Bankalarý alan zamaný gelince çok kazanacak.Ne kadar bekler max. 2 -3 yýl gibi.
Hatta konjoktür deðiþince sanayi sat, banka al modasý olabilir.
Bankalarý alan zamaný gelince çok kazanacak.Ne kadar bekler max. 2 -3 yýl gibi.
Hatta konjoktür deðiþince sanayi sat, banka al modasý olabilir.
Borsaya açýk olmayan ziraat bankasýnýn %30 u satýlabilir, stratejik ortak olarak alýnabilir ADQ. TT nin bankalardaki hisseleri satýlsýn. THY nin yönetimi devlette kalacak þekilde %20 civarý hisse satýlabilir. Tcell ve aselsanýn %5-10 arasý payý satýlabilir.
Ay, uy yapmaya gerek yok. Kamunun bu þirketlerine elin almaný, fransýzý yatýrým yapacak deðil ya..rus un, çin in ortak olmasýndan iyidir.
Burada önemli olan fiyat..mesela telekoma avrupalý 2 milyar dolar eder diyorsa, arap 4 milyar eder diyor, 4 milyar üzrinden satarsýn arapa.
Ayrýca, bu tür ortaklýklar, islami finanstan aldýðýmýz payý da artýrýr..istanbul finans merkezi olacaksa, bu fonla stratejik ortaklýk güzel sonuçlar verebilir.
Þimdi...siyasi görüþ olarak akp bu iþten prim saðlar diye istemeyenler olacaktýr...ben olaya tarafsýz bir gözle bakýyorum, hangi partinin iþine yarar o kýsýmla ilgilenmiyorum...memleketin içinde bulunduðu durum itibariyle bu tür bir satýþýn ülke için faydalý olacaðýný düþünüyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Madalyona 2 taraftan bakmak gerek badem sistemi geldiðinden beri TL bazlý borsada doðru hamleler yapan hep kazandý onlarla beraber.Halada kazanýyor yalnýz olay onlarýnda kontrolünden çýkan ekonomi hamlelerine bakýlýrsa ülke zor durumda , Hazine ve maliye bakanýnýn yardýmcýsý çýkýp bu model tutsun diye dua edin diyorsa B planlarý yok artýk , dýþ borç ortada , kasadaki para ortada bir akþam veya sabah ülkeyi yönetenlerin yapýsý gereði çok deðiþik konuþmalarla bütün borsayý kan gölünede çevirebilir.Þartlanmamak gerekir bana göre .Diyorsunuz ya yabancý kaçýyor diye bu adamlar koku almasalar her yükseliþi satýþ olarak kullanmaz.
Bence satýþa uygun þirket Turk telekom
2025 de imtiyaz bitiyor ve bedava devlete geçecek
o nedenle
Bankalar TT yi varlýk fonuna satarlar
sonra 2025 de bitecek süre 2040 falan yapýlýr
ve düzgün bir fiyata kýsme veya tamamen satýlýr
borsa da da hisselere doping olur
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Derinlik gereken olursa ihtiyarin topiginde atiyorum: https://www.hisse.net/topluluk/showt...8565&page=1059
Istediginiz birsey varsa koyarim.
sindoma53 hocamýnda belirttiði gibi genel olarak bir ümitsizlik var .
Borsada "bugün olmadý, yarýn olacak" modu ile umut tazeliyoruz.
Aslýnda bugün olmayan yarýn da olmuyor.
Anlamamýz zaman alýyor, geçte olsa öðreniyoruz!
Hisseler mehteran bölüðü gibi 2 ileri 1 geri 1 ileri 2 geri.
Yer Ýmleri