20, önümüzdeki aylarda %30 lar görülecek...reel enf. %50...bu ortamda %14 den bankaya para yatýrmak enayilik deðil mi? þu ortamda, dövizin 15 leri geçmesi de zor..bu durumda hazine büyük ihtimal fark da ödemeyecek...olan mevduat sahibine olacak.
þu þartlarda yine de borsanýn þansý yüksek diyorum...yýllýk %14 e fit olana, yolun açýk olsun diyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri