arkadaþlar.. aþaðýda 8. madde'nin B bendinde.. ben 1$ 10 TL ilen 100bin TL para yatýrsam vadeden önce 1$ 9TL iken çekmek istesem ana param olan 100bin yerine 90bin TL mi vercekler demek oluyor..??
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...asi-2-6845865/
8. Vadeden önce hesabýn kapatýlmasý halinde;
a. Hesabýn kapatýldýðý tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý’nca ilan edilen kurun vade baþýnda esas alýnan kurdan yüksek olmasý durumunda Hazine tarafýndan kur farkýna iliþkin ödeme yapýlmaz
b. Hesabýn kapatýldýðý tarihte saat 11.00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý’nca ilan edilen kurun vade baþýnda esas alýnan kurdan düþük olmasý durumunda, hesabýn vadeden önce kapatýldýðý tarihte saat 11.00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý tarafýndan ilan edilen döviz alýþ kurundan hesap bakiyesi güncellenir. Aradaki fark banka tarafýndan hazineye aktarýlmak üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý’nýn ilgili TL hesabýna aktarýlýr.
Nöbetçi troller var yine burada. Dolar soluksuz düþecek diyor. -66 milyar dolar rezerv son hafta sattýðýn hariç kamu bankalarýnýn eksisi hariç. Kamu faizsiz finans kurumlarý hariç. Bundan sonra her maaþ günü dolar yükselir.
DEM bana göre mükemmel bir durum.Mesela martta yüklü dolar almayý düþünüyordum.
Alým-satým makasý aldýðým bankada bile 0.06 tl.ydi.
Bir de vergisi vardý.
dolarý aldýðým yerden 3 ay içinde hiç zararla satmadým.Zaten bozduracaðým zaman faizden fazla primli olacaðýndan faizi de almamýþ olurum.
benim açýmdan. makas ve vergiden kurtulmak gibi 2 avantajý olacak.
benim için bugün dolar alýþ noktasý: 9.40-9.70 tir...bu nokta her gün usul usul yukarý gidiyor.
bakalým kesiþim nerede olacak.40-50 günde zaten 10.60 gibi olur.
Habertürk de eski y.safak gazetesi yazarý kemal Öztürk tmo buðdayý 380 usd ye alýyor 155 dolara satýyor diye yazmýþ. Nasýl seçim yok. Yaklaþýk 1 milyar dolar zarar var. Vergi indiriminden 100 milyar TL. Benzin mazot dan ÖTV feragati. Tahvil faizinden %8 fark ye. Doðalgaz ve elektrik te zararýna satýþ. Bütün bunlar neyin habercisi
Bu hareket yýl sonu MB bilanço makyaj hareketi olabilir mi. Bilanço zarar yedek akçe ister seneye reis. Þahap efendim bu sene zarar ettik derse o gün görevden alýr bunu reis
Yer Ýmleri