Yeni asgari ücret en çok muhacirlere yarar. Belirli bir süre sonra da içerden sesler yükselir. Kundura imalatý yapan çevremde nerdeyse 5-10 yýldýr zam yok iþçilikte. Bunlar çalýþýyor karýn tokluguna bizimkiler de sürünüyor. Bir kalfa 18 saat çalýþýp çok güzel para kazanýrdi sezonunda. Þuan çoðu asgari ücret kadar alýyor. Sigorta yok. Senede 3-5 ay tatili var.
Hangi amacla kullaniyoruz sayfayi? ne oldu memleket ates yeriydi o gun. Sen bizi herhalde paramizin yerle bir olup sevinenlerden sandin. Kimsenin coluguna cocuguna beddua etmedim etmemde. O gunki isyanimiz kurun artisina ve memleketin icler acisi durumunuydi. Bak o muhtesem politikalarin ulkeye getirdigi yük. Bu boktan mirasi cocuguma birakacagim ben utaniyorum sen utanmiyorsan ya o senin hesap bilmezligin yada art niyetin. GÝRÝÞ;
*tarih;6.7.2019
*$=5.60
*faiz=19.5
talimat ile faiz indirME çalýþmalarý BAÞLADI
GELÝÞME
*tarih;17.12.2021
*$=18.30
*faiz=%14
*faiz indirimi550baz puan
*kur farký zararý=5.2 trl
SONUÇ;
*tarih;25.12.2021
*$=11
*faiz=%20
*faiz artýþý0.50 baz puan
*kur farký zararý=2.4 trl
bir trolü memnun etmenin en güzel yolu ona cevap vermektir.
küfretsen bile bundan çok büyük haz alýr. çünkü birilerinin kafasýný karýþtýrmýþ veya sinirini bozmuþtur. efendisinden aferin alacaktýr.
memleketin durumunun trolde bir karþýlýðý yoktur.
çünkü o sadece kendini düþünür. ve efendisinden para alýr. iþlem yapmaz. yapsa zaten çoktan batardý.
audentes Fortuna iuvat
Ben daha önce de kendi hakkýmda bilgi verdim. Ben 1971 doðumluyum. 1999 mart ayýna kadar Konya'da meram týpta medikal bünyesinde çalýþtým gitmeden önce 2 asgarî ücret alýyordum. Askere gittim. Askerde 2 yaþýnda evladýmý çýkmaz sokakta trafik kazasinda kaybettim. 2000 yýlýnda askerden geldim kriz vardý. Tekrar ayný hastanede çalýþmak istedim oturduðumuz evden 2 saat sürüyordu ulaþým ve sadece asgarî ücret veriyordu. Bu sebeple fetonun hastanesine önceki çalýþtýðým medikal bünyesinde 13 yýl çalýþtým Bunun en az üç yýlý aylýk 150 saat fazla mesaili. Buna iliþkin ne izin ne ücret verdiler. 31 Aralýk 2013 de iþ aktimi sonlandýrdým 2014 mart ayýna çekle kýdem tazminatý aldým. Haziran da Ev aldýk. Bu kýdem tazminatý bankasyada üç ay durdu çünkü o bankadan maaþ alýyorduk. Bu para o zaman 40 bin TL buna iliþkin feto soruþturmasý geçirdim hakkýmda dava dahi açýlmadý. Polise iþten ayrýlýðým tarihî ev aldýðým tapuyu gösterdim bitti. Sonra yine medikal bünyesinde ameliyat malzemeleri ile Selçuk üniversitesinde ameliyatlara girdim 2015 ekime kadar. Sonra 3 metre yüksekten düþtüm felç oldum. Hiç bir çocuðum dersaneye sohbete gitmedi. Evimde bir kez kahvaltý feto sohbeti yapýlmadý. Bana fetocu diyen oç dur. Aamk. Özellikle caho sana diyorum. Bugüne kadar aðzýmý bozmadým kimsenin kalbini kýrmadým seninkini kýrarým.
Yer Ýmleri