-

Originally Posted by
tradestop
Perşembe MB kuru 27.14 ydi, cuma 26.45 kapadı.
Aradaki %2.5 luk fark ister istemez dövizle fiyatlanan fonların TL fiyatlamasına yansıyor.
İlgili serbest fonları döviz ile almak stopaj açısından daha doğrusu.
Örneğin zp6,0 TL olarak pazartesi %-2.49 iken, USD olarak %+0.047
USD olanda stopaj sadece USD getirisi üzerinden hesaplanırken, TL olanda üzerine toplam kur farkı getirisinden de stopaj alınıyor.
Bu arada pazartesi altın fonları da %1.5 ile 2 arası yazacak muhtemelen. Tca %-1.584
Saygılar
bilgilendirme için çok teşekkürler, anladığım kadarı ile bu fonların tl. ile alınları ile usd ve euro olarak alınanlarının getirileri farklı oluyor, bu düşüte tl. ile alınanların eksi getirmesi çok normal ama dolar ve euro olarak alınanlar bu düşüşten nasıl oluyor da artı getiri olarak etkileniyor onu anlayamadım.
altın fonları için de kötü oldu tam da ons altın biraz yükseliyordu, elimdeki kıymetli madenler fonu zarardan kurtuldu diyordum, tekrar başa dönecek şimdi, enflasyon kadar getiri şöyle dursun ana paradan zarar etmemek bile zorlaştı artık, risk alsan bir dert almasan bir dert.
-

Originally Posted by
ersunan
bu düşüte tl. ile alınanların eksi getirmesi çok normal ama dolar ve euro olarak alınanlar bu düşüşten nasıl oluyor da artı getiri olarak etkileniyor onu anlayamadım.
Dolarınız yine dolar, o yüzden eksi olmaz tabi.
Ayrıca faiz artışıyla normal bir politikaya döneceğimiz düşüncesinin yarattığı olumlu hava ile CDS'ler düştüğünden bu fonların değeri artıyor.
Dövizle aldığınız fonları etkileyen en önemli unsur cds'lerdir.
-

Originally Posted by
myfinans
Dolarınız yine dolar, o yüzden eksi olmaz tabi.
Ayrıca faiz artışıyla normal bir politikaya döneceğimiz düşüncesinin yarattığı olumlu hava ile CDS'ler düştüğünden bu fonların değeri artıyor.
Dövizle aldığınız fonları etkileyen en önemli unsur cds'lerdir.
Tam emin değilim ama daha önce denemek için aldığımda alır almaz ana paradan eksiye geçtiğimi hatırlıyorum sanki, belki de cds ile ilgileri varsa tam yükseldiği zamana denk gelmişimdir, bir de tl. olarak alınanlar düşüyorsa bunlar neden düşmesin diye bir mantık yürütüyordum ama alakası yokmuş anlaşılan. Cds düşüşü bunlara yarıyorsa şimdilik devam etmekte fayda var o halde.
-

Originally Posted by
ersunan
Tam emin değilim ama daha önce denemek için aldığımda alır almaz ana paradan eksiye geçtiğimi hatırlıyorum sanki, belki de cds ile ilgileri varsa tam yükseldiği zamana denk gelmişimdir, bir de tl. olarak alınanlar düşüyorsa bunlar neden düşmesin diye bir mantık yürütüyordum ama alakası yokmuş anlaşılan. Cds düşüşü bunlara yarıyorsa şimdilik devam etmekte fayda var o halde.
Gümüşün onsu olurda tekrar 22$ seviyelerine yaklaşırsa alabildiğiniz kadar Gümüş fonu alın. Çeşitli seçenekler var. Gümüşün madende ve sonra rafineride gerçek üretim maliyeti 24$ ları geçti ve 25$ lara yaklaştı global ölçekte. Yani buralar artık yeni dipler olacaktır. Üretim maliyeti yükseldiği için spottaki düşük fiyata göre maden üretimi azalacaktır ve zamanla fiyat yukarılara daha hızlı çıkıp yeni bir taban belirleyecektir, bu taban üretim maliyetinin üzerinde olacaktır. Yani Gümüşün tabanı artık 24$-25$ civarıdır diyebiliriz 2023 yılı için.
Kıymetli madenlerde üretim maliyetinden veya altından aldığınız zaman uzun zamanlı tutmak için en iyi noktadan almış oluyorsunuz. Zarar etme ihtimaliniz düşük oluyor. 22$ bandı alım için çok iyi bir noktadır. Hatta buralar bile fena sayılmaz alım için.
-

Originally Posted by
kastirsef
Gümüşün onsu olurda tekrar 22$ seviyelerine yaklaşırsa alabildiğiniz kadar Gümüş fonu alın. Çeşitli seçenekler var. Gümüşün madende ve sonra rafineride gerçek üretim maliyeti 24$ ları geçti ve 25$ lara yaklaştı global ölçekte. Yani buralar artık yeni dipler olacaktır. Üretim maliyeti yükseldiği için spottaki düşük fiyata göre maden üretimi azalacaktır ve zamanla fiyat yukarılara daha hızlı çıkıp yeni bir taban belirleyecektir, bu taban üretim maliyetinin üzerinde olacaktır. Yani Gümüşün tabanı artık 24$-25$ civarıdır diyebiliriz 2023 yılı için.
Kıymetli madenlerde üretim maliyetinden veya altından aldığınız zaman uzun zamanlı tutmak için en iyi noktadan almış oluyorsunuz. Zarar etme ihtimaliniz düşük oluyor. 22$ bandı alım için çok iyi bir noktadır. Hatta buralar bile fena sayılmaz alım için.
2 gün önce yazmıştım. Gümüş kıpraşmaya başladı. Gümüş fonlarını dediğimde alan olduysa yardımım olduysa ne mutlu. +%4 dolar bazında şu anda ve daha gideri var 27$ ye kadar.
-

Originally Posted by
kastirsef
2 gün önce yazmıştım. Gümüş kıpraşmaya başladı. Gümüş fonlarını dediğimde alan olduysa yardımım olduysa ne mutlu. +%4 dolar bazında şu anda ve daha gideri var 27$ ye kadar.
Yoldaşım bir kaç gümüş fonu söylede sepette bulunsun.
-

Originally Posted by
OKTAY
Yoldaşım bir kaç gümüş fonu söylede sepette bulunsun.
YZG, MJG olabilir. Hepsi birbirine çok yakın.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri