bozgurt dayu sakýn ol..son saat yukarý bi yeþil bar beklýom...olursa pazartesi de ralli olcak beklentim var þortçularýn donunu alma sýrasý geldi bence![]()
bozgurt dayu sakýn ol..son saat yukarý bi yeþil bar beklýom...olursa pazartesi de ralli olcak beklentim var þortçularýn donunu alma sýrasý geldi bence![]()
Emtia artýþlarý, enerji girdi artýþlarý vb nedeniyle ihracat birim fiyatlarýmýz yükseldi ve dolar cinsi ihracatýmýz artmýþ gözükse de hemen her sektörde kg ve adet bazlý ihracatýmýz azalmýþ durumda.
Üzerine birde ihracatçýnýn döviz gelirine göz dikildi, oradan firmalarýn kur deðiþkenliði nedenli zarar ettiði söyleniyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yapanlar olur, ben yapmýyorum. Ýnþaat halen para aklamak için fln çok iyi bir yöntem
O yüzden inþaat bitmez tümüyle...
Hem satýþ rakkamlarý artmýþ olsada maliyetlerde ki artýþlara göre beðenmiyorum ben halen.
Ve de bugün bir projeye baþladýk diyelim, 2 sene sonra satýcam. Seçim var arada...Bu ülke o 2 sene de ne krizler yaþar... Evleri satmayý düþündüðüm dönem olan 2 sene sonra için ne enflasyonu, ne faizleri, ne kredileri, ne maliyetleri öngöremiyorum. Bu þekilde yeni yere baþlayacak isem %150-200 arasý kar marjý hesapladýðým bir yere girmem lazým ki çýrak çýkmayayým. Ve öle bir yerde zaten olamaz istanbulda...
%150-200 kar marjý "hesapladýðým kar marjý" diyorum bu arada... Onu hesaplarsýnýz, zaten yarýsý veya üçde biri ile çýkarsýnýz, o da o zaman ki konjoktürde satabiliyor olursanýz ve sattýðýnýzda ki karýda enflasyon eritmiþ olmaz ise iþte...
PS: Ben "kentsel dönüþüm" yaptýðým için yüksek kar marjlarý olamaz dedim bu arada. Yoksa akp müteahhitleri, toki, vs çok yüksek kar marjlarý ile iþ yapýyorlar... onlara diyecek bir þey yok...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
para giriþ çýkýþ tablosu var mý?
yýlbaþýndan bu yana...
ereðli opsiyonu alýþ satýþ derinlik hacim atabilecek bir yurt paydaþý ? ver coþkuyu
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri